Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας… Το “καράβι” όμως μπάζει νερά καθώς η μια μετά την άλλη οι ομάδες αποχωρούν από αυτό το πρωτάθλημα της συμφοράς καθώς δεν υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα που να διαφαίνεται όμορφο και θετικό!

Ο Ιούνιος οδεύει προς το τέλος του και όλες σχεδόν οι ομάδες (116) βρίσκονται σε κατάσταση κατήφειας και ίσως ακόμα και κατάθλιψης αφού η αναδιάρθρωση βύθισε ακόμα πιο πολύ στην λάσπη το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με τα γνωστά αποτελέσματα. Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν την άσχημη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ομάδες.

Από την άλλη η ΕΠΟ και ιδιαίτερα  η Επιτροπή της Γ΄ Εθνικής μετά την καλοκαιρινή  σιέστα στην οποία είχαν περιέλθει και αφού λαμβάνουν συνεχώς μηνύματα από τις Ενώσεις ανά την Ελλάδα που εκπέμπουν sos άρχισαν να κοιτάζουν το δάσος πλέον και όχι το δέντρο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν εξελίξεις πριν από την Γενική Συνέλευση στις 28 Ιουνίου, εξελίξεις που θα καθορίσουν την πορεία στην Γ΄ Εθνική.

Το ίδιο συμβαίνει και την Ένωση της Ζακύνθου που  με την ρεαλιστική πρόταση που έκανε δείχνει τον δρόμο που πρέπει να βαδίσει η Επιτροπή της Γ΄ Εθνικής αλλά και η ίδια η ομοσπονδία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου Λεωνίδας Μαλιούφας την Τετάρτη θα έχει συναντήσεις με υψηλά στελέχη της Ομοσπονδίας που ίσως κρίνουν πολλά για το μέλλον της Γ΄ Εθνικής.

Στις 18 Ιουνίου η ΕΠΣ Ζακύνθου έστειλε την πρόταση της για να διασωθεί η Γ΄ Εθνική κατηγορία.  Η ΕΠΣ Ζακύνθου ζητά αν αποχωρήσει κάποια ομάδα για οποιαδήποτε λόγο από την Γ΄ Εθνική το κενό της να αναπληρώνεται από ομάδα (δευτεραθλήτρια) από την οικεία Ένωση στην οποία ανήκει. Έτσι με αυτόν τον τρόπο δεν αλλάζουν οι συσχετισμοί, ο ίδιος ο χάρτης της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας αλλά και δεν αφανίζονται  οι ίδιες οι Ενώσεις.

 Η συγκεκριμένη  πρόταση έχει σταλεί στη αρμόδια Επιτροπή της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, φυσικά τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και ίσως να περάσει στο τέλος από την Γ΄ Συνέλευση της ΕΠΟ

Η πρόταση της ΕΠΣ Ζακύνθου

Κύριε πρόεδρε

Σε συνέχεια των προτάσεων μας για την εύρυθμη λειτουργία της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020 στην οποία ήδη η Ένωση μας έχει δύο (2) εκπροσώπους, θα θέλαμε να σας προτείνουμε τα ακόλουθα σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει η πρόταση μας για την δημιουργία 10 ομίλων.

Η Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ είναι κατηγορία υποδομών και δεν λογίζεται να αγωνίζονται οι ομάδες λιγότερο από 8 μήνες (26-30 αγώνες).

Θα θέλαμε στη νέα προκήρυξη του πρωταθλήματος να συμπεριλάβετε το κλείδωμα τουλάχιστον δεκατεσσάρων ομάδων (14) ανά όμιλο.

Σε περίπτωση που δεν δηλώσει συμμετοχή για οποιοδήποτε λόγο μια από τις 116 ομάδες που έχει δικαίωμα στο πρωτάθλημα, να αντικατασταθεί από τον δευτεραθλητή η τριταθλητή της οικίας Ένωσης.

Έτσι με αυτόν τον τρόπο η κάθε Ένωση θα διατηρήσει τον αριθμό των εκπροσωπών της στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας 2019-2020.

Το αίτημα αυτό να υποστηριχτεί στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 28/6/2019

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος Λεωνίδας Μαλιούφας

Ο Γραμματέας Χαρ. Ραυτόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.