Μια δυναμική συγκέντρωση πολιτών έξω από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου έστειλε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι θα υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις εάν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης που ταλανίζει το νησί και δημιουργεί πρόβλημα στην ίδια την υγεία των ζακυνθινών πολιτών αλλά και των τουριστών που το επισκέπτονται.

Το κάλεσμα θυμίζουμε πως έγινε από μια ομάδα πολιτών μέσω του facebook “Kκαθαρά νερά στη Ζάκυνθο”  και η συμμετοχή ήταν μεγάλη και συμμετείχαν τόσο απλοί πολίτες και φορείς αλλά  και πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού, ξενοδόχοι κ.α.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε μια σύσκεψη στο Λιμεναρχείο: Ζητούμενο της συντονιστικής ομάδας ήταν να τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα προς το Λιμενάρχη  Αθ. Σιούτη που υποδέχτηκε αντιπροσωπεία των πολιτών στο γραφείο του, αλλά και να διατυπωθεί το αίτημα για την συγκρότηση ενός φορέα στον οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπηρεσιών αλλά και πολίτες με σκοπό να μπει ένα τέλος στο τεράστιο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης.

Ο Λιμενάρχης δέχτηκε έναν βομβαρδισμό ερωτήσεων και παρατηρήσεων και έδωσε κάποιες απαντήσεις σε σχέση με τους προληπτικούς αλλά και τους κατασταλτικούς ελέγχους που έχουν γίνει στα ημερόπλοια. Αναγνώρισε την ανησυχία των πολιτών και το πρόβλημα και χαρακτήρισε την κινητοποίηση θετική, ενώ ζήτησε σε όσους προχώρησαν σε καταγγελίες για πλαστά τιμολόγια να καταθέσουν όσα γνωρίζουν στην Υπηρεσία. Γεγονός όμως είναι πως το είδος και ο τρόπος της συζήτησης με συνεχείς παρεμβάσεις από πολίτες δεν επέτρεψαν να ειπωθούν πολλά.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.