Ένας άνθρωπος (επιτέλους) του ποδοσφαίρου είναι έτοιμος να αναλάβει το πόστο του υπεύθυνου αθλητισμού στο Δήμο Ζακύνθου. Η νίκη του Νικήτα Αρετάκη ο οποίος κέρδισε με 68% την 2η Κυριακή τον Δήμο Ζακύνθου φέρνει αλλαγές και στο κομμάτι του αθλητισμού.

Αλλαγές και μάλιστα σημαντικές, καθώς στην προηγούμενη Δημοτική αρχή, καθ΄ όλη την διάρκεια της τετραετίας, στο κομμάτι αυτό δεν υπήρχε κανένας άνθρωπος που να διοικήσει με τόλμη αλλά και με αγάπη τον αθλητισμό στο νησί. Τα αποτελέσματα γνωστά σε όλους!  Καμία σωστή υποδομή, κανένα γήπεδο σε καλή κατάσταση, κανένας χώρος που να λειτουργεί σωστά.

Εδώ και 4 χρόνια στον χώρο του αθλητισμού έγιναν ελάχιστα. και αυτό είχε να κάνει με την απουσία του ανθρώπου εκείνου που θα πίεζε τον Δήμαρχο για να βρει λύσεις στα προβλήματα που παρουσιαζόταν συνεχώς. Έτσι λοιπόν, ο κος Αρετάκης προορίζει για υπεύθυνο αθλητισμού τον πρόεδρο του ΑΟ Τσιλιβή Αλέκο Σπίνο. Ο κος Σπίνος ήταν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού και παρά την καλή εκλογή που πήρε δεν μπόρεσε να βγει Δημοτικός Σύμβουλος.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον νέο Δήμαρχο να προτείνει τη θέση του υπεύθυνου αθλητισμού σε έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου που έχει υπηρετήσει με ήθος  τον χώρο χρόνια ώς ποδοσφαιριστής αλλά και ως παράγοντας. Ο Αλέκος Σπίνος με το χαμηλό προφίλ που διαθέτει μπορεί να ενώσει όλες τις δυνάμεις του αθλητισμού και να βοηθήσει πραγματικά και επί της ουσίας, λύνοντας δεκάδες προβλήματα που απασχολούν τους αθλητές και τα σωματεία του νησιού. Σίγουρα είναι μια λύση που θα βρει θετική ανταπόκριση στον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου.

Η θέση αυτή όμως έχει απαιτήσεις και πολύ τρέξιμο καθώς πλησιάζουμε στα μέσα του καλοκαιριού και είμαστε 2 μήνες πριν αρχίσει η νέα ποδοσφαιρική χρονιά με γήπεδα παρατημένα που θέλουν άμεσες παρεμβάσεις για να λειτουργήσουν υποτυπωδώς σωστά. Τουλάχιστον έγινε το πρώτο βήμα, από την 1η Σεπτέμβριου που θα αναλάβει η νέα Δημοτική αρχή ο υπεύθυνος αθλητισμού θα πρέπει να έχει καταστρώσει πλάνο για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Προβλήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου που έχουν να κάνουν με τον χώρο αποδυτηρίων αρκετών γηπέδων και που χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις άδειες καταλληλότητας γηπέδων ένα χρόνιο και άλυτο πρόβλημα.

Όπως επίσης θα πρέπει να βρει λύσεις στο μεγάλο θέμα του Δημοτικού Σταδίου που φέτος θα φιλοξενεί αρκετές ποδοσφαιρικές ομάδες. Αυτά είναι μόνο για αρχή, διότι υπάρχουν και αλλά προβλήματα που έχουν να κάνουν με δεκάδες άλλους αθλητικούς φορείς όπως είναι το μπάσκετ, το βόλεϊ, το τένις αλλά και ο  στίβος που από πίσω τους έχουν εκατοντάδες αθλητές. Αυτό που απομένει είναι να πει το ναι ο Αλέκος Σπίνος στην πρόταση του νέου Δημάρχου.  

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.