Ερειπωμένο στέκει εκεί,  παρατημένο τους θεσμικούς τοπικούς και μη φορείς,  από την ίδια την πολιτεία και την αδιαφορία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις λέει μια παλιά κινέζική παροιμία. Ο λόγος για τον Ενωσιακό γήπεδο Γαϊτανίου που από στολίδι του 2004 έχει μετατραπεί σε παροικία τρωκτικών… Σε τίποτα δεν θυμίζει το Ενωσιακό που όλοι αγαπήσαμε και λατρέψαμε… Πριν μερικά χρόνια το  συγκεκριμένο γήπεδο έσφυζε από ζωή… Χιλιάδες ποδοσφαιριστές πέρασαν από εκεί! Εκατοντάδες ομάδες του τοπικού αλλά και όλης της Ελλάδας το είχαν επισκεφτεί…

Με τα χρόνια ο αγωνιστικός χώρος επιβαρύνθηκε. Η έλλειψη χρημάτων από την ΕΠΟ δεν έδωσε στην ΕΠΣ Ζακύνθου την δυνατότητα να υπάρξει η υποτυπώδης λειτουργία… Αργότερα κόπηκε το ρεύμα αφού το όλο συγκρότημα δεν πληρούσε τις προδιαγραφές, έσβησαν οι προβολείς και αργότερα έκλεισε για πάντα ο αγωνιστικός χώρος που μόνο γήπεδο δεν θύμιζε!

Το μόνο που λειτουργεί αυτή την στιγμή στο γήπεδο είναι τα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων  Ζακύνθου και αυτά με ρεύμα που παίρνουν από το παρεκκλήσι των νεκροταφείων της κοινότητας του Γαϊτανίου! Παρά τις φωνές και τις προσπάθειες για να επαναλειτουργήσει με κάποιο τρόπο το γήπεδο μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί το παραμικρό.

Η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΣ Ζακύνθου είχε επισκεφτεί τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και του είχε θέσει το θέμα να μπορέσει να το γήπεδο να ενταχθεί στα έργα του Δημοτικού Σταδίου αλλά τελικά δεν προχώρησε το θέμα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το γήπεδο το είχε ζητήσει ο πρόεδρος του ΑΟΚ Αντώνης Ποταμίτης για να το ανακατασκευάσει με δικούς του οικονομικούς πόρους για να αγωνίζεται εκεί το Καταστάρι και όποια άλλη ομάδα της πόλης επιθυμούσε με το ανάλογο αντίτιμο  αλλά η υπόθεση κόλλησε σε γραφειοκρατικά  ζητήματα αλλά και ότι κάποιοι παράγοντες ομάδων ήταν αρνητικοί σε αυτό και  έθεσαν βέτο!

Το Ενωσιακό όμως στέκεται εκεί… ερειπωμένο, παρατημένο από όλους. Στέκεται εκεί για να θυμίζει σε όλους (στους παλιότερους)  τις ένδοξες  ημέρες του παρελθόντος  αλλά και τις θλιβερές ημέρες του παρόντος αλλά και έτσι όπως πάει και του μέλλοντος!

***Το συγκεκριμένο ‘άρθρο γράφτηκε μόνο και μόνο μήπως ευαισθητοποιήσει έστω και έναν από τους θεσμικούς παράγοντες του ποδοσφαίρου ή τους θεσμικούς παράγοντες της τοπικής εξουσίας.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.