Ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Ζάκυνθο  η επίσκεψη του Καθηγητή Παναγιώτη Καρύδη. Σκοπός της επισκέψεως του διακεκριμένου Πολιτικού Μηχανικού σε ειδίκευση στην αντισεισμική τεχνολογία, ήταν να δει τα “πληγωμένα” κτήρια από την μεγάλη σεισμική ακολουθία και κυρίως από τον μεγάλο σεισμό της 26ης Οκτωβρίου.

Ο κος Καρύδης παρουσία των μηχανικών του Δήμου επισκέφτηκε και  το Δημοτικό στάδιο “Ζακυνθίων Ολυμπιονικών” όπου και έκανε ο ίδιος αυτοψία στο τμήμα της κερκίδας που έχει υποστεί ζημιές. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες,  αρκετές κολώνες του τμήματος αυτού έχουν υποστεί ζημιές και εκεί ο  έμπειρος Πολιτικός Μηχανικός ζήτησε από τους μηχανικούς να ενισχύσουν τις πληγμένες κολώνες με νέες που θα δημιουργηθούν ακριβώς δίπλα.

Και πως μπορεί να συμβεί αυτό; Θα γίνει αρχικά μελέτη και στην συνέχεια δίπλα σε κάθε κολώνα θα σκαφτεί το έδαφος, μέχρι να βρεθεί το “πέδιλο” της κολόνας και από εκεί θα δημιουργηθεί μια νέα κολώνα η οποία θα “δέσει” με την υπάρχουσα και θα μπορέσει να την ενισχύσει κρατώντας το οικοδόμημα γερό. Αυτή είναι μια διαδικασία η οποία θα απαιτήσει αρκετό χρήμα αλλά και χρόνο. Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις το όλο εγχείρημα θα κοστίσει πάνω από 250.000 ευρώ και σίγουρα μια πολύμηνη διαδικασία έτσι ώστε το τμήμα αυτό της κερκίδας να λειτουργήσει ξανά, τόσο για τον κόσμο, όσο και για τα τμήματα της ΑΓΕΖ τα οποία στεγάζει.

Όπως όλα δείχνουν το τμήμα της κερκίδας θα μείνει κλειστό για πάνω από 18 μήνες! Σε πρώτη φάση προτεραιότητα έχουν τα Δημόσια κτήρια όπως σχολεία και μουσεία και μετά θα μπει στο πρόγραμμα χρηματοδότησης  το Δημοτικό Στάδιο, πολύ πιθανόν από την Γ.Γ. Αθλητισμού ή από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.