Στον εκδημοκρατισμό της ΕΠΟ, μέσω της αύξησης των αρμοδιοτήτων του κυρίαρχου σώματος που είναι η Γενική Συνέλευση, στην ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης μέσω της πρότασης για «αποκλειστικούς» τακτικούς δικαστές στα πειθαρχικά όργανα και στην «επιστροφή στη νομιμότητα» μέσω της αναγνώρισης της υπαγωγής στην ελληνική νομοθεσία, στοχεύουν οι προτάσεις για το νέο καταστατικό της ΕΠΟ, που έχουν δοθεί προς διαβούλευση από την Επιτροπή των Ενώσεων.

Η «Επιτροπή των Ενώσεων», που συνέστησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας και υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, Eυ. Γραμμένος και στην οποία μετέχουν επίσης οι κ.κ. Δημητρίου (ΕΠΣ Αθηνών), Λασκαράκης (ΕΠΣ Θεσσαλίας), Τζιχριτζής (ΕΠΣ Κορίνθου) και Ελευθεριάδης (ΕΠΣ Πιερίας) κατέθεσε παράλληλα προς διαβούλευση προτάσεις για τον αριθμό και την προέλευση του εκλογικού σώματος στις εκλογές της ΕΠΟ.

Οι κυριότερες προτάσεις για την τροποποίηση στο καταστατικό, όπως τις αξιολόγησε το Soccerplus, είναι οι εξής:

–      Η κανονιστική αρμοδιότητα επανέρχεται στη Γενική Συνέλευση, στην οποία εκπροσωπείται όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα και παύει να είναι αρμοδιότητα της «κλειστής» και «μονοκομματικής» Εκτελεστικής Επιτροπής (πρώην ΔΣ). Επίσης προβλέπεται και δεύτερη ΓΣ κάθε Δεκέμβριο για την έγκριση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους.
– Προβλέπεται για πρώτη φορά, έπειτα από τουλάχιστον μια δεκαετία, η υποχρέωση των οργάνων της Ε.Π.Ο. να τηρούν εκτός από το Καταστατικό, τους Κανονισμούς, τις Οδηγίες, τις Αποφάσεις και τον Κώδικα Δεοντολογίας της FIFA, της UEFA και της Ε.Π.Ο. και την Ελληνική Νομοθεσία.

–      Προτείνεται η στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων από Δικαστές της Τακτικής Δικαιοσύνης, οι οποίοι πρέπει να απασχολούνται αποκλειστικά στα Πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ.
–      Στα κωλύματα που αφορούν καταδικαστικές αποφάσεις για πλημμελήματα προϋπόθεση αποτελεί η εκ δόλου καταδίκη.

–  Προτείνεται η κατάργηση της «νομικής επιτροπής», της «επιτροπής ευ αγωνίζεσθαι», της «επιτροπής μέσων ενημέρωσης» και της «επιτροπής στρατηγικής», όπως επίσης και η κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει στην ΕΠΟ να χρεώσει οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία ενός μέλους της προκειμένου να τακτοποιήσει της αξιώσεις της και τέλος, η δυνατότητα της ΕΠΟ να ζητεί την καταβολή τελών από τα μέλη της για τους αγώνες!

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.