Διαφωνία σχετικά με την προκήρυξη της ΕΠΣ Ζακυνθου για τη νέα ποδοσφαιρική σαιζόν εξέφρασε μέσω επιστολής του στα ΜΜΕ ο πρόεδρος της ΑΕ Αγίου Λέοντα/ Κοιλιωμένου και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος της Ένωσης Διονύσιος Κλάδης.

Ο πρόεδρος των “Λιονταριών” μίλησε για επικινδυνότητα της νέας προκήρυξης και την χαρακτήρισε μη δίκαιη, παράλληλα ο κος Κλάδης ζητά από το προεδρείο της ΕΠΣ Ζακύνθου να συμβουλευτεί έστω και την ύστατη ώρα τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

 ΖΑΚΥΝΘΟΣ 03-09-2018

ΠΡΟΣ :

Δ.Σ. Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ  –  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα και κύπελλο για τη περίοδο 2018 – 2019.

Καταθέτω προς το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ., τη διαφωνία μου για την προκήρυξη που  πρόσφατα μας παραδόθηκε από τη γραμματεία της Ε.Π.Σ.

Ζητώ κάποιες απαντήσεις και καλώ το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. να επανεξετάσει κάποια από τα άρθρα της προκήρυξης.

Καταρχάς, θα ήθελα να πω ότι είχε κυκλοφορήσει από καιρό ότι θα γίνουν κάποιες σημαντικές αλλαγές στη προκήρυξη και ότι αυτό θα γίνει μέσα από διαβούλευση με τις ομάδες. Μια διαβούλευση που ποτέ δεν έγινε επίσημα και με όλες τις ομάδες. Σε αρκετά σημεία της προκήρυξης έχω ενστάσεις αλλά προπάντων έχω και προτάσεις για το τι θα έπρεπε να διορθώσουμε και που να επικεντρωθούμε με στόχο το καλύτερο δυνατό για το τοπικό ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο.

Στη συγκεκριμένη επιστολή θέλω να σταθώ μόνο σε ένα θέμα, στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος στην Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Στον τρόπο ανάδειξης του πρωταθλητή  και στον τρόπο υποβιβασμού των ομάδων. Πιστεύω ότι η απόφαση αυτή είναι βαθιά λανθασμένη αλλά και επικίνδυνη για τη πορεία του τοπικού μας ποδοσφαίρου.

Α) Η ποδοσφαιρική περίοδος είναι μια ενιαία. Πως είναι δυνατόν το μισό πρωτάθλημα, έως τα Χριστούγεννα, να διεξάγεται με κάποιες ομάδες και το άλλο μισό με άλλες ομάδες; Το πρωτάθλημα κάθε χρόνο και παντού στον κόσμο, ισχύει το εξής, οι ομάδες ξεκινούν ισότιμα, διεκδικούν όλοι το πρωτάθλημα, όλοι παλεύουν για να μην υποβιβαστούν, όλοι διεκδικούν μια καλή κατάταξη. Ποιος είναι αυτός ο σοφός  όπου καθορίζει ότι έως τα Χριστούγεννα μπορείς να διεκδικείς το πρωτάθλημα και μετά τα Χριστούγεννα μπορείς  να διεκδικήσεις μόνο το πρωτάθλημα ή μόνο την αποφυγή του υποβιβασμού; To θεωρώ λοιπόν μη δίκαιο και ηθικό, αλλά πιστεύω και όχι νομικώς σωστό με βάση του δικαίου του ποδοσφαίρου παγκοσμίως . Ζητώ από την Ε.Π.Σ. να συμβουλευτεί τα αρμόδια όργανα της Ε.Π.Ο. για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να μας δώσει απαντήσεις για το αν είναι νόμιμο. (παρότι ο ΚΑΠ δίνει το δικαίωμα  στην κάθε Ε.Π.Σ. να διοργανώνει το πρωτάθλημα όπως αυτή κρίνει) βάση βεβαίως των κανονισμών και της ισοτιμίας των ομάδων.

Β) Δεύτερο πολύ σοβαρό ( ίσως το σοβαρότερο) θέμα που δημιουργείται κατά τη γνώμη μου με αυτή τη διαδικασία. Θα φανεί και φέτος αλλά πολύ περισσότερο στις επόμενες ποδοσφαιρικές περιόδους. Θα αναγκάζονται οι ομάδες να ξοδεύουν αρκετά  περισσότερα χρήματα απ’ ότι σήμερα για να παλέψουν για το στόχο τους, και για να κρατηθούν οι ομάδες στο επίπεδο που θα ήθελαν θα πρέπει να διαθέτουν χρήματα και  πριν την έναρξη του πρωταθλήματος αλλά και μετά, τον Ιανουάριο, από την αρχή για να κρατηθούν ψηλά ή για να μη πάνε χαμηλά ή αυτή που είναι χαμηλά μόνο με αυτή τη λύση θα ελπίζουν ότι θα πάνε πιο ψηλά. Χρήματα βεβαίως που δεν υπάρχουν. Τα θύματα θα είναι οι ομάδες όπου δε θα μπορούν να διαθέσουν χρήματα.

Ξεχάσατε ή ξεχνάτε κύριοι σύμβουλοι της Ε.Π.Σ. ότι υποχρέωση σας είναι η προώθηση και περιφρούρηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου! Με αυτή σας την απόφαση,  οδηγείται  το τοπικό ποδόσφαιρο καθαρά στον επαγγελματισμό και με μαθηματική ακρίβεια κάποιες ομάδες στη συρρίκνωση και στο περιθώριο.

ΚΛΑΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Σ. ΑΓ. ΛΕΩΝ – ΚΟΙΛΙΩΜΕΝΟΣ                              

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.