Η κυβέρνηση συλλέγει στοιχεία κι ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα.

Χρονικό περιορισμό μελετά η κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις των πολιτών που ζητούν άδεια μετακίνησης από το 13033. Το σχέδιο σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η Καθημερινή θα προβλέπει καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στέλνει ένα μήνυμα στο 13033.

Η κυβέρνηση παρατηρεί ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, καθώς οι πολίτες αποστέλλουν ακατάπαυστα μηνύματα στο 13033 ενημερώνοντας για τις μετακινήσεις τους, ωστόσο, η ελαστικότητα του μέτρου, τους δίνει τη δυνατότητα να… κάνουν και μια βόλτα παραπάνω.

Με τις ενδείξεις να φανερώνουν ότι έχουμε μπει στη φάση της κορύφωσης της διασποράς και των απωλειών ανθρωπίνων ζωών λόγω του κορονοϊού, η κυβέρνηση μελετά τον τρόπο με τον οποίο θα περιοριστούν και οι άσκοπες μετακινήσεις των μεγαλύτερων σε ηλικία οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Με την –πιθανή- εφαρμογή του, σημειώνει η ίδια πηγή, καταργείται η γραπτή βεβαίωση για έξοδο από το σπίτι στην οποία δεν μπορεί να φαίνεται ο χρόνος που έχει συνταχθεί το έντυπο, και άρα να υπολογιστεί ο χρόνος παραμονής εκτός σπιτιού. Για αυστηροποίηση του πλαισίου των μετακινήσεων έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. «Το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα είπε», ενώ επιβεβαίωσε τις σκέψεις να τεθεί χρονικό όριο στις εξόδους.

Πηγή: ethnos

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.