Αδειάζει την ΕΠΟ ο επικεφαλής της Κοινής Αποστολής FIFA και UEFA στην Ελλάδα, Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Με δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ είπε ότι «ο κώδικας δεοντολογίας είναι μονόδρομος για την ΕΠΟ, κάτι το οποίο ήταν από καιρό γνωστό και από την ίδια την ΕΠΟ».
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΠΟ αρνήθηκε να κάνει τις αλλαγές που ζήτησε η FIFA με αποτέλεσμα να υπάρξει προειδοποίηση για κυρώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τη FIFA με αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής ομοσπονδίας.

Μπρος στο φάσμα της επιβολής κυρώσεων ο Γκιρτζίκης, για μια ακόμα φορά, υπαναχωρεί και θα συγκαλέσει συνεδρίαση της Ε.Ε. προκειμένου να περάσει τον κώδικα δεοντολογίας.

assets_large_t_249961_54664672Ο κ. Κουτσοκούμνης μετά το πέρας της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε σίγουρα στον σωστό δρόμο. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την τελευταία επιστολή της FIFA, όπου ουσιαστικά καθορίζει ότι  ο κώδικας δεοντολογίας είναι μονόδρομος για την ΕΠΟ, κάτι το οποίο ήταν από καιρό γνωστό και από την ίδια την ΕΠΟ. Έχω τις διαβεβαιώσεις που απαιτούνται ότι μέχρι την ημερομηνία που τέθηκε ως τελική από τη FIFA ο κώδικας θα υιοθετηθεί από την ΕΠΟ.

Από εκεί και πέρα  αναμένω και σύντομα θα έχουμε κάθοδο ομάδας τεχνοκρατών  από την UEFA σε ό,τι αφορά στα θέματα της νομοθεσίας. Δεν το έχουμε ξεχάσει, παρ’ όλο που δεν αναφέρεται τον τελευταίο καιρό. Αλλά και αυτό το θέμα μας απασχολεί για να ολοκληρώσουμε ουσιαστικά τον φάκελο της FIFA που ονομάζεται που «Ελλάδα».

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν είναι αισιόδοξος ο κ. Κουτσοκούμνης απάντησε:

«Έχω πάρει επαρκείς διαβεβαιώσεις. Ο Κώδικας Δεοντολογίας ήταν ο πρώτος κανονισμός που υποσχεθήκαμε να εξετάσουμε, όμως υπάρχουν και άλλα θέματα, που ακροθιγώς τα θίξαμε με τον Πρόεδρο. Αυτά χρειάζεται να τα δούμε πιο επισταμένα αργότερα. Αυτό που υποσχεθήκαμε στο Υπουργείο τότε, ήταν να ξεκινήσουμε με τον Κώδικά Δεοντολογίας και νομίζω υπήρξε ταυτόχρονη  απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ, ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να εναρμονιστούμε με τις εντολές της FIFA.  Και με μικρές αλλαγές που απαιτούνται αυτή η εναρμόνιση πρόκειται να γίνει την επόμενη εβδομάδα».

Ο κ. Γκιρτζίκης με τη σειρά του δήλωσε τα εξής:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με τη FIFA και την UEFA υπηρετούν το ποδόσφαιρο και προσπαθούμε πάντα να δίνουμε λύσεις. Ευχαριστώ τον κ. Κουτσοκούμνη για τη συνεργασία που έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε, όπου χρειαστεί. Αυτό που έπρεπε να ακουστεί, διότι το έχετε ξεχάσει τελευταία είναι για τη νομοθεσία. Μιλάτε μόνο για τον Κώδικα Δεοντολογίας, δεν μιλάτε για τους Νόμους, ενώ υπάρχουν θέματα και στους Νόμους. Εμείς ότι πρέπει να επιλύσουμε ως Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα το κάνουμε. Θα υπάρχει στενότατη συνεργασία για όλα τα θέματα με τη FIFA και την UEFA»

soccerplus.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.