* Υποχρεωτική αδειοδότηση έως και 10 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος – Δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι ομάδες

* 8 – 9 Σεπτεμβρίου η «σέντρα» στο νέο πρωτάθλημα

 

Ένα από τα πιο σοβαρά διοικητικά συμβούλια της Β΄ Εθνικής κατηγορίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαΐου, με σκοπό οι ιθύνοντές της να δείχνουν ενδιαφέρουν και διάθεση, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τη ανάπτυξή της.

Ομόφωνα και χωρίς έντονους διαλόγους απεφάνθησαν ότι πρέπει να μπουν κανόνες στο πρωτάθλημα, κάτι που σημαίνει ότι αν εφαρμοστούν θα βελτιωθεί ποιοτικά.

Ο κυριότερος –θα λέγαμε- κανόνας που θα «ταρακουνήσει» τους παράγοντες των συμμετεχόντων ομάδων είναι ότι, η κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει την αδειοδότησή της δέκα μέρες πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, ειδάλλως δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα.

Με την διαδικασία αυτή κανείς δεν αποκλείει το γεγονός, η συμμετοχή των ομάδων να είναι ορθώς εγγεγραμμένη από κάθε άλλη φορά. Παράλληλα, όμως, τονίζεται ότι, πρωταθλητές της Γ΄ Εθνικής, οι οποίοι δεν θα τα έχουν καταφέρει στους αγώνες για τα μπαράζ ανόδου, τα ενδεχόμενα κενά να καλυφθούν από τους ίδιους.

Επίσης, οι διοικούντες της Β΄ Εθνικής πρότειναν την κατάργηση αφαίρεσης βαθμών μεσούσης της σεζόν, έτσι ώστε να μην υπάρχουν μπερδέματα στην βαθμολογία.

Να σημειωθεί ότι, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 8 – 9 Σεπτεμβρίου, εν αντιθέσει με προηγούμενα χρόνια που πάντα άρχιζε τον Οκτώβρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της FOOTBALL LEAGUE κατά τη σημερινή του συνεδρίαση την 18-5-2018 έλαβε με γνώμονα τη διαφάνεια και την εξυγίανση των ομάδων ποδοσφαίρου ΟΜΟΦΩΝΑ τις πιο κάτω αποφάσεις, οι οποίες θα ισχύσουν τη νέα αγωνιστική περίοδο 2018-2019:

1. Μέχρι δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη Πρωταθλήματος οι ΠΑΕ να έχουν λάβει την αδειοδότηση, άλλως δε θα δύνανται να συμμετέχουν στο νέο Πρωτάθλημα.

2. Μέχρι την 30 Νοεμβρίου υποχρεούνται να υποβάλλουν οι ΠΑΕ στην ΕΠΟ όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις της επιτήρησης, ο δε έλεγχος της ΕΠΟ θα περατούται μέχρι 30 Δεκεμβρίου.

3. Εφόσον οι ΠΑΕ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της επιτήρησης δε θα έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν μεταγραφές για το υπόλοιπο διάστημα, ήτοι μέχρι τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

4. Καθιερώνεται δεύτερο στάδιο αδειοδότησης, στο οποίο οι ΠΑΕ υποχρεούνται μέχρι 30 Μαϊου, να έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για να λάβουν την αδειοδότηση προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στην κατηγορία. Οι ως άνω αποφάσεις της FOOTBALL LEAGUE θα κατατεθούν άμεσα στην ΕΠΟ προκειμένου η τελευταία να τις εγκρίνει.

5. Υποχρεωτική κατάθεση στη διοργανώτρια αρχή του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ κάθε Πρόεδρου ΠΑΕ, μέχρι την 30 Νοεμβρίου.

6. Έναρξη Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 ορίσθηκε 8 με 9 Σεπτεμβρίου 2018». 

 

Κωνσταντίνα Μπάστα-ioniansports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.