Απαντήσεις έδωσε χθες Τετάρτη 24/5  στο ραδιόφωνο του Ερμή και στην εκπομπή “Ελ κλάσικο” ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου Λεωνίδας Μαλιούφας για το καυτό θέμα της ποινής της Πειθαρχικής Επιτροπής, για την Επιτροπή Εφέσεων αλλά και για την λειτουργία της ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας…. Ο Πρόεδρος της διοργανώτριας ήταν αποκαλυπτικός σε όλα αυτά που ανέφερε στην εκπομπή…

Αναλυτικά

Θα πρέπει να κατανοήσει ο κόσμος για τι ελληνικό ποδόσφαιρο μιλάμε. Μιλάμε για το ποδόσφαιρο που η Α΄ Εθνική ξεκίνησε ένα μηνά μετά, μιλάμε για το ποδόσφαιρο που ο τελικός Κυπέλλου  έγινε έναν μήνα μετά. Η αλήθεια είναι ότι στην ΕΠΟ ασχολούνται μόνο με τις επερχόμενες εκλογές!  Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα (τοπικό)  που έχει σταματήσει εδώ και τρεις εβδομάδες από ένα συμβάν τραγικό που δεν ήθελε κανένας να συμβεί.

Εμείς από την μεριά μας έχουμε πιέσει με τηλέφωνα αλλά και με χαρτιά τον ίδιο τον πρόεδρο για να δώσει λύση και όλοι μας λένε ο δικαστής είναι αυτός που θα αποφασίσει!  Μιλάμε για πρωταθλήματα και σε άλλους νομούς που περιμένουν 2 και 3 μήνες αποφάσεις από την ίδια Επιτροπή .

Η δική μας θέση είναι δύσκολη καθώς βλέπουμε ότι τα πράγματα δεν προχωρούν όπως τα θέλαμε στην ΕΠΟ. Απλά βλέπουμε μπροστά μας ένα πράγμα που δεν κινείται. βλέπουμε μπροστά μας ένα “τοίχο” και δεν βλέπουμε αυτό να αλλάζει στην ΕΠΟ! Η υπόθεση εκδικάστηκε και αυτό είναι ένα γεγονός, θα μπορούσε ακόμη να μην έχει εκδικαστεί η υπόθεση. Εμείς έχουμε κάνει πάρα πολλά, αυτό που δεν έχουμε κάνει είναι να πάμε να βγάλουμε εμείς την απόφαση!  

Οι ενέργειες πίεσης είναι καθημερινές αλλά δεν μπορούμε καθημερινά να βγάζουμε ένα δελτίο τύπου και να λέμε τι κάναμε!  Δεν μπορούμε να εξηγούμε ότι κάποιος δικαστής που είχε την υπόθεση της Ζακύνθου πέρυσι το καλοκαίρι 3 μήνες στα χέρια του και αν θυμάστε καλά η Ζάκυνθος είχε τότε και νομικούς. Και τότε το πρωί ακούγαμε αλλά και το βράδυ έβγαιναν άλλες αποφάσεις. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να βγει μια απόφαση για να τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα. Αυτό που ακούγεται ότι εμείς αδιαφορούμε πρέπει να πω πως είναι δυνατόν να αδιαφορούμε για κάτι το οποίο είναι δικό μας; Εννοώ το πρωτάθλημα.

Γιατί δεν στηρίχτηκε η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής με νομικό στην Εφέσεων

Εμείς δεν θέλαμε να τιμωρήσουμε πιο πολύ ένα Σωματείο που είχε ήδη τιμωρηθεί με μια πολύ μεγάλη ποινή!  Επίσης το κατηγορητήριο είναι τόσο μεγάλο και ισχυρό που είναι αρκετά δύσκολο κάποιος να το αντικρούσει. Όταν υπάρχουν 24 σελίδες επιβαρυντικές είναι πάρα πολύ δύσκολο να υπάρχουν επιχειρήματα που να είναι απέναντι σε αυτό το κατηγορητήριο. Οι Ενώσεις συνήθως όταν φτάνουν οι καταστάσεις στην Εφέσεων δεν βάζουν νομικό εκπρόσωπο δεν πηγαίνουν να τιμωρήσουν περεταίρω τις ομάδες τους. Αυτή η γραμμή υπάρχει πανελλαδικά, αυτό είναι και το δικό μας το σκεπτικό. Επειδή δεν θέλω εδώ στο νησί μερικοί να με λένε κάπως… Εγώ αν βοήθησα το έχω αποδείξει, δεν χρειάζεται να φανεί τώρα αυτό!

Για το αν δέχτηκε η ΕΠΣ πιέσεις από το Τσιλιβή και για στείλει την περιβόητη επιστολή

Αυτό το χαρτί είναι αληθινό. Πράγματι στείλαμε ένα χαρτί που έλεγε ότι η ομάδα του ΑΟ Τσιλιβή είναι μια σοβαρή ομάδα με Ακαδημίες και έχει πολύ καλή οργάνωση. Αυτό ήταν όλο το χαρτί που στάλθηκε δηλαδή μερικές γραμμές. Αν όμως τέσσερις γραμμές είναι ικανές για να αλλάξουν ένα κατηγορητήριο 24 σελίδων τότε ας το αλλάξουν!

Γιατί ο κος Σκουτέρης εξεπλάγην από το χαρτί της διοργανώτριας;

Δεν τον ξέρω προσωπικά τον κο Σκουτέρη και δεν ξέρω γιατί ένιωσε έκπληξη από αυτή την  επιστολή! Αλλά και ούτε τι εννοούσε. Σας είπα και πάλι… κάποτε είχε εκπλαγεί που η Β΄ Εθνική επικύρωσε την βαθμολογία το πρωί και το απόγευμα έριξε την Ζάκυνθο! Αυτό το θυμόσαστε καλά και το ξέρετε!!! Αν έμεινε έκπληκτος λοιπόν είναι δικό του πρόβλημα! Δεν μπορώ να το σχολιάσω αυτό!

Για το αν η διοργανώτρια έχει κάνει επίσημες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα

Έχω πάρει προσωπικά  δύο φορές τον Πρόεδρο της διοικούσας Επιτροπής, έχουμε στείλει δύο έγγραφα, έχουμε πιέσει προς πάσα κατεύθυνση αλλά μας λένε ότι είναι απόφαση του δικαστή!  Την Παρασκευή θα είμαι στην ΕΠΟ και θα μιλήσω κατ΄ ίδίαν με ανθρώπους της διοικούσας Επιτροπής.

Σε περίπτωση που το Τσιλιβή προσφύγει στο Διαιτητικό

Το ερώτημα αυτό είναι υποθετικό… Εμείς κυνηγάμε και το δευτερόλεπτο γιατί τώρα μετράει πάρα πολύ

Για την απόφαση της Πειθαρχικής που δεν ήταν ξεκάθαρη

Αυτό ήταν μια πρόφαση… Τους το εξηγήσαμε (στον ΑΟ Τσιλιβή)  με όλους τους τόνους και τους είπαμε όλες τις παραμέτρους, εξηγήσαμε ποια είναι η ποινή, αλλά οποιαδήποτε ποινή δέχεται ερμηνείες και μια ποινή μπορεί να αναιρεθεί από ένα όργανο που είναι πιο πάνω από την Πειθαρχική την δική μας. Από την στιγμή που υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο ο καθένας μπορεί να προσφύγει, Αυτό έκανε και το Τσιλιβή.

Αν η απόφαση αυτή θα δημιουργούσε ακόμη και πρόβλημα υποβιβασμού για το Τσιλιβή

Όχι κατηγορηματικά και αυτό τους το εξηγήσαμε αλλά ο νομικός τους εκπρόσωπος τους έδειξε ένα διαφορετικό δρόμο και τους έλεγε ότι αυτό δεν συμβαίνει, με κάποιο τρόπο τους έλεγε κάτι διαφορετικό από αυτό που τους είπαμε εμείς.

Για το αν θα βγει η απόφαση για τον Απόλλωνα και τον Αστέρα Πλάνου

Η απόφαση αυτή θα βγει αύριο (σήμερα Πέμπτη 25/5 )

Για το πότε μπορεί να γίνει η κλήρωση

Αυτό μπορεί να γίνει άμεσα με το που θα βγει η απόφαση από την Επιτροπή Εφέσεων

Για το αν ισχύουν  οι άδειες καταλληλότητας των γηπέδων

Σας διαβεβαιώνω ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για αυτό το θέμα

Για τις εκλογές στην ΕΠΟ

Η συνάντηση στον Βόλο των Ενώσεων έδωσε ένα μεγάλο μήνυμα ενότητας με τον υποψήφιο Πρόεδρο Βαγγέλη Γραμμένο να ηγείται αυτής της προσπάθειας. Εγώ προσωπικά είδα Ενώσεις νέες που μπήκαν στο δικό μας άρμα και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Οι εκλογές σύμφωνα με όλα αυτά που γνωρίζω θα γίνουν στα τέλη του Ιουλίου και με το παρόν εκλογικό σύστημα.

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.