Συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ, με την 7η αγωνιστική η οποία άνοιξε χρονικά με την σημαντική νίκη της ΑΓΕΖ επί του Μανδραϊκού με σκορ 66-64. Ας δούμε τι έγινε στα υπόλοιπα παιχνίδια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της έγκυρης μπασκετικής ιστοσελιδας basketblog.gr:

Σπουδαίο “διπλό” πέτυχε στο Αίγιο η Νίκη Αμαρουσίου, κερδίζοντας τον τοπικό Κεραυνό με 54-65. Οι παίκτες του Δημήτρη Γκόφα, μάλλον αντιλήφθηκαν τα λόγια του προπονητή τους, σχετικά με τη δυνατή έδρα της ομάδας του Ζωντού, και παρουσιάστηκαν έτοιμοι, παίρνοντας εξαρχής την κατάσταση στα χέρια τους και προηγούμενοι από νωρίς με διψήφια διαφορά (11-25 στο 10′). Οι γηπεδούχοι, όμως, επέστρεψαν δυναμικά, “σκορπίζοντας” με αισιοδοξία το κοινό τους, χάρη στο 44-47 της τρίτης περιόδου. Εκεί, όμως, ήρθε η απάντηση των φιλοξενουμένων, οι οποίοι επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα κι έφυγαν από το Αίγιο με ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Ευκολότερη ήταν η επικράτηση του Έσπερου Πατρών απέναντι στον Μανδραϊκό, καταβάλλοντας την αντίστασή του με 51-76. Το σύνολο του Κεσαπίδη, έδειξε εξαρχής ποια ομάδα ήταν το “αφεντικό” του αγώνα, προηγούμενο με διψήφια διαφορά από το ημίχρονο (31-42), και μην ανησυχώντας ύστερα για την έκβαση του αγώνα. Έτσι, οι Αχαιοί συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

“Συγκάτοικος” τους, βέβαια παραμένει η Ένωση Ιλίου, η οποία παρά την απουσία του Τσολάκη,  κατάφερε πάρει επίσης το “διπλό” που ήθελε στην Καισαριανή, με 72-77 απέναντι στην Νήαρ Ηστ. Οι παίκτες του Πανούλια, δυσκολεύτηκαν αρκετά, αλλά μπόρεσαν να φύγουν νικητές από μία έδρα δυνατή ακόμη και όταν είναι… άδεια, καθώς “κάλυψαν” ιδανικά τον τραυματία συμπαίκτη τους στο θέμα του σκοραρίσματος.

Ιστορική νίκη πέτυχε στη Μεσσηνία ο Προμηθέας! Η ομάδα του Χαλανδρίου κέρδισε με 65-75 τον Ακάδημο στο Κλειστό της Τέντας, πραγματοποιώντας την πρώτη νίκη της στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Καθοριστικό ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο, όπου οι παίκτες του Νικητόπουλου περιόρισαν τους αντιπάλους τους στους 7 πόντους, με αποτέλεσμα να πάρουν μία σημαντική διαφορά. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και πήραν τις επόμενες δύο περιόδους, αλλά με ισχνή διαφορά που δεν τους επέτρεψε να πιστεύουν σε ανατροπή.

Βρίσκεται, διαρκώς, σε καλύτερη κατάσταση η Πεντέλη και το δείχνει. Η ομάδα του Καρακώστα πέτυχε άλλη μία νίκη, αυτήν την φορά στο Χαλάνδρι, απέναντι στην τοπική ομάδα, με 62-70. Οι φιλοξενούμενοι ήταν διαρκώς μπροστά στο σκορ, αλλά οι παίκτες του Καρούτζου δεν επέτρεπαν τη διαφορά να αυξηθεί σε σημείο να μη είναι ανατρέψιμη. Αποδείχθηκαν ιδιαίτερα “μαχητικοί”, όμως η ποιότητα των παικτών της ομάδας των Βορείων Προαστίων στο φινάλε, με αποτέλεσμα να πάρουν ένα σημαντικό “διπλό”.

Δεύτερη συνεχόμενη άνετη επικράτηση του Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου, αυτήν την φορά στο Πέραμα, κερδίζοντας την τοπική ομάδα με 59-74. Η ομάδα του Οικονομάκη συνεχίζει να βρίσκεται σε “τροχιά” ανόδου, ενώ οι εμφανίσεις της πείθουν πως είναι ένας στόχος εφικτός. Απεναντίας, οι γηπεδούχοι για άλλο ένα ματς δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα να είναι… για τα καλά μπλεγμένοι στην “ουρά”, την οποία δε δείχνουν, προσωρινά, ότι μπορούν να αποφύγουν.

Τα αποτελέσματα:

Κεραυνός Αιγίου – Νίκη Αμαρουσίου 54-65
Πέραμα – Απόλλων Αρχαίας Κορίνθου 59-74
Κρανίδι – Εσπερος Πατρών 51-76
Ακάδημος – Προμηθέας Χαλανδρίου 65-75
Νήαρ Ηστ – Ενωση Ιλίου 72-77
ΑΓΕ Ζακύνθου– Μανδραϊκός 66-64
Χαλάνδρι – Πεντέλη 62-70

Η βαθμολογία:
1. Ένωση Ιλίου 13 (6-1)
2. Έσπερος Πατρών 13 (6-1)
3. Νίκη Αμαρουσίου 12 (5-2)
4. Απόλλων Αρχαίας Κορίνθου 12 (5-2)
5. Ζάκυνθος 11 (4-3)
6. Πεντέλη 11 (4-3)
7. Προμηθέας Χαλανδρίου 11 (4-3)
8. Κεραυνός Αιγίου 10 (3-4)
9. Χαλάνδρι 10 (3-4)
10. Νήαρ Ηστ 10 (3-4)
11. Μανδραϊκός 10 (3-4)
12. Πέραμα 8 (1-6)
13. Ακάδημος 8 (1-6)
14. Κρανίδι 8 (1-6)

8η αγωνιστική (30/11):

Απόλλων Αρχαίας Κορίνθου – Κεραυνός Αιγίου
Εσπερος Πατρών – Πέραμα
Προμηθέας Χαλανδρίου – Κρανίδι
Ακάδημος – Νήαρ Ηστ
Νίκη Αμαρουσίου – ΑΓΕ Ζακύνθου
Μανδραϊκός – Χαλάνδρι
Πεντέλη –Ενωση Ιλίου

Πηγή πληροφοριών: basketblog.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.