Ο καλός φίλος της Ζακύνθου “σεναριογράφος” Στράτος Μυλωνάς (φωτο) και γνώστης του αντικειμένου  εξηγεί με τον πιο λεπτομερή τρόπο τι ακριβώς συμβαίνει με τα σενάρια που επικρατούν για τις ομάδες που δίνουν την δική τους μάχη για σώσουν την κατηγορία. Αυτό αφορά και την ομάδα της Ζακύνθου και παρακάτω θα διαβάζετε τα 5 σενάρια που υπάρχουν και για το ποιες ομάδες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνουν στην κατηγορία. ΠΑΟ Βάρδας, Διαγόρας Βραχνεϊκων, Ζάκυνθος και Αχαϊκή διεκδικούν την παραμονή τους στην κατηγορία. Δυο από αυτές τις ομάδες θα σωθούν και οι άλλες δύο  θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία σε ένα πρωτάθλημα που θα έχει Χιστσκοκικό φινάλε έως το τελευταίο λεπτό του πρωταθλήματος!


ΣΕΝΑΡΙΟ (1)

Με ήττα στα Βραχνέικα η Ζάκυνθος υποβιβάζεται  ότι και να γίνει στα παιχνίδια των δύο τελευταίων αγωνιστικών.


ΣΕΝΑΡΙΟ (2)

Παραμονή για τη Ζάκυνθο με 4 βαθμούς. Να πάρει χ στα Βραχνεϊκα και 1 με Αστέρα Αμαλιάδας στο νησί ή διπλό στα Βραχνέϊκα και χ με Αμαλιάδα! Αναλυτικά αυτό θα γίνει μόνο με τα εξής αποτελέσματα. Αν αυτή την αγωνιστική Βάρδα-Αχαϊκή 1 ή χ ενώ τελευταία αγωνιστική Ληξούρι-Διαγόρας 1 ή χ και Αχαϊκή-Βλαχιώτη χ ή 2...Η βαθμολογία στην περίπτωση αυτή: Ζάκυνθος 29 ζώνη υποβιβασμού.  Διαγόρας  Βραχνέϊκων 28 έως 29,  Αχαϊκή 25 έως 27.  Αντίθετα σε περίπτωση νίκης της Αχαϊκής με Βλαχιώτη ή των Βραχνέϊκων στο Ληξούρι η Ζάκυνθος αποχαιρετά την κατηγορία.


ΣΕΝΑΡΙΟ (3)

Παρόμοιο με το πάνω με την διαφορά ότι το Βάρδα-Αχαϊκή 2.Τότε για να παραμείνει η Ζάκυνθος με 4 βαθμούς πρέπει τελευταία αγωνιστική Ληξούρι- Διαγόρας Βραχνέϊκων 1 ή χ όπως στο σενάριο δύο και το Αχαϊκή-Βλαχιώτη να έρθει μόνο 2 (όχι χ).. Η βαθμολογία σε αυτή την περίπτωση: Ζάκυνθος 29 Ζώνη υποβιβασμού. Διαγόρας  Βραχνέϊκων 28 έως 29,  Αχαϊκή 28.  Αντίθετα και σε αυτό το σενάριο αν κερδίσει Ο Διαγόρας στο Ληξούρι η απλά πάρει το χ η Αχαϊκή με Βλαχιώτη η Ζάκυνθος θα αποχαιρετήσει την κατηγορία λόγο ισοβαθμίας με Αχαϊκή και όπου στα μεταξύ τους η Αχαϊκή έχει 4 βαθμούς κόντρα στην Ζάκυνθο.


ΣΕΝΑΡΙΟ (4)

Παραμονή της Ζακύνθου με μόνο 3 βαθμούς κόντρα στον Διαγόρα Βραχνεϊκών.  Αυτό θα γίνει αν αυτή την αγωνιστική Βάρδα-Αχαϊκή 1 ή χ και τελευταία αγωνιστική Ληξούρι-Διαγόρας 1 ή χ και Αχαϊκή-Βλαχιώτη χ ή 2.Τότε η βαθμολογία: Ζάκυνθος 28 ζώνη υποβιβασμού Διαγόρας 27 έως 28,  Αχαϊκή 25 έως 27.  Αντίθετα σε αυτό το σενάριο αν η Αχαϊκή κερδίσει ένα από τα δύο παιχνίδια με Βάρδα η Βλαχιώτη ή ο Διαγόρας κερδίσει το Ληξούρι η Ζάκυνθος υποβιβάζεται.


ΣΕΝΑΡΙΟ (5)

Αν η Ζάκυνθος πάρει 6 βαθμούς μένει στην κατηγορία εκτός και αν η Αχαϊκή κερδίσει και τα δύο παιχνίδια με Βάρδα και Βλαχιώτη όπου θα ισοβαθμήσει με Ζάκυνθο….Όμως εδώ θα μπει και η Βάρδα στην εξίσωση του υποβιβασμού όπου αν τελευταία αγωνιστική η Βάρδα δεν κερδίσει και τον Πανηλειακό στον Πύργο οι ομάδες που θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία θα είναι η Βάρδα και τα Βραχνεϊκα, με Αχαϊκή και Ζάκυνθο να παραμένουν στην κατηγορία. Ιδού βαθμολογία σε αυτή την περίπτωση: Ζάκυνθος 31 Αχαϊκή 31 ζώνη υποβιβασμού. Διαγόρας Βραχνέικων 27 έως 30 Βάρδα 30.  Σημείωση: Aν η Βάρδα πάρει το χ στον Πύργο θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στους 31 με Ζάκυνθο, Βάρδα και Αχαική. Εδώ η Ζάκυνθος θα αποχαιρετήσει την κατηγορία γιατί δεν έχει νίκη με αυτές τις ομάδες.


Η βαθμολογία

 1. Αστέρας Αμαλιάδας 44
 2. Αστέρας Βλαχιώτη 42
 3. Πανηλειακός 36
 4. Καλαμάτα 33
 5. Παναρκαδικός 30
 6. ΠΑΟ Βάρδας 30
 7. Διαγόρας Βραχνέικων 27
 8. Ζάκυνθος 25
 9. Αχαίκή 25
 10. Τσικλητήρας Πύλου 21
 11. Παλληξουριακός 13
 12. Λεωνίδιο 2

Η επόμενη 21η αγωνιστική

Τσικλητήρας Πύλου – Πανηλειακός

Παναρκαδικός – Παλληξουριακός

ΠΑΟ Βάρδας – Αχαϊκή

Διαγόρας Βραχνέικων – Ζάκυνθος

Αστέρας Βλαχιώτη – Λεωνίδιο

Αστέρας Αμαλιάδας – Καλαμάτα


22η αγωνιστική  1/4/2018, 16:00
Πύλος- Παναρκαδικός

Πανηλειακός Πύργου- ΠΑΟ Βάρδας-

Παλληξουριακός- Διαγόρας Βραχνέικων

Αχαϊκή- Αστέρας Βλαχιώτη

Ζάκυνθος- Αστέρας Αμαλιάδας Πανόπουλου

Λεωνίδιο- Καλαμάτα-

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.