Σε κομβικό σημείο από εδώ και στο εξής θα βρίσκονται οι ομάδες που εκπροσωπούν το νησί στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Καταστάρι και Τσιλιβή μπαίνουν σε μια διαφορετική τροχιά, μια τροχιά που ενδεχομένως να επηρεάσει (θετικά) την ομάδα της Ζακύνθου που βρίσκεται στις τοπικές και παρακολουθεί τα γεγονότα διακριτικά…

Ας αρχίσουμε από το υπαρκτό θέμα της αναδιάρθρωσης της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. ένα θέμα που καίει τόσο πολύ τις ομάδες που συμμετέχουν αλλά και αυτές που θα ήθελαν να συμμετέχουν.. Η αναδιάρθρωση δεν θα γίνει την φετινή χρονιά, το στάτους παραμένει το ίδιο. Δηλαδή 8 όμιλοι των 14 ομάδων με την μόνη  διαφορά ότι εάν και εφόσον κάποια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή, αυτόματα την θέση της παίρνει η 2η ομάδα από την κατά τόπους Ένωση!

Δηλαδή με λίγα λόγια δεν περνάει τίποτα άλλο από αυτό το σχέδιο με τους ανθρώπους της Γ΄ Εθνικής να διασφαλίζουν με αυτόν τον τρόπο τυχών διαρροές από ομάδες που δεν θα κατέβουν. Το σχέδιο απλό και “δεμένο” από όλες τις πλευρές. Γιατί με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται πλήρως το ενδεχόμενο να μειωθούν οι ομάδες από τη μη συμμετοχή τους!

Αυτό λοιπόν είναι το κλειδί της ιστορίας. Κλειδί που δίνει το δικαίωμα σε ομάδες που δεν μπόρεσαν να ανέβουν να περιμένουν έως τις 5 Ιουλίου (που είναι η καταλυτική ημερομηνία για την υποβολή δήλωσης συμμετοχής) για να δουν αν κάποια ομάδα από την ίδια Ένωση δεν δηλώσει συμμετοχή στο νέο αυτό πρωτάθλημα!

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το νησί της Ζακύνθου εκπροσωπούν στην Γ΄ Εθνική δύο ομάδες. Ο ΑΟ Κατασταρίου και ο ΑΟ Τσιλιβή. Οι δύο ομάδες αυτή την χρονική στιγμή διανύουν 2 διαφορετικούς δρόμους. Ο ΑΟΚ μένει σε απραξία και όλοι περιμένουν τι θα κάνει ο ισχυρός άνδρας Αντώνης Ποταμίτης, ο οποίος έχει στείλει το μήνυμα ότι χρήματα υπάρχουν, άνθρωποι που να μπορούν να τρέξουν την ομάδα τη νέα χρόνια δεν υπάρχουν! Ο κος Ποταμίτης θα έρθει στο νησί εντός των επόμενων ημερών και θα θέσει όλα αυτά τα ζητήματα στα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου.

Οι πληροφορίες που έρχονται από την ομάδα της Δ.Ε Αλυκών είναι συγκεχυμένες. Τα απλά μέλη του Συμβουλίου περιμένουν και μέχρι στιγμής δεν κάνουν δηλώσεις, περιμένουν τις εξελίξεις και περιμένουν το τι θα πράξει ο οξυδερκής επιχειρηματίας που βλέπει την αλήθεια και το ποδόσφαιρο εντελώς διαφορετικά και ρεαλιστικά.

Για τον ΑΟΚ υπάρχουν 4 σενάρια. 1) Η ομάδα να πάει φουλ για πρωτάθλημα και όχι για παραμονή. 2) Η ομάδα να πάει στη Γ΄ Εθνική αλλά με πολύ χαμηλό μπάτζετ ίσως και το μισό. 3) Η ομάδα να μην κατέβει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. 4) Η ομάδα να κάνει συνεργασία με τον ΑΟ Τσιλιβή! Το 4ο σενάριο έχει μια βάση από την στιγμή που και οι δύο ομάδες (ΑΟΚ και Τσιλιβή) σε επίπεδο προέδρων έχουν τηλεφωνικές επαφές και αυτό δείχνει το ενδιαφέρον και της ομάδας του Πλάνου για μια ενδεχόμενη συνεργασία που μπορεί να αποφέρει πολλά σε αγωνιστικό επίπεδο.

Στο Τσιλιβή καταλαβαίνουν πλέον ότι οι δυσκολίες αυξάνονται όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι καθώς η πραγματικότητα λέει ότι ο Σύλλογος για να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία (παραμονή) θα πρέπει να παρθούν  αρκετοί ποδοσφαιριστές έξω από το νησί που σίγουρα θα κοστίσουν αρκετά χρήματα από τον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς. Μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον κο Ποταμίτη θα ήταν ένα τεράστιο βήμα για την ομάδα. Όμως υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που έχουν να κάνουν με τις Ακαδημίες, τον Αστέρα Πλάνου και φυσικά με την ίδια την υπόσταση της ομάδας. Σε αντίθεση με τον ΑΟΚ οι άνθρωποι του Πλάνου δεν έχουν ζήσει αυτό το ταξίδι σε αυτή την κατηγορία και θέλουν να νιώσουν την εμπειρία, άλλωστε και για αυτό έκαναν αυτή την μεγάλη προσπάθεια.

Το ερώτημα όμως που μπαίνει είναι σε ενδεχόμενη συνεργασία ποια ομάδα θα παραμείνει στην Γ΄ Εθνική και ποια στο τοπικό! Συνοψίζοντας, οι δύο ομάδες έχουν κοινά στοιχεία αλλά και διαφορές. Π.χ. Το Κατασταρι έχει τον ισχυρό άνδρα το βασικό χρηματοδότη την εμπειρία από την κατηγορία αλλά δεν έχει τους ανθρώπους (πλέον) να τρέξουν την ομάδα. Το Τσιλιβή δεν έχει τον βασικό χρηματοδότη, έχει πολλούς που βάζουν από λίγα δεν έχει όμως την εμπειρία στην κατηγορία!

Και μέσα σε όλα αυτά τα σενάρια υπάρχει και ο ΑΠΣ Ζάκυνθος που παρακολουθεί τις εξελίξεις διακριτικά. Οι άνθρωποι της ομάδας δεν τον κρύβουν ότι ενδιαφέρει την ομάδα η Γ΄ Εθνική και αν συμβεί αυτό δεν θα πουν όχι! Από εκεί και πέρα, κοιτάζουν την ημέρα της Γ.Σ.

Και εδώ όμως η κατάσταση παραμένει θολή. Μπορεί να  έχουν περάσει 3 μήνες από το τέλος του πρωταθλήματος άλλα σε διοικητικό επίπεδο πλην του Διονύση Κορωνιού δεν υπάρχει κάτι άλλο. Συνεπώς, αν η ομάδα κληθεί να αγωνιστεί στην Γ΄ Εθνική δεν θα έχει την κατάλληλη υποδομή και στήριξη αν και βέβαια ο ΑΠΣ Ζάκυνθος σαν το μεγάλο όνομα είναι σε ποιο ευνοϊκή θέση.

Συνοψίζοντας λοιπόνμ διαπιστώνουμε ότι και οι 3 ομάδες (ΑΟΚ, Τσιλιβή και ΑΠΣ Ζάκυνθος) λίγο πολύ έχουν προβλήματα, διαφορετικά μεν αλλά προβλήματα δε. Το μεγάλο όνομα του επιχειρηματία το έχει ο Αντώνης Ποταμίτης ο οποίος έχει δει τα πράγματα καθαρά ρεαλιστικά, ήταν ο πρώτος που μίλησε για την ανάγκη ενότητας και την δημιουργία μια μεγάλης ομάδας που να πρωταγωνιστεί στις Εθνικές κατηγορίες αλλά η πρόταση του ούτε καν συζητήθηκε πριν από κάποιος μήνες.

Έχουμε το μεγάλο όνομα του ΑΠΣ Ζάκυνθος που περιμένει να ξαναβρεθεί στις Εθνικές κατηγορίες μαζί με δύο έμπειρους παράγοντες (Στέλιο Γούναρη και Διονύσιο Κορωνιό) και έχουμε τον ΑΟ Τσιλιβή που οι άνθρωποι του έχουν κάθε λόγο να θέλουν μια ευρύτερη συνεργασία με την ομάδα του ΑΟΚ και φυσικά με τον κο Ποταμίτη για να μπουν από μια διαφορετική αφετηρία στο νέο πρωτάθλημα

Όλα αυτά μέχρι το τέλος του Ιουνίου να έχουν μπει σε μια σειρά και το τοπίο να είναι πεντακάθαρο για το καλό του ζακυνθινού ποδοσφαίρου.          

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.