Σοβαρές οι εξελίξεις στο μέτωπο της ομάδας του ΑΠΣ Ζάκυνθος (Β΄ κατηγορία) καθώς με έγγραφο κοινοποιημένο προς ΔΟΥ Ζακύνθου, ΙΚΑ Ζακύνθου, πρωτοδικείο Ζακύνθου, ο Στέλιος Γούναρης ζητά από την ΕΠΣ Ζακύνθου να αναγνωρίζει την διοίκηση που υπήρχε στον Ερασιτέχνη ΑΠΣ Ζάκυνθος και όχι την διοίκηση των Παλαιμάχων που τρέχουν την ομάδα εδώ και δύο χρόνια!

Το κλίμα μύριζε “μπαρούτι”  εδώ και αρκετό καιρό ανάμεσα στις σχέσεις του Στέλιου Γούναρη και μελών του Συλλόγου Παλαιμάχων του ΑΠΣ Ζάκυνθος. Από τις σχέσεις στοργής των παλιών χρόνων που έχουν περάσει ανεπίστρεπτη οδεύουμε σε ψυχροπολεμικές σχέσεις με το κλίμα να είναι ήδη βεβαρυμένο.

Οι συγκρούσεις των βετεράνων με τον ισχυρό άνδρα του ΑΠΣ Ζάκυνθος έχουν αρχίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό,  με τις δύο πλευρές να “ακονίζουν πλέον τα μαχαίρια τους”  για το ποίος θα εξοντώσει τον άλλον. Ο υποβιβασμός του ΑΠΣ Ζάκυνθος εκείνο το πρωινό της 26ης Οκτωβρίου του 2016 ήταν οδυνηρός και ποιος να φανταζόταν ότι πάνω από το έμβλημα της ιστορικής ομάδας θα έφταναν σε αυτό το σημείο δύο “πόλοι” που έχουν συνδέσει την παρουσία τους με τις μεγάλες ιστορικές στιγμές αυτού του τεράστιου Συλλόγου.

Από την μία,  ο Στέλιος Γούναρης, ο άνθρωπος εκείνος που γράφει εδώ και 11 συναπτά έτη την ιστορία της ομάδας και από την άλλη οι Βετεράνοι της ομάδας που εικονίζονται στα πρόσωπα του Μάκη Πυλαρινού, Σπύρου Φιορεντίνου και Διονύση Βυθούλκα, που αναμφιβόλως έχουν  προσφέρει τα μέγιστα στην διαμόρφωση της παλιάς ιστορίας των κυανοκίτρινων εδώ και δεκαετίες.

Η ενεργοποίηση της ομάδας του ΑΠΣ Ζάκυνθος από την ομάδα των βετεράνων στα στις τοπικές κατηγορίες δηλαδή στην Β΄ ΕΠΣ Ζακύνθου, ήταν κάτι που το είχε βρει σύμφωνο τον Στέλιο Γούναρη. Τότε βέβαια οι σχέσεις των δύο πλευρών ήταν κατά κάποιον τρόπο αρμονικές. Η διοίκηση η συγκεκριμένη κατέθεσε στην ΕΠΣ Ζακύνθου έγγραφο με την σύνδεση του διοικητικού της συμβουλίου με μοναδικό σκοπό να κατέβει η ομάδα στα τοπικά πρωταθλήματα.

‘Ήξεραν όμως και οι δύο πλευρές ότι αυτό δεν είχε γίνει με τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτεί η νομοθεσία. Δηλαδή να διαλυθεί ο Ερασιτέχνης μέσα από Γ.Σ να πάει το καταστατικό στο πρωτοδικείο το όποιοι θα όριζε μια προσωρινή διοικούσα επιτροπή και ούτω καθεξής… Η ΕΠΣ Ζακύνθου ήταν υποχρεωμένη να δεχτεί την νέα σύνθεση του Δ.Σ. από την στιγμή που δεν προσβαλλόταν η συγκεκριμένη από κάποιον άλλο που μπορεί να είχε έννομο συμφέρον…

Η ομάδα κατέβηκε στο πρωτάθλημα με τις δύο πλευρές να έχουν “θάψει τα τσεκούρια του πολέμου”.  Άλλωστε ο ίδιος ο Διονύσης Βυθούλας είχε βγει στο ράδιο του Ερμή και είχε δηλώσει ότι η ομάδα έχει έναν και μόνο σκοπό να μείνει στη Β΄ κατηγορία, και να είναι ο “αιμοδότης” της μεγάλης ομάδας όπου και αν αγωνίζεται. Από την άλλη πλευρά ο Στέλιος Γούναρης ήξερε ότι η διοίκηση του ΑΠΣ Ζάκυνθος (β) δεν ήταν νόμιμη, δεν έκανε κάτι για να έρθει σε ρήξη καθώς ήθελε το συγκεκριμένο μέτωπο να μείνει κλειστό αφού ο μεγάλος του στόχος ήταν να επιστρέψει και πάλι η μεγάλη ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες.

Ένα μεγάλο εμπόδιο στο να γυρίσουν οι παλαίμαχοι δίπλα του ήταν ο Στράτος Κούρουμαλος, άλλωστε αυτό του το είχαν πει πολύ πιο πριν οι ίδιοι αρκετές φορές. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας μέσα στο καλοκαίρι πλήρωσε τον κο Κουρούμαλο ο οποίος αποχώρησε πλήρως από την ομάδα.Αυτό ήταν ένα από τα μεγάλα βήματα προς την αδελφοποίηση  των δύο πλευρών. Αυτό πίστευε ο κος Γούναρης αλλά τελικά τα γεγονότα τον διέψευσαν.

Αντί να επέλθει η “ειρήνη” στους κυανοκίτρινους, φούντωσαν οι “μάχες”  άλλα και ο “πόλεμος” ! Η εισχώρηση του Νίκου Κοντονή στον πλευρό του Στέλιου Γούναρη και η διαφωνία του  με τους βετεράνους, δηλαδή με τον τρόπο που χειρίζονται τα πράγματα  ‘έκανε την κατάσταση ακόμη πιο βαριά στις σχέσεις των δύο πλευρών. Ο κος Κοντονής το είχε δηλώσει ότι,  όταν θα αποχωρούσε από τα διοικητικά δρώμενα ο Στράτος Κουρούμαλος θα ήταν  ο πρώτος που θα ήταν δίπλα στον Στέλιο Γούναρη.  Μην ξεχνάμε οι δύο άνδρες έχουν φάει μαζί “ψωμί και αλάτι”  στα χρόνια της μεγαλουργίας της ομάδας στις μεγάλες κατηγορίες και τους δένει μια μεγάλη φιλία.

Το “ρήγμα” μεγάλωσε τον τελευταίο καιρό με τις δύο πλευρές να οδεύουν ολοταχώς σε “μετωπική σύγκρουση”. Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο σήμερα όπου οι εξελίξεις ήταν και είναι ραγδαίες. Σύμφωνα με πληροφορίες,  το μεσημέρι της Τετάρτης  ο Στέλιος Γούναρης με αριθμό πρωτοκόλλου,  κατέθεσε στην ΕΠΣ Ζακύνθου επίσημο έγγραφο που αποδεικνύει το νόμιμο (για αυτόν) διοικητικό συμβούλιο του ΑΠΣ Ζάκυνθος (β΄). Μάλιστα το συγκεκριμένο  έγγραφο έχει κοινοποιηθεί στην ΔΟΥ Ζακύνθου, ΙΚΑ Ζακύνθου και φυσικά στο ίδιο το Πρωτοδικείο του νησιού!

Μέσα σε αυτό το έγγραφο η διοίκηση του ΑΠΣ Ζάκυνθος (Στέλιος Γούναρης)  ζητά να τηρηθεί η νομιμότητα από την διοργανώτρια και να είναι αυτή (διοίκηση) που θα τρέξει από εδώ και πέρα τις εξελίξεις στην ομάδα του ΑΠΣ Ζάκυνθος (β).  Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση είναι αυτή που υπήρχε όταν η ομάδα υποβιβάστηκε και έμεινε ο ερασιτέχνης ΑΠΣ Ζάκυνθος. Με Στέλιο Γούναρη, Νίκο Κοντονή, Διονύσιο Κόκλα, Βασίλη Μπουζάκη και Ντένη Κόκλα.

Η ΕΠΣ Ζακύνθου όπως έκανε την πρώτη φορά ήταν υποχρεωμένη  να δεχτεί το έγγραφο αυτό. Μέσα λοιπόν σε 24 ώρες ο γραμματέας Χαρ. Ραυτόπουλος θα ενημερώσει τον Μάκη Πυλαρινό για τις εξελίξεις και θα θέσει προ των ευθυνών τους όλους αυτούς  που έτρεχαν την ομάδα έως και σήμερα. Με την κίνηση αυτή που κάνει ο κος Γούναρης πετάει την  μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και λέει ότι:  “Nαι. δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάρετε την ομάδα, αλλά αν θέλετε να τρέξετε την ομάδα θα αναλάβετε όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις του έχει o Σύλλογος έως και σήμερα.” Ένα πόσο που ανέρχεται περίπου στις 180.000 ευρώ!

Η κίνηση αυτή του Στέλιου Γούναρη έγινε σε μια στιγμή που δεν το περίμενε κανείς και σε ένα χρονικό σημείο που εξέπνεε η προθεσμία των 3 μηνών από την στιγμή που έχει κατατεθεί το διοικητικό συμβούλιο από τους παλαίμαχους στις 25 Αυγούστου και ως εκ τούτου μετά το πέρας του τριμήνου η διοίκηση αυτή θα μπορούσε να ήταν 10ο% νόμιμη.

Στην αντίπερα όχθη στο στρατόπεδο των Βετεράνων δεν υπάρχει καμιά επίσημη αντίδραση από τις εξελίξεις, σίγουρα όμως θα υπάρξει τις επόμενες ώρες καθώς αυτό το θέμα οι Βετεράνοι δεν πρόκειται να το αφήσουν έτσι. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από τις εξελίξεις είναι τι θα συμβεί με τα δελτία των ποδοσφαιριστών, με την ίδια την ομάδα που αγωνίζεται στη Β΄ κατηγορία της ΕΠΣ Ζακύνθου και φυσικά με τις Ακαδημίες του Απόλλωνα που κατεβαίνουν στις προπονήσεις με το σήμα του ΑΠΣ Ζάκυνθος, κάτι που όπως όλα δείχνουν δεν περνάει απαρατήρητο από  τον ίδιο τον κο Γούναρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα Πέμπτη ο γραμματέας της Ένωσης Χαρ. Ραυτόπουλος θα είναι αυτός που θα κινήσει τις διαδικασίες επίσημης ενημέρωσης στον Μάκη Πυλαρινό (πρόεδρο)  για το πως έχουν διαμορφωθεί τα νέα δεδομένα.

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.