58ος στην Ελλάδα και 4ος στην Περιφέρεια ο  σύλλογος  στίβου ΑΓΕΖ  για το 2016

Με τις δυσκολίες που υπάρχουν στο νησί αφού το Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου παραμένει κλειστό λόγω ότι γίνονται εργασίες με το συνθετικό τάπητα στίβου να μην εχει ακόμη ολοκληρωθεί ο Στίβος της ΑΓΕΖ κατέλαβε την 4η θέση στην Περιφέρεια και την 58η Πανελλαδικά. Αυτό που απομένει είναι να αρχίσει η ανάκαμψη του Ζακυνθινού αθλητισμού με την αποπεράτωση του τεχνιτού τάπητα Στίβου που είναι το μεγάλο όνειρο προπονητών αλλα και αθλητών-αθλητριών

agez-stivos-887x594

Την 58η  θέση κατέλαβε η ΑΓΕΖ για το 2016 στην Πανελλήνια κατάταξη των συλλόγων στίβου. Βαθμολογήθηκαν 312 σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα και ο σύλλογος του νησιού μας συγκέντρωσε 2108 βαθμούς , έχοντας ρεκόρ από το 2006 2960 βαθμούς, ενώ βαθμολογήθηκε σε όλες τις κατηγορίες από τους ΠΠ-ΠΚΑ’ έως των Α-Γ.

Σημαντική ήταν η πρώτη θέση που κατέλαβε στο περιφερειακό πρωτάθλημα ΠΠ-ΠΚΑ’ , παραδοσιακά μια κατηγορία που ο σύλλογος διακρίνεται και κατακτά αρκετά πανελλήνια μετάλλια.

Πανελλαδικά:

1ος σύλλογος Γ.Σ Κηφισιάς με 15.170β

2ος σύλλογος Γ.Σ. Ελ.Βενιζέλος  με 13.412β

3ος σύλλογος Α.Ε. Μεσογείων με 10.120β

Σημαντικές επιτυχίες για το 2016 σημείωσαν:

  1. Γαζέα Μ.: 3η Πανελληνιονίκης στον Ημιμαραθώνιο

4η                  >>        στον ανώμαλο δρόμο

  1. Θανάσης Α. : Συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων

1ος Πανελληνιονίκης στη Δισκοβολία Εφήβων

6ος            >>                  στη Δισκοβολία Ανδρών

4ος Βαλκανιονίκης στη Δισκοβολία Εφήβων

  1. Ολυμπίου Σ.: 3η Πανελληνιονίκης στα 20χλμ βάδην Νέων Γυναικών

8η           >>                στα 20χλμ βάδην Γυναικών

  1. Ακτύπης Αν.: 1ος Πανελληνιονίκης στη Σφαιροβολία ΠΠΑ’

6ος            >>                στον ακοντισμό ΠΠΑ’

  1. Παναγόπουλος Ν.: 1ος Πανελληνιονίκης στο Έξαθλο ΠΠΑ’
  2. Μάρλη Μ. : 3η Πανελληνιονίκης στα 2.000μ ΠΚΑ’
  3. Βαρβαρίγος Α.: 5ος Πανελληνιονίκης στο Έξαθλο ΠΠΑ’

Περιφερειακά ο σύλλογος του νησιού ήταν 4ος :

1ος σύλλογος  Ολυμπιάδα Πατρών με 5.739β

2ος σύλλογος η Γ.Ε Αγρινίου με 4.606β

3ος σύλλογος ο Αθηνόδωρος  Αιγίου με 3.266β

4ος σύλλογος  ΑΓΕΖ  με 2.108β

5ος σύλλογος  Απόλλων Πύργου με 1.911β

6ος σύλλογος Έσπερος Πάτρας με 1.592β

Σίγουρα  το  2017 θα είναι πολύ καλύτερο για το σύλλογό μας εξαιτίας των τέλειων εγκαταστάσεων που θα έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς οι αθλητές μας θα μπορούν να προπονούνται σε άριστες συνθήκες και επιτέλους θα συναγωνίζονται στους Πανελλήνιους αγώνες  έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα.

Να ευχαριστήσουμε τους Διευθυντές των Δημοτικών σχολείων, τους συναδέλφους γυμναστές, την Εταιρεία Ionian group για τις μετακινήσεις στην πορθμειακή γραμμή, τα καταστήματα Totos Oil ,πρακτορείο ΟΠΑΠ Βερναδάκη Δ. και το Ιχθυοπωλείο Κλαυδιανός Σπύρος.

Το Δήμο Ζακύνθου για την αμέριστη βοήθειά  και τη συμπαράσταση, αλλά και τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο σύλλογο στη σπουδαία δουλειά που γίνεται για 37 χρόνια.

Αυτό το σπουδαίο έργο για το Ζακυνθινό αθλητισμό το χρωστάμε όλοι στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ν. Ζακύνθου κο Κοντονή Σταύρο.  Σημαίνει ότι μπορεί το νησί να φιλοξενήσει σπουδαίες διοργανώσεις του στίβου, όχι μόνο σε Περιφερειακό, Πανελλήνιο επίπεδο αλλά και Διεθνή επίπεδο και βάζει το στάδιο στο χάρτη προετοιμασίας Εθνικών ομάδων Βόρειας Ευρώπης, λόγω του κλίματος αλλά και των εγκαταστάσεων, όπως συμβαίνει σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.