Πολύς λόγος γίνεται για το νέο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ζακύνθου την σαιζόν 2018-2019. Ήδη τα πρωταθλήματα της Ένωσης έχουν τελειώσει, αλλά οι ομάδες αρχίζουν σιγά σιγά και ψάχνουν τις καλύτερες συνθήκες έτσι ώστε το τοπικό ποδόσφαιρο να βγει από το αδιέξοδο της κακής ποιότητας και να αναβαθμιστεί. όλοι στο νησί της Ζακύνθου έχουν την ίδια άποψη για την ποιότητα του αθλήματος και πλέον, προσπαθούν να αλλάξουν τη ήδη βεβαρημένη κατάσταση.

Όλοι θέλουν ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό από την αρχή έως το τέλος. Το φετινό πρωτάθλημα τελείωσε πριν καλά καλά αρχίσει αφού δύο ομάδες (Καταστάρι, Τσιλιβή)  από την αρχή ‘έως το τέλος πάλεψαν για να βγουν πρωταθλητές, με τις υπόλοιπες να παίζουν κατά κάποιο λόγο τον ρόλο του “κομπάρσου” . Ήδη οι άνθρωποι της Ένωσης ψάχνουν τρόπους για να δημιουργηθούν νέες βάσεις αναβάθμισης του αθλήματος και έχουν ακουστεί κάποιες προτάσεις προς αυτή την εξέλιξη.

Ο Αστέρας Μαχαιράδου μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του νησιού, “ταράζει τα νερά”  και φέρνει στο φως της δημοσιότητας  την δική του πρόταση για το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας. Οι άνθρωποι της ομάδας μελέτησαν όλους τους τρόπους και κατέληξαν σε μια πρόταση που δείχνει ρεαλισμό αλλά και φέρνει ανταγωνισμό σε όλες τις ομάδες που θα συμμετέχουν  στο νέο πρωτάθλημα. Ο Αστέρας δίνει ελπίδα με την πρόταση του ακόμα και στον 8ο της βαθμολογίας να διεκδικήσει το πρωτάθλημα υπό όρους φυσικά.

Αναλυτικά η πρόταση του Αστέρα Μαχαιράδου προς την ΕΠΣ Ζακύνθου.

Κύριοι. Σας παραθέτουμε τις προτάσεις μας για το νέο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Ζακύνθου 2018/2019 στην οποία θα συμμετέχουν 12 ομάδες.

1) Play-of Α΄ Κατηγορίας ΕΠΣ Ζακύνθου:

Από τις θέσεις 1-8 με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος που θα πρέπει να τελειώσει και φέτος στα τέλη Μαρτίου, οι ομάδες θα αγωνίζονται σε αγώνες play-of για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα είναι 8  και συγκεκριμένα:

Στην Α΄ φάση:

O 1oς στην κανονική διάρκεια με τον 8ο της βαθμολογίας

Ο 2ος στην κανονική διάρκεια με τον 7ο της βαθμολογίας

Ο 3ος στην κανονική διάρκεια με τον 6ο της βαθμολογίας

Ο 4ος στην κανονική διάρκεια με τον 5ο της βαθμολογίας

Στην Β΄ φάση:

Νικητής 1-8 με τον νικητή 4-5

Νικητής 2-7 με τον νικητή 3-6

Στην Γ΄ φάση:

Οι δυο νικητές των ζευγαριών θα αγωνίζονται για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Η διαδικασία:

Οι νικητές των ζευγαριών θα προκύπτουν ως εξής: H ομάδα του ζευγαριού που έχει τερματίσει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην καλύτερη βαθμολογική θέση θα χρειάζεται 4 βαθμούς σε δύο αγώνες. Ενώ η ομάδα του ζευγαριού που τερμάτισε στην χειρότερη θέση θα χρειάζεται 5 βαθμούς σε δύο αγώνες. Εάν καμιά από τις δύο ομάδες δεν συμπληρώσει τους απαιτούμενους βαθμούς, θα διεξάγεται και 3ος αγώνας στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην καλύτερη βαθμολογική θέση. Εάν οι δύο ομάδες αναδειχθούν ισόβαθμες (αυτό μπορεί να γίνει με 3 ισοπαλίες) στην επόμενη φάση περνάει η ομάδα που τερμάτισε στην υψηλότερη βαθμολογική θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

2) Play- out Α΄ κατηγορίας ΕΠΣ Ζακύνθου

Θα αγωνιστούν:

O 9oς στην κανονική διάρκεια με τον 12ο της βαθμολογίας

Ο 10ος στην κανονική διάρκεια με τον 11ο της βαθμολογίας

*Η ανάδειξη των νικητών θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως με τους νικητές των ζευγαριών των play-of

*Οι ηττημένοι θα υποβιβάζονται στη Β΄ κατηγορία της ΕΠΣ Ζακύνθου και θα ανέρχονται 2 από την Β΄ όσες ομάδες για να συμπληρωθεί αριθμός των 12 ομάδων.

*Οι αγώνες κατάταξης πρωταθλήματος και παραμονής θα ξεκινούν πάντα από την έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην καλύτερη βαθμολογική θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος

Σύμφωνα λοιπόν με τα πιο πάνω η πρόταση του Αστέρα μπορεί να υλοποιηθεί και να τύχει καλής αντιμετώπισης από τις ομάδες καθώς είναι ρεαλιστική και δίνει επιπλέον ανταγωνισμό και κίνητρο και στις 12 ομάδες της κατηγορίας. Τόσο για την ανάδειξη του πρωταθλητή όσο και για την παραμονή στην κατηγορία.

Οι πρώτες 8 ομάδες θα παλέψουν όλη την χρονιά για να πλασαριστούν όσο το δυνατόν στις υψηλότερες θέσεις και να πάρουν το μπόνους που δίνει η πρόταση δηλαδή τους 4 βαθμούς, το πλεονέκτημα των (3) ισοπαλιών αλλά και το πλεονέκτημα της έδρας σε περίπτωση που υπάρξει 3ο παιχνίδι. Ακόμα και αν βρεθούν στον τελικό ο 1ος με τον 2ο θα υπάρχει αυτό το πλεονέκτημα. Αυτό θα ισχύσει και για τις ομάδες που θα παλέψουν για να σώσουν την χρονιά.

Η πρόταση αυτή του Αστέρα θα κατατεθεί επίσημα στην ΕΠΣ Ζακύνθου καθώς και στην αρμόδια Επιτροπή πρωταθλήματος. Την ίδια διεξαγωγή πρωταθλήματος έχει και ο Νομός Ηλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.