Η επιβολή ενός πολύ μεγάλου προστίμου στην ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Κατασταρίου Ζακύνθου έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης στην περιοχή και την αντίδραση των ανθρώπων του αθλητισμού, καθώς οδηγεί σε εξόντωση ένα μικρό ερασιτεχνικό σωματείο που πρωταγωνιστεί στα αθλητικά δρώμενα του νησιού μας σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών.

Το πρόστιμο έχει επιβληθεί εδώ και αρκετούς μήνες από την Επιτροπή περιβάλλοντος της ΠΕ Ζακύνθου με υπογραφή Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου και παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να ακυρωθεί, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και οι 20.000 ευρώ οδηγούν την ομάδα σε «αθλητικό θάνατο».Το πρόστιμο αυτό μπήκε σε μια χρονική στιγμή που η ομάδα του ΑΟΚ άρχισε να κάνει τα πρώτα της ποδοσφαιρικά βήματα στις Εθνικές κατηγορίες.

Παρά τις προσπάθειες που έκανε η διοίκηση το εξοντωτικό αυτό πρόστιμο ανέβηκε στην διαύγεια και έτσι ο ΑΟΚ έχει πλέον στην πλάτη του ένα μεγάλο οικονομικό βάρος. Η καθημερινή εφημερίδα του Ερμή στο νησί της Ζακύνθου ανέδειξε αυτό το σοβαρό θέμα το οποίο από την στιγμή που δημοσιοποιήθηκε έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Πριν από λίγες ημέρες στην αθλητική εκπομπή στο ραδιόφωνο του Ερμή ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου ερωτώμενος για αυτό,  επιβεβαίωσε ότι έχει επιβληθεί αυτό το μεγάλο πρόστιμο και δεν ήταν θέμα δικό του άλλα της συγκεκριμένης Επιτροπής που το επέβαλε. Ο ίδιος μάλιστα έκανε λόγο για ένα μεγάλο πρόστιμο την ίδια ώρα που επιβάλλονται μικρότερα πρόστιμα για μεγαλύτερες παραβάσεις.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας του Ερμή από την Αγγελική ξενόφου 

ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΗΤΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ

Όλα ξεκίνησαν όταν, μετά από καταγγελία, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε οικόπεδο που παραχώρησε η εκκλησία στο Καταστάρι, για να κατασκευαστεί μελλοντικά γήπεδο για την ομάδα. Η καταγγελία αφορούσε ρύπανση του εν λόγω οικοπέδου στο οποίο είχαν πεταχτεί σκουπίδια και μπάζα, τη χρονική εκείνη περίοδο που δεν γινόταν αποκομιδή και όλο το νησί είχε πνιγεί στην κυριολεξία από σκουπίδια!

Ακολούθησε αυτοψία από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και στη συνέχεια η ομάδα του Κατασταρίου με δικά της χρήματα μπήκε μέσα και καθάρισε το χώρο. Όμως το πρόστιμο επεβλήθη χωρίς να γίνει επανέλεγχος.

Η διοίκηση της ομάδας του Κατασταρίου όταν πληροφορήθηκε ότι της είχαν επιβάλει ένα εξοντωτικό πρόστιμο κινήθηκε σε όλες τις κατευθύνσεις αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση.

Ο δικηγόρος της ομάδας είχε επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη αλλά ούτε από εκεί βρήκε λύση στο πρόβλημα και το πρόστιμο βεβαιώθηκε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Έχουν περάσει 14 μήνες από τότε και οι ενέργειες που έγιναν δεν έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα για την ομάδα και την ανάσα ανακούφισης που περιμένει για να μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στα γήπεδα χωρίς το βραχνά τόσων χιλιάδων ευρώ που πρέπει να βρει και να πληρώσει….

Κάποιοι βλέπουν ακόμα και πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από όλα αυτά.

Μεταξύ άλλων υπήρξαν και νομικές κινήσεις, όπως ειδική διοικητική προσφυγή κατά της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Λευτέρη Νιοτόπουλου η οποία κατατέθηκε στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δ. Ελλάδας-Ιονίου.

Επιπλέον κατατέθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο του Πύργου διοικητική προσφυγή κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να ακυρωθεί το πρόστιμο.

Η ομάδα δηλώνει ότι είναι ένα μικρό ερασιτεχνικό σωματείο με πενιχρούς πόρους που σκοπό έχει την άθληση των νέων του χωριού και της έβαλαν το υπέρογκο πρόστιμο την εποχή εκείνη που ήταν κλειστός ο ΧΥΤΑ του Σκοπού και το νησί ολόκληρο είχε μετατραπεί σε χωματερή. Εκτός από την άδικη αντιμετώπιση ισχυρίζεται ότι το οικόπεδο δεν είναι στην κυριότητά της αφού το παραχώρησε μόνο για χρήση γης, η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ .. ΒΡΑΒΕΙΟ!

Πριν από λίγες εβδομάδες η Περιφέρεια Ιονίων νήσων έκανε μία εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Παναγούλα (πρώην ΤΕΙ) και εκεί βράβευσε όλες τις ομάδες του νησιού για τη συνεισφορά τους στον αθλητισμό.

Όταν κλήθηκε για να παραλάβει το βραβείο της η ομάδα του Κατασταρίου, ανέβηκε στο βήμα ο Πρόεδρος Δημήτρης Σκιαδόπουλος, ο οποίος αρνήθηκε να πάρει βραβείο έχοντας το πρόστιμο των 20 χιλιάδων να βαραίνει όλους και έχοντας αδυναμία να πληρωθεί ένα τόσο μεγάλο ποσό. Ενώπιον του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου, του Βουλευτή Σταύρου Κοντονή και των άλλων αρχών, ο κ. Σκιαδόπουλος είπε τι έχει συμβεί και αναχώρησε αρνούμενος παραλαβή βραβείου.

Προς το παρόν το πρόστιμο παραμένει στη θέση του και καμία από τις αρχές δεν έχει κάνει κίνηση για την απάλειψη ή τη μείωσή του.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.