Εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός καθώς και ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς., Εκπρόσωποι από 23 στα 26 Σωματεία βρέθηκαν στην αίθουσα του Μουσικού Γυμνασίου Ζακύνθου. Η αγωνία των ομάδων για τις γηπεδικές  εγκαταστάσεις στο επίκεντρο

Τον διοικητικό απολογισμό έκανε ο πρόεδρος Λεωνίδας Μαλιούφας ο οποίος προανήγγειλε ότι υπάρχει πιθανότητα να ανακατασκευάσει το Ενωσιακό γήπεδο. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ μίλησε για ανάγκη κατασκευής υποδομών και υπεραμύνθηκε το έργο της διοίκησης κάνοντας λόγο ότι έκανε ότι καλύτερο μπορούσε σε δύο αρκετά δύσκολα πρωταθλήματα.

Κριτική δέχτηκε το προεδρείο από τους εκπροσώπους των ομάδων Αίολο Σαρακηνάδου (Νίκο Μαρίνο-Ξανθό), Δόξα Πηγαδακίων (Ανδρέα Γκούσκο), ΑΕ Αγίου Λέοντα (Διον. Κλάδη) Μίλησαν επίσης ο Σπύρος Φιορεντίνος, Νίκος Βαρδακαστάνης, Νίκος Ταβουλάρης και Διον. Πομόνης.  

Την αγωνία τους εξέφρασαν άπαντες για τις γηπεδικές  εγκαταστάσεις αλλά και γενικά για τις υποδομές των ομάδων αφού δεν υπάρχει άμεση χρηματοδότηση ζητώντας μεγαλύτερη πίεση στον Δήμο από την διοίκηση της Ενωσης για την επίλυση των προβλημάτων.

Τον διοικητικό απολογισμό ψήφισαν  19 ομάδες 2 ήταν κατά ο Αίολος Σαρακηνάδου και ΑΕ Αγίου Λέοντα/Κοιλωμένου και 2 παρών από Αστέρα Πλάνου και Αχιλλέα.

Το οικονομικό απολογισμό αλλά και τον προϋπολογισμό ψηφίσαν  22 ομάδες με απούσα την ομάδα της ΑΕ Αγίου Λέοντα/Κοιλιωμένου με τον εκπρόσωπο της Διον. Κλάδη να απέχει συνειδητά από την ψηφοφορία καθώς ο ταμίας της ένωσης είχε παραλείψει όπως ανακοίνωσε ο ίδιος  να περάσει στα έσοδα τις εισπράξεις από το τελικό του Κυπέλλου (1100 ευρώ)

 

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ζακύνθου στην Αίθουσα του Μουσικού Γυμνασίου Ζακύνθου. Παρουσία των 8 μελών του Δ.Σ (Πλην Δημήτρη  Στραβόλαιμου) και 23 εκπροσώπων των ομάδων επί συνόλου 26. Η Συνελευση άρχισε με την ομιλία του Πρόεδρου της Ένωσης Λεωνίδα Μαλιούφα ο οποίος έκανε μέσα σε 15 λεπτά της ώρας την αποτίμηση του έργου της διοίκησης της Ένωσης.

Ο Βορειοελλαδίτης πρόεδρος μίλησε για το 2016 και  για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η νεοεκλεγείσα Ένωση από την τότε ηγεσία της ΕΠΟ που είχαν αντίκτυπο και στους διαιτητές και στους παρατηρητές. Για το 2017 ο κος Μαλιούφας ανέφερε ότι η χρονιά ξεκίνησε με προσωρινή διοίκηση την ΕΠΟ, ήταν δύσκολη χρονιά, καθώς η Ένωση δεν χρηματοδοτήθηκε εκτός από το τελευταίο ταξίδι των Μεικτών ομάδων στην Λακωνία. Μίλησε για εφιαλτικό ξεκίνημα από οικονομικής άποψης.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε  στην δύσκολη περυσινή  χρονιά με τα δύο πολύ ανταγωνιστικά πρωταθλήματα αλλά και εξαντλητικά με οριακά παιχνίδια με πολύ κόσμο που κρίθηκαν στο λεπτό. και συνέχισε λέγοντας: «ότι η Ένωση κράτησε ίσιες αποστάσεις σε όλες τις ομάδες». Μίλησε ότι το διοικητικό συμβούλιο έμεινε ανεπηρέαστο από όλα αυτά που ακούστηκαν ή έγιναν. Στα μείον ανέφερε το παιδικό πρωτάθλημα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Για το θέμα το γηπέδων ο κος Μαλιούφας ανέφερε ότι τα γήπεδα είναι σε πάρα πολύ κακή  κατάσταση και σε συνεργασία με Δήμο και Αντιπεριφέρεια έχουν γίνει πάρα πολλές επισκέψεις για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

Για το Ενωσιακό γήπεδο ανέφερε ότι ζητήθηκε ο φάκελος του Ενωσιακού γηπέδου για την ανακατασκευή του και έκανε λόγο ότι σε λίγο καιρό ίσως υπάρξουν θετικές εξελίξεις ως προς αυτό. Η Αντιπεριφέρεια έχει κάποια χρήματα για τα γήπεδα, και ίσως μόλις τελειώσουν τα πρωταθλήματα να υπάρξουν εξελίξεις με την ανάπλαση των γηπέδων στο νησί σε πρώτη φάση (Αμπελόκηποι και Τσιλιβή). Μίλησε για αποζημίωση ομάδων και ποδοσφαιριστών από την ΕΠΟ σε περίπτωση τραυματισμών με τιμολόγια τα οποία θα στέλνονται στην Αθήνα  που θα αφορά μόνο σοβαρούς τραυματισμούς, τραυματισμοί που θα αναγράφονται στα φύλλα αγώνα.  Για την αναγνώριση σωματείων ανέφερε ότι η αναγνώριση είναι δικαίωμα του Σωματείου γιατί μέσα από αυτήν την διαδικασία μπορεί να χρηματοδοτηθεί και να πάρει βοήθεια από διοργανώσεις. Η ΕΠΟ κάνει προσπάθεια τα ερασιτεχνικά σωματεία να χρηματοδοτηθούν από το στοίχημα και ένα ποσό των 10.000.000 ευρώ να πηγαίνει κάθε χρόνο στην ΕΠΟ με την διοργανώτρια στην συνέχεια να αναλαμβάνει τα έξοδα των Ενώσεων.

Για τους διαιτητές είπε  ότι στην αρχή υπήρχαν καταστροφικά αποτελέσματα  καθώς από την παλιά ΕΠΟ αρκετοί διαιτητές υποβαθμίστηκαν. Αναβαθμίστηκαν με την προσωρινή διοίκηση και αποκαταστάθηκε η ισορροπία με τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ και είχαμε την ευχάριστη θέση ότι ο Κώστας ο Ψάρρης ανέβηκε στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. ο Πρόεδρος της Ένωσης έδωσε συγχαρητήρια στην κα Μαρίνου Ξανθού η οποία είναι προϊσταμένη στην ΚΕΔ μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την κόρη του πρώην προέδρου της Ένωσης Κώστα Μαρίνου-Ξανθού. Ο κος Μαλιούφας τελειώνοντας  την ομιλία του τόνισε ότι το έργο της διοίκησης του θα φανεί στο τέλος της τετραετίας, διότι όπως είπε όλα αυτά που έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε δεν έχουν φανεί έως σήμερα. Το πιο σημαντικό όμως θέμα είναι το γηπέδων και αν καταφέρουμε να λειτουργήσουμε το Ενωσιακό μέχρι την αρχή της επόμενη χρονιάς θα έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο Νίκος Μαρίνος Ξανθός ο οποίος αναρωτήθηκε που βρίσκεται ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος Δημ. Στραβόλαιμος και για ποιόν λόγο παραιτήθηκε από την θέση του. Ο κος Ξανθός έκανε κριτική για την απουσία των μελών του διοικητικού συμβουλίου από τα γήπεδα του νησιού.  Ο Πρόεδρος του Αίολου Σαρακηνάδου ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για την παρουσία του  Μάλαμα Τεβεκέλη στην κοπή της πίτας αναρωτήθηκε γιατί στην κοπή πίτας καλέστηκε ο Μάλαμας Τεβεκέλης και γιατί ήρθε στο νησί ο συγκεκριμένος άνθρωπος λέγοντας ότι στο νησί ήρθε συμβολικά ο πρώην διαιτητής αφήνοντας υπονοούμενα για τις εκλογές που έγιναν στην ΕΠΣ πριν από δύο χρόνια σημειώνοντας ότι δεν έχουν ακουστεί στην ΕΠΟ και τα καλύτερα για τον κο Τεβεκέλη. . Η απάντηση ήρθε από τον Κο Μαλιούφα ο οποίος είπε ότι ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει και απευθυνόμενος στον κο Ξανθό του είπε ότι και εγώ μπορώ να πω για σένα ότι κάποτε έστειλες ένα e-mail σε μια εφημερίδα αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω….

Ο εκπρόσωπος της Δόξας Πηγαδακίων Ανδρέας Γκούσκος αφού πρώτα δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό γιατί όπως είπε δεν θέλει να κάνει στείρα αντιπολίτευση στην συνέχεια έκανε δριμεία κριτική. Αναρωτήθηκε αν υπάρχει διάθεση από το προεδρείο για αυτοκριτική…. και συνέχισε λέγοντας: ότι κακώς δεν υπάρχει ώρα για το προεδρείο να δέχεται στην ένωση τους εκπροσώπους των σωματείων.  Μίλησε για απουσία των μελών του διοικητικού συμβουλίου στα γήπεδα και «πέταξε το γάντι»  «φωτογραφίζοντας» τον γραμματέα της Ένωσης ότι πηγαίνει μόνο στα παιχνίδια της ομάδας που τον ανέδειξε. Μίλησε για απαξίωση των μελών της Ένωσης απέναντι στην γυναικεία ομάδα της Δόξας.

Κατακεραύνωσε την επιτροπή πρωταθλήματος για την προκήρυξη που έγινε «λάστιχο» και τροποποιήθηκε αρκετές φορές με κορύφωση την αλλαγή του μικρού 24 ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος! Πρότεινε την λύση του γηγενή ποδοσφαιριστή για κάθε ομάδα. Ο κος Γκούσκος δεν άφησε ασχολίαστο το παιδικό πρωτάθλημα που όπως διοργανώνεται φθείρει τους παράγοντες από αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Στην συνέχεια μίλησε για την επιτροπή διαιτησίας κάνοντας λόγο ότι ό ίδιος ο αρχιδιαιτητής παραδέχτηκε ότι διαιτητής σφύριζε παράνομα και ο ίδιος συνέχιζε να σφυρίζει Μίλησε για ατιμωρησία διαιτητή από λανθασμένη υπόθεση πλαστοπροσωπίας. Μίλησε για τις παραλείψεις στις μεικτές ομάδες που σε ένα παιχνίδι με την Κεφαλλονιά έπαιξαν με 7 ποδοσφαιριστές και κατέληξε λέγοντας ότι το ποδόσφαιρο στο νησί δείχνει  κακά σημάδια και προέτρεψε το προεδρείο να δει τα μήνυμα τα οποία δεν είναι καλά.

Επικριτικός ήταν ο εκπρόσωπος του Αχιλλέα Διον. Πέττας ό οποίος μίλησε για την φθίνουσα πορεία του Ζακυνθινού ποδοσφαίρου λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι κάθε χρονιά που περνάει γινόμαστε χειρότεροι»  Μίλησε για άσχημη εικόνα.  Από την διοργάνωση από τα γήπεδα και από τις συνθήκες που επικρατούν σε γενικές γραμμές. Αναφέρθηκε στις παραλείψεις της διοργανώτριας και την  προχειρότητα σχετικά με το πρόγραμμα και τις αναβολές των αγώνων αλλά και με τις ποινές που δεν ανακοινώνονται. Επέρριψε ευθύνες στο προεδρείο ότι δεν πιέζει όσο θα έπρεπε τον Δήμο έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι ποδοσφαιρικοί χώροι και ανέφερε το παράδειγμα ότι η Ένωση δεν ήταν δίπλα στην προσπάθεια που έγινε στο χειμώνα από τους ποδοσφαιριστές για να φτιαχτούν οι υποδομές κάποιων γηπέδων.

Ο εκπρόσωπος της ΑΕ Αγίου Λέοντα ήταν επικριτικός προς το προεδρείο κάνοντας λόγο για προχειρότητα κα άστοχες αποφάσεις που συνεχίζονται ακόμη και σήμερα και εκθέτουν την διοργανώτρια. Ο κος Κλάδης ανέφερε αρκετά παραδείγματα με αναβολές αγώνων. Ο Πρόεδρος της Ένωσης του Αγίου Λέοντα  έριξε την πρόταση να αλλάξει η εκλογική διαδικασία στην ΕΠΣ Ζακύνθου και να επανέλθει η απλή αναλογική με ξεχωριστά ψηφοδέλτια και όχι με ενιαιο. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Σπύρου Φιορεντίνου (εκπροσώπου του ΑΠΣ Ζάκυνθος) που μίλησε για φθορά των παραγόντων στο παιδικό πρωτάθλημα και για άμεση κατασκευή γηπέδων κοντά στην πόλη του νησιού. Ο Διονύσης Πομόνης από τον Αστέρα Πλάνου εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τον τρόπο διεξαγωγής του παιδικού πρωταθλήματος αλλά και των Μεικτών ομάδων

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις ψηφοφορίες.

Τον διοικητικό απολογισμό ψήφισαν  19 ομάδες 2 ήταν κατά ο Αίολος Σαρακηνάδου και ΑΕ Αγίου Λέοντα/Κοιλωμένου και 2 παρών από Αστέρα Πλάνου και Αχιλλέα.

Το οικονομικό απολογισμό αλλά και τον προϋπολογισμό ψηφίσαν  22 ομάδες με απούσα την ομάδα της ΑΕ Αγίου Λέοντα/Κοιλιωμένου με τον εκπρόσωπο της Διον. Κλάδη να απέχει συνειδητά από την ψηφοφορία καθώς ο ταμίας της ένωσης είχε παραλείψει όπως ανακοίνωσε ο ίδιος  να περάσει στα έσοδα τις εισπράξεις από το τελικό του Κυπέλλου (1100 ευρώ)

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.