Το πρωτοβάθμιο όργανο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έκανε δεκτή την ένσταση του Τσικλητήρα Πύλουκατά της Ζακύνθου για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή της νησιώτικής ομάδας Ηλία Τσιριγώτη στο ματς Ζάκυνθος-Τσικλητήρας (4/3).  Οι Πυλιώτες υποστήριξαν ότι ο ποδοσφαιριστής της Ζακύνθου ήταν τιμωρημένος στο ματς με την Καλαμάτα και δεν έπρεπε να αγωνιστεί στο ματς της Ζακύνθου με την Πύλο και έτσι προχώρησαν στην ένσταση κατά του κύρους του αγώνα.

Από την άλλη η Ζάκυνθος υποστήριξε ότι εν λόγω ποδοσφαιριστής εξέτισε την ποινή του στο ματς του Κυπέλλου με τον ΑΟ Κατασταρίου. Στη συνεδρίαση όμως του πρωτοβάθμιου που έγινε μετά το τέλος του πρωταθλήματος δεν παρέστη η Ζάκυνθος, ούτε όμως και η Πύλος (υποβιβάστηκαν και οι δύο) και έτσι η απόφαση που βγήκε δικαίωσε την ομάδα της Μεσσηνίας έτσι η Ζάκυνθος χάνει το ματς στα χαρτιά με 0-3 και μείον-3 από το πρωτάθλημα!

Όμως το αρμόδιο όργανο πήρε μια απόφαση χωρίς να έχει στα χέρια του ενημέρωση από την ΕΠΟ ότι είχε μεσολαβήσει ο αγώνας Κυπέλου και ο ποδοσφαιριστής είχε εκτίσει την ποινή του. Για αυτό τον λόγο η Ζάκυνθος κατέθεσε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση με τους ανθρώπους της να είναι σίγουροι ότι θα δικαιωθούν αφού θα ξεκαθαρίσει το θέμα όταν με επίσημο έγγραφό της η Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ θα δείξει ότι ο ποδοσφαιριστής της Ζακύνθου δεν αγωνίστηκε σε αγώνα Κυπέλλου με τον ΑΟ Κατασταρίου εκτίοντας την ποινή που του είχε επιβληθεί (2η κίτρινη κάρτα- Κόκκινη)

Με τον ΚΑΠ να είναι σαφής καθώς λέει ότι αν ποδοσφαιριστής δεχτεί σε παιχνίδι κόκκινη κάρτα στην περίπτωση αυτή 2η κίτρινη εκτίει την ποινή του στο αμέσως επόμενο παιχνίδι της ομάδας του ανεξαρτήτου κατηγορίας! Αν ο παίκτης είχε συμπληρώσει 4 ή 7 κάρτες δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί σε άλλο ματς άλλης διοργάνωσης 1 ή 2 αγωνιστικές αντίστοιχα. Για αυτό τον λόγο οι νησιώτες δεν ανησυχούν και πιστεύουν ότι τήρησαν κατά γράμμα την νομοθεσία.

Επίσης η Ζάκυνθος μπορεί να έχει υποβιβαστεί αλλά πηγαίνει στην Εφέσεων το συγκεκριμένο θέμα για λόγους τιμής όπως αναφέρουν κύκλοι της διοίκησης.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.