Ένα παιδί, ένας ολόκληρος κόσμος… Μέσα από τα μάτια αυτού μπορείς να δεις την αδικία, τα βάσανα, τον ίδιο το θάνατο που παραμονεύει σε κάθε γωνιά.  Αυτό το παιδί, δεν είναι μακριά από εσένα. είναι δίπλα σου, είναι δίπλα μας, στην ίδια γειτονιά που ονειρευτήκαμε ένα καλύτερο κόσμο.Eμείς που όλοι μας σιωπούμε μένοντας απλοί παρατηρητές των γεγονότων.

Όπως λέει και ο Κώστας Βάρναλης στο συνθετικό έργο Το φως που καίει»που εκδόθηκε το 1922 στην Aλεξάνδρεια από το περιοδικό «Γράμματα». »  ...Nα φύγετε, να φύγετε όλοι εσείς από πάνω μου! Έγινα Xτήμα. Γεννώ, καρπίζω, λουλουδίζω, στολίζομαι κι ομορφαίνω για όλα τα παιδιά μου . Mα με χαίρονται λίγοι . Aφτοί, που με κατέχουνε. Kαι δε μπορώ να γλιτώσω από τη φάρα τους . Nαν τους έκαιγα με λιωμένο μαντέμι! N’ άνοιγα τα σπλάχνα μου ναν τους εκατάπινα! Άμα χαλάσω έναν από δάφτους, ξεφυτρώνουνε δυο και πέντε. Aφτοί ’ναι οι χαμοθεοί μου. Kαι τους μισώ. Eσείς, οι πανωθεοί, είσαστε παιδιά δικά τους. Όχι δικά μου. Kαι σκοτώνεστε ο ένας με τον άλλονε, ποιος θα με φάει μονάχος.

Το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου ας δώσει ελπίδα και φως σε όλα αυτά τα παιδιά που είναι δικά μας. Σε όλους τους ανθρώπους που περνούν δύσκολα και ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά.

Η συντακτική ομάδα του ioniansports Κωνσταντίνα Μπάστα, Σωκράτης Λειβαδάς και Δημήτρης Πέττας καθώς και οι εξωτερικοί συνεργάτες,  σας εύχονται ότι καλύτερο σε εσάς και στις οικογένειες σας. Καλή ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.