Πολύ σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει (εδώ και μήνες βέβαια) με τις Κάρτες Υγείας των ποδοσφαιριστών, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τόσο την αθλητική κοινότητα όσο και τις ίδιες τις ομάδες που θα στερηθούν τις υπηρεσίες των αθλητών τους για αρκετό καιρό τη νέα χρονιά.

Τα πρώτα στοιχεία είναι απογοητευτικά, καθώς ελάχιστα σωματεία (μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού!!!) ανταποκρίθηκαν στην ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ (!) ανακοίνωση. Και μάλιστα αυτά που ανταποκρίθηκαν και έστειλαν τη σχετική ενημέρωση προς την ένωση δήλωσαν ότι ακόμα… δεν τελείωσαν με αυτή τους την υποχρέωση.

Βέβαια, η υποχρέωση είναι ΑΤΟΜΙΚΗ για τον κάθε αθλητή (και όχι του σωματείου) αλλά όπως και να έχει η απουσία της Κάρτας Υγείας σημαίνει και τη μη συμμετοχή σε αγώνες και προπονήσεις από 1/1/2019. Δυστυχώς τις Κάρτες Υγείας δεν τις φέρνει ο Άγιος Βασίλης και πρέπει ο καθένας αθλητής να μεριμνήσει προσωπικά. Δυστυχώς είναι πλέον βέβαιο ότι πολλά σωματεία θα στερηθούν τις υπηρεσίες αθλητών τους ειδικά τις πρώτες αγωνιστικές ημέρες του νέου έτους, εκτός και αν γίνει το θαύμα των Χριστουγέννων.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για την ΕΠΣ Ζακύνθου. Η διοργανώτρια, σύμφωνα με πληροφορίες έχει απευθύνει αίτημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για να διεκπεραιώσει όλη αυτή την διαδικασία των εκατοντάδων αθλητών, άλλα μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί η λύση και όλοι οι ποδοσφαιριστές του νησιού δεν έχουν κάνει ούτε ένα βήμα πάνω σε αυτό το νέο μέτρο αφού το νοσοκομείο αντιμετωπίζει δεκάδες προβλήματα με την στελέχωση των γιατρών. Σίγουρα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θα πρέπει να επανεξετάσει αυτή την πρόταση, αφού δεν υπάρχουν (προς το παρόν) οι υποδομές εκείνες από την ίδια την πολιτεία που θα μπορέσουν να λύσουν τις εκατοντάδες χιλιάδες εξετάσεις που θα πρέπει να υποβληθούν οι αθλητές. Προθεσμία τελειώνει στις 13/12 και αν δεν πάρει εκ νέου παράταση θα πρέπει να εφαρμοστεί ο κανονισμός. Εκτός και αν εφαρμοστεί το μέτρο όπως με τις άδειες καταλληλότητας των αθλητικών χώρων!

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.