Αήττητος συνεχίζει την πορεία του στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ο Ηρακλής, καθώς το Σάββατο (17/1), πέρασε και από την έδρα της ΑΕΛ, της οποία επιβλήθηκε με 1-0. Ο Πορτουλίδης με πέναλτι ήταν ο «χρυσός» σκόρερ των «κυανόλευκων», οι οποίοι έφτασαν τους 32 βαθμούς και ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο του Βορείου Ομίλου, με απολογισμό 10 νίκες και δύο ισοπαλίες. Από την άλλη πλευρά, στους 19 βαθμούς και την τρίτη θέση παρέμειναν οι «βυσσινί».

Η επιτυχία του «Ημίθεου» είναι πολύ μεγάλη, καθώς όλοι γνωρίζουν τη δυναμική της έδρας της θεσσαλικής ομάδας, η οποία αν και αντιμετωπίζει προβλήματα, παραμένει ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος για οποιονδήποτε, ειδικά στην έδρα της. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Αλκαζάρ» αποφασισμένοι, ανέλαβαν από σχετικά νωρίς τον έλεγχο, πέτυχαν το γκολ που ήθελαν και στη συνέχεια διαχειρίστηκαν αρκετά καλά το προβάδισμά τους, μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Ευαγγέλου.

Δίκαιο προβάδισμα, άντεξε και στην πίεση

Τα πολλά λάθη και οι αρκετές διακοπές ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία της αναμέτρησης, στα πρώτα λεπτά της. Ωστόσο, ο Ηρακλής σιγά – σιγά έπαιρνε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτανε κοντά στην περιοχή της ΑΕΛ. Οργανωτής όλων των επιθετικών προσπαθειών των «κυανόλευκων» ήταν ο Ρομάνο, ο οποίος μοίραζε μαεστρικά την μπάλα στους συμπαίκτες του. Άλλωστε, από μία δική του… δημιουργία, ο Σιατραβάνης πήρε την μπάλα στην περιοχή, στο 24’ και ο Μελισσάς τον ανέτρεψε, δίνοντας την ευκαιρία στον Πορτουλίδη να κάνει το 0-1 από τα 11 βήματα. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι Νεμπεγλέρας και Μελισσάς πήραν τον έλεγχο του κέντρου από τους Ιντζόγλου και Πορτουλίδη και οι γηπεδούχοι πίεσαν τους αντιπάλους τους. Όχι τόσο με οργανωμένες επιθετικές ενέργειες, αλλά περισσότερο με τις «στημένες» φάσεις που κέρδισαν γύρω από τα καρέ του Χουάντερσον. Πάντως, ο τερματοφύλακας του «Γηραιού» ήταν εκείνος που φώναξε «παρών» στη μεγαλύτερη ευκαιρία των «βυσσινί» στο πρώτο ημίχρονο, όταν απέκρουσε με τα πόδια την προσπάθεια του Δεληζήση στο 34’. Φάση, που προήλθε από εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα. Μέχρι την ανάπαυλα, ο Ηρακλής αμύνθηκε καλά και κράτησε το υπέρ του σκορ, προμηνύοντας ότι θα ακολουθούσε ένα πολύ ενδιαφέρον δεύτερο 45λεπτο.

Σωστή διαχείριση

Έτσι κι έγινε. Οι γηπεδούχοι όντως μπήκαν δυνατά από τα αποδυτήρια, προκειμένου να φτάσουν γρήγορα στην ισοφάριση. Μέχρι το 55’, η ΑΕΛ είχε σχεδόν… κατασκηνώσει γύρω από την περιοχή του «Ηρακλή». Κάποιες μικροευκαιρίες δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Χουάντερσον, που ήταν σταθερός στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Ηρακλής φαινόταν ικανός να χτυπήσει στην κόντρα, χάνοντας μία καλή φάση στο 56’. Η μεγάλη ευκαιρία για τη Λάρισα ήρθε στο 60’, όταν ο Μπόγιοβιτς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ο επιθετικός των «βυσσινί» δεν τροφοδοτήθηκε όσο θα ήθελε, αν και η είσοδος του Μπλέντι με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου έδωσε μία πνοή στην ομάδα του. Αντίθετα, ο Σουάνης φαινόταν να είναι έξω από τα νερά του και γι’ αυτό αντικαταστάθηκε από τον Γκούρτσα, όπως και ο Πινδώνης που βγήκε για να μπει ο Περίκο. Σε αυτές τις κινήσεις του Τζαναβάρα, ο Παπαδόπουλος απάντησε με απλές αλλαγές προσώπων, ώστε να διατηρήσει φρέσκους τους παίκτες του. Ο Μπλέντι ήταν εκείνος που έχασε ακόμη μία πολύ καλή ευκαιρία για την ΑΕΛ, στο 68’ και στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν σε ορισμένες εκτελέσεις φάουλ του Κοντοδήμου, οι οποίες όμως έφτασαν όλες στα χέρια του πορτιέρο των φιλοξενούμενων. Περίπου 10 λεπτά πριν τη λήξη, ο Ζιαμπάρης μπήκε στη θέση του Πορτουλίδη, ώστε να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η άμυνα του Ηρακλή, ο οποίος κράτησε μέχρι το τέλος και πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Άγγελος Ευαγγέλου (Aθηνών), και βοηθοί του ο Σπυρίδων Νικόλαδος (Αθηνών) και ο Δημήτριος Βαφειάδης (Καρδίτας). Τέταρτος ήταν π  Άγγελος Ζαραβίνος (Αθηνών).

Κίτρινες: 24’ Μελισσάς, 28’ Μπιλά, 58’ Σουάνης – 31’ Μπουκουβάλας, 67’ Σιατραβάνης, 81’ Σαραμαντάς.

ΑΕΛ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Αποστολίδης, Κοντοδήμος, Δεληζήσης, Σαρακατσάνος (46’ Μπλέντι), Μουλόπουλος, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Σουάνης (62’ Γκούρτσας), Πινδώνης (73’ Περίκο), Μπιλά, Μπόγιοβιτς.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Στάμου, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Πορτουλίδης (79’ Ζιαμπάρης), Ρομάνο, Κάσας, Σιατραβάνης (73’ Κυριακίδης), Λουκίνας (65’ Περόνε).

a-sports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.