Μέρα με την ημέρα, ώρα με την ώρα οι φωνές διαμαρτυρίας από ζακυνθινούς και ζακυνθινές μεγαλώνουν. Το κύμα αρχίζει και γίνεται τσουνάμι που θέλει να αλλάξει τα κακώς κείμενα που αφορούν την ασύστολη ρύπανση της θάλασσας από τα ημερόπλοια και όχι μόνο…

Η ρύπανση στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη που προέρχεται από τον βιολογικό

Απουσία της κεντρικής εξουσίας αλλά και της τοπικής όπως επίσης των αρχών, οι πολίτες της Ζακύνθου αρχίζουν κινητοποιήσεις με σκοπό να διαφυλάξουν αυτό το όμορφο νησί από την ασύστολη ρύπανση που μεγαλώνει καθημερινά και μολύνει τις θάλασσες και τις ακτές.

Η ρύπανση σε μια από τις ποιο όμορφες παραλίες της Ζακύνθου στη Δάφνη

Tις τελευταίες ημέρες ο τοπικός τύπος κάνει εκτενή αναφορά σε λύματα που πνίγουν τα όμορφα νερά στο νησί, καθημερινά στο διαδίκτυο ανεβαίνουν φωτογραφίες που δείχνουν το τεράστιο αυτό πρόβλημα. Από όλες τις παραλίες του νησιού έρχονται συνεχώς φωτογραφίες που απεικονίζουν λύματα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα σταγγίδια στο σκοπό, το ίδιο συμβαίνει και με την μόλυνση από λύματα και στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη! Με τις τοπικές αρχές να παρακολουθούν θεατές τις άσχημες εξελίξεις με αποκορύφωμα την ατιμωρησία όλων των ενόχων.

Τα στραγγίδια από τον ΧΥΤΑ του σκοπού

Τις τελευταίες ώρες στο facebook υπάρχει μια σελίδα με την ονομασία|”Καθαρά νερά στη Ζάκυνθο” https://www.facebook.com/groups/2310933102559674/?epa=SEARCH_BOXκαι καλεί τον κόσμο την Δευτέρα το πρωί στις 10 μπροστά από το λιμεναρχείο σε διαμαρτυρία. Ήδη εκατοντάδες Ζακυνθινοί έχουν δηλώσει συμμετοχή για να διαδηλώσουν ειρηνικά για να διατηρήσουν το νησί καθαρό από την ρύπανση.     

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.