Πρόταση για αλλαγή της προκήρυξης κατέθεσε και επισήμως η ομάδα του Έσπερου  της Β΄ κατηγορίας ΕΠΣ Ζάκυνθου δια του εκπροσώπου του Στράτου Κουρούμαλου. Η συγκεκριμένη πρόταση κάνει λόγο για διαφορά 7 βαθμών του πρώτου της Α΄ κατηγορίας, περιορίζοντας ουσιαστικά την μεγάλη διαφορά των ομάδων που συμμετείχαν έως τώρα στην διαδικασία των μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή στην Α΄ κατηγορία.

Αναλυτικά:

κε Πρόεδρε της Επιτροπής Πρωταθλήματος, θέλοντας να συμβάλουμε στην καλύτερη λειτουργία των πρωταθλημάτων σας προτείνουμε:

1) Την μείωση της βαθμολογίας του πρωταθλητή από τους 12 βαθμούς που είναι σήμερα στους 7 βαθμούς.

2) Μεγαλύτερη διαφορά του πρώτου άνω των 7 βαθμών από τον 2ο να βγαίνει πρωταθλητής χωρίς αγώνες μπαράζ.

3) Όσες ομάδες βρεθούν μέσα σε αυτή την διαφορά των 7 βαθμών να γίνονται αγώνες μπαράζ και ο πρωταθλητής της κανονικής περιόδου να έχει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

4) Υποβιβασμός από την Α΄ στη Β΄ κατηγορία. Αν υποβιβάζονται 2 ομάδες να πέφτουν οι  2 τελευταίες του βαθμολογικού πίνακα.

5) Αν υποβιβάζονται 3 ομάδες οι 2 τελευταίες και ο 3ος από το τέλος να δίνει διπλούς αγώνες με τον 3ο από την κορυφή της Β΄ κατηγορίας και ο νικητής είτε να μένει είτε να ανέρχεται στην Α΄ κατηγορία.

6) αντίστροφα από την Β΄ κατηγορία ανέρχονται οι δύο πρώτοι και υπάρχει και 3η ομάδα θα δίνει διπλό αγώνα με τον 3ο από το τέλος της Α΄ κατηγορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.