Στην εκπομπή η δίκη στον ΣΚΑΪ, φιλοξενείται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος αναφερόμενος στην πιθανότητα Grexit, ήταν ξεκάθαρος ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ:

Για το Grexit: «Θα το πω ξεκάθαρα και για μια και τελευταία φορά. Αυτή η διοίκηση, θα κάνει όλα όσα πρέπει να κάνει και το Grexit, που ενδεχομένως κάποιοι να επιθυμούν, δεν πρόκειται να συμβεί σε αυτή τη χώρα.Εγγυώμαι προσωπικά τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου και οι φίλοι με τους οποίους βρισκόμαστε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε θα το κάνουμε».

Για το αν θα παραιτηθεί αν υπάρξει Grexit: «Υπάρχει άνθρωπος που θα γινόταν τέτοιο πράγμα και θα καθόταν στη θέση του; Αλλά είναι υποθετική η ερώτηση».

Για το VAR: «Κανείς δεν θέλει την τεχνολογία στο ποδόσφαιρο, γιατί είναι παιχνίδι των λαθών. Είναι ένα άθλημα, το οποίο έχει τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων. Το αίσθημα της απογοήτευσης, το αίσθημα της ικανοποίησης. Είναι πιθανό, με το VAR, αυτά να περιοριστούν, αλλά το θέμα είναι, ποιο είναι το διακύβευμα.Άποψή μου είναι, και γι’ αυτό είμαι υπέρμαχος του VAR, είναι πως πρόκειται για μια αναγκαιότητα.Θα υιοθετήσουμε το γερμανικό μοντέλο. Θα υπάρχει κεντρικός έλεγχος, αλλά η τελική απόφαση θα ανήκει στον διαιτητή του αγώνα, αφού ειδοποιηθεί να δει στην οθόνη ένα πιθανό σφάλμα».

Για την επιστολή με σφαίρα που είχε λάβει: «Το αίσθημα που δοκίμασα τότε ήταν πίκρα και απογοήτευση. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να ανοίγεις έναν φάκελο και να βρίσκεις μια σφαίρα. Είναι αλήθεια ότι είμαι αναγκασμένος να ζω υπό επιτήρηση ανθρώπων που με προστατεύουν, αλλά δεν έχω μετανιώσει καθόλου.Μπορεί να δυσκολεύει η ζωή σου, γιατί δεν έχεις τη δυνατότητα ελεύθερης κίνησης, όμως έχω βάλει έναν στόχο στη ζωή μου. Παρ’ όλες αυτές τις ανασχετικές ενέργειες που με φέρνουν στα όρια μου, το διακύβευμα του να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο είναι μεγαλύτερο για μένα».

Για την εισβολή του Σαββίδη στην Τούμπα και το γεγονός ότι δεν τοποθετήθηκε δημόσια: «Δεν είμαι άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις ή κάνει δηλώσεις εν βρασμώ ψυχής. Όλο αυτό το διάστημα μετά τον αγώνα σκέφτηκα και συζήτησα με τους συνεργάτες μου το πώς θα λύσουμε το πρόβλημα. Ο κ. Σαββίδης έκανε μια ενέργεια, η οποία είναι αυτονόητο ότι είναι καταδικαστέα. Έκανε τον γύρο του κόσμου και αυτό δημιουργεί απαξία. Δεν είναι όμως, μόνο η ενέργεια του Σαββίδη που απειλεί το ελληνικό ποδόσφαιρο με το Grexit».

Για την προκαταρκτική εξέταση μετά από καταγγελίες ότι εκλέχθηκε με εξαγορά ψήφων: «Σεβαστή η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Είμαι στη διάθεση της ελληνικής δικαιοσύνης για να κάνει αυτό που πρέπει και να φτάσουμε σε αποτέλεσμα. Ο Σαββίδης, ο Μελισσανίδης και αρχικά ο κ. Αλαφούζος πράγματι στήριξαν τη δική μου παράταξη. Δεν είναι κάτι που απαγορεύεται από τη στιγμή που και εκείνοι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν. Όποιος έχει στοιχεία, να τα καταθέσει στην προκαταρκτική εξέταση».

Για τους τακτικούς δικαστές, την πειθαρχική έρευνα για τον εφέτη, Δημήτρη Σκουτέρη και τις αλλαγές που θα γίνουν: «Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα δικαστικά όργανα. Έχουμε τακτικούς δικαστές. Τους φυσικούς μας δικαστές. Έχω δώσει αγώνα γι’ αυτό. Πρέπει να απολαμβάνουν από όλους μας το αίσθημα της εμπιστοσύνης. Λέω να σεβαστούμε όλοι την ολοκλήρωση της έρευνας για τον κ. Σκουτέρη. Έχει το τεκμήριο της αθωότητας. Από τη νέα περίοδο τέρμα οι αναβολές στις υποθέσεις της αθλητικής δικαιοσύνης. Μόνο μία και αυτή για σπουδαίο λόγο. Και οι αποφάσεις θα βγαίνουν μέσα σε αποκλειστική προθεσμία».

Για τις αδειοδοτήσεις και την ποινή του υποβιβασμού: «Κάνετε μεγάλο λάθος ότι αλλάζουμε τον κανονισμό μεσούσης της περιόδου. Το ζήτημα αλλαγής της ποινής είχε αποφασιστεί από την λίγκα. Αυτό δεν είναι κανονισμός. Αφήστε να αποφασίσει η λίγκα και μετά θα έρθει στην ομοσπονδία».

Για τις εμπρηστικές δηλώσεις παραγόντων που δεν διώχθηκαν πειθαρχικά: «Αναλαμβάνω την ευθύνη προσωπικά. Όταν ξεκίνησε όλο αυτό και μου έλεγαν οι συνάδελφοι ότι πρέπει να κινηθούμε, εγώ το πήρα πάνω μου και είπα να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι έκανα λάθος. Απολογούμαι και αναλαμβάνω την ευθύνη. Πίστευα ότι με γόνιμο διάλογο θα μπορούσαμε να το είχαμε αποτρέψει και να χαμήλωναν οι τόνοι. Θα το αλλάξουμε. Θα παραπέμπονται όλοι στην επιτροπή δεοντολογίας».

Για το Video Assistant Referee: «Δεν σου λύνει 100% το πρόβλημα. Και πάλι μπορεί να γίνει λάθος. Πρέπει όμως να σταθμίσουμε τι απαιτήσεις έχουμε από την διαιτησία. Πού γέρνει το ισοζύγιο με το VAR; Στα θετικά ή τα αρνητικά; Πού γέρνει η πλάστιγγα; Ποιο είναι το διακύβευμα; Εγώ είμαι υπέρμαχος. Θεωρώ ότι είναι μια αναγκαιότητα. Θα εφαρμόσουμε το γερμανικό μοντέλο. Θα υπάρχει κεντρικός έλεγχος, αλλά η τελική απόφαση είναι του διαιτητή που και εκείνος θα βλέπει το μόνιτορ. Δεν θα είναι μόνο ο Κουκουλάκης στον κεντρικό έλεγχο. Θα έχει και συνεργάτες».

Για την ΚΕΔ που αριθμεί 9 μέλη: «Είναι επιθυμία της ΦΙΦΑ αυτό. Αξίωσε να υπάρξει ΚΕΔ δικής της επιλογής. Είναι απολύτως σεβαστό».

Για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να διορθώσει τα κακώς κείμενα: «Θέλουμε χρόνο. Μετά την τροποποίηση των κανονισμών μέσα στον Ιούνιο, θα πρέπει να τρέξουμε την ατζέντα μας, να υλοποιήσουμε πράγματα και να αποκαταστήσουμε άλλα».

Στο τέλος, ο κ. Γραμμένος ρωτήθηκε για το τι ομάδα είναι και απάντησε αστειευόμενος: «Παναθηναϊκός… Μα τι ερώτηση είναι αυτή; Εθνική Ελλάδος είμαι»!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.