Πρόταση στην ΕΠΟ για να διεξαχθεί από την αμέσως επόμενη σεζόν πρωτάθλημα με 24 ομάδες και δύο ομίλους έχει καταθέσει η Football League  η οποία όπως όλα δείχνουν αδυνατεί να συντηρήσει μόνη της και με κάποιους χορηγούς αυτό το πρωτάθλημα που έτσι και αλλιώς βρίσκεται σε παρακμή.

Η Ένωση Β΄ Εθνικής με το ζόρι κατάφερε να φέρει εις πέρας οικονομικά το φετινό πρωτάθλημα που τελειώνει σε λίγες αγωνιστικές, για αυτό τον λόγο θέλει η διοργανώτρια θέλει να μειώσει τις γεωγραφικές αποστάσεις και να κάνει ποιο ευέλικτο το νέο αυτό σχήμα. Αν λοιπόν η ΕΠΟ Αλλάξει από την νεά χρονιά (2017/18) την προκήρυξη της νέας Β΄ Εθνικής, τότε θα υπάρξουν εξελίξεις και  στην Γ΄ Εθνική όπου αν λειτουργήσει αυτό το μοτίβο θα ανέβουν και οι δευτεραθλήτριες της Γ΄ Εθνικής με ότι αυτό συνεπάγεται…

Επίσης αν συμβεί αυτό το σενάριο τότε τα νέα θα είναι ευχάριστα και για τις δύο ομάδες που θα τερματίσουν στην 14η και 15η θέση που πίνακα της Β΄ Εθνικής καθώς θα παραμείνουν στην κατηγορία.

H πρόταση της Football League είναι η εξής:

  • Από το τρέχον πρωτάθλημα να υποβιβαστούν δύο και όχι τέσσερις ομάδες όπως προβλέπεται στην προκήρυξη.
  • Από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ν’ ανέβουν οκτώ και όχι τέσσερις ομάδες, όπως προβλέπεται στην προκήρυξη.

Δηλαδή εκτός από τις πρωταθλήτριες ν’ ανέβουν και οι δευτεραθλήτριες ομάδες που οι Δόξα Δράμας, ΑΕ Καραϊσκάκης, ΑΟ Χαλκίδα και Ιωνικός.

  • Οι 24 ομάδες να χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια σε δύο ομίλους των 12 ομάδων.Με βάση την κατανομή που έχει ήδη γίνει στο «νότιο όμιλο» θα είναι οι ΠΑΕ Αχαρναϊκός, Καλλιθέα, Καλλιθέα, Ιωνικός, Παναιγιάλειος, Παναχαϊκή, Σπάρτη, Χαλκίδα, Κισσαμικός, Χανιά, Εργοτέλης και ΟΦΗ.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση