“Νίκη ή Θάνατος”! Αυτό ήταν το περίφημο σύνθημα που… είχε πρωτολανσάρει η διοίκηση του ΑΠΣ Ζάκυνθος σε μια παλιότερη καμπάνια της, όταν τέσσερα χρόνια πριν η “επίσημη αγαπημένη” του νησιού έδινε το νυν υπέρ πάντων αγώνα για να κρατηθεί στην τότε Γ’ Εθνική. Ειρήσθω εν παρόδω και τότε ο επόμενος αντίπαλος ήταν ο Τύρναβος, όπως δηλαδή και τη σήμερον ημέρα, σε πολύ πιο διαφορετικές συνθήκες, σε μια πολύ πιο σημαντική ιστορική συγκυρία!

Εκείνη η ομάδα κατάφερε να σώσει την παρτίδα, κάνοντας ένα μικρό “θαύμα” τις τελευταίες αγωνιστικές. Κρατήθηκε ζωντανή και να έρθει δύο χρόνια αργότερα η μεγάλη στιγμή της 31ης Ιουλίου 2013, με την αλησμόνητη άνοδο στα επαγγελματικά “σαλόνια”.

Έκτοτε πέρασαν δύο ακόμη χρόνια, όπου το “νεογνό” έμαθε να μπουσουλά, να περπατά και στο τέλος να τρέχει με… χίλια, στα δύσκολα αλλά τόσο όμορφα και γραφικά “μονοπάτια” της Β’ Εθνικής.

Ο ΑΠΣ Ζάκυνθος έγινε αναγνωρίσιμο μέγεθος σε όλη την Ελλάδα. Έκανε νίκες που συζητήθηκαν σε όλα τα ποδοσφαιρικά και όχι μόνο στέκια της χώρας. Έγινε ένα από τα πιο αξιόπιστα εξαγώγιμα προϊόντα ολόκληρου του νησιού, σε μια περίοδο που λίγα πράγματα πια μπορούν να γεμίζουν με περηφάνια τους Ζακυνθινούς.

Το όνειρο γενεών και γενεών πήρε τελικά “σάρκα” και “οστά”, για να φτάσουμε ως εδώ. Στην ώρα της αλήθειας! Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 και ώρα 17.30 μ.μ., η “καρδιά” του Ζακυνθινού ποδοσφαίρου και αθλητισμού γενικότερα, θα χτυπά δυνατά στο Δημοτικό στάδιο της Πόλης.

Οι κόποι μιας σαιζόν, ότι “έχτισε” ο Κυανοκίτρινος Σύλλογος μέσα σε μια διετία, θα παιχτούν κατά κύριο λόγο σε αυτό το 90λεπτο. Στα “πόδια” των ποδοσφαιριστών του Ντάνι Ακίνο, απλώνεται μια μοναδική- ανεπανάληπτη ευκαιρία να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο αυτό.

Μια ακόμη νίκη, ένα ακόμη τρίποντο στη “μητέρα” των μαχών κόντρα στο φορμαρισμένο Τύρναβο, θα τους αποφέρει αυτό για το οποίο παλεύουν εξαρχής με ζήλο, αυτοθυσία και μπόλικο ιδρώτα. Την ΠΑΡΑΜΟΝΗ (πόσο μαγική ακούγεται η λέξη αυτή) στην κατηγορία και παράλληλα την παρουσία του “Ζάντε” στο νέο πρωτάθλημα που θα μοιάζει με μίνι σούπερ λίγκα. Μια Β’ Εθνική ενοποιημένη, γεμάτη από μεγάλα ονόματα και ταξίδια από το ένα άκρο της χώρας στο άλλο! Εν ολίγοις… εδραίωση, καταξίωση, επιτυχία!

Τόσο απλό αλλά και τόσο δύσκολο ταυτόχρονα, με τον “παράδεισο” (σε περίπτωση νίκης) να απέχει λίγα μόλις μέτρα από την “άβυσσο” (στην αντίθετη).

Το “μήνυμα” έχουν λάβει πρωτίστως οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ και δευτερευόντως οι πολυάριθμοι φίλοι των Κυανοκίτρινων που αναμένεται να γεμίσουν την εξέδρα και να δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα, για την επίτευξη του μεγάλου στόχου.

Ένα παιχνίδι… μια κατηγορία!

Είναι ένα παιχνίδι, μια… ολόκληρη κατηγορία! Αυτό είναι το σύνθημα που ακούγεται παντού στο νησί. Οι γηπεδούχοι μετά την πολύτιμη επικράτηση τους απέναντι στον Αιγινιακό (1-0) την περασμένη Κυριακή, χρειάζονται μια ακόμη κόντρα στους Θεσσαλούς για να τελειώσουν μια και καλή τη “δουλειά” που ξεκίνησαν τις προάλλες. Η αυτοπεποίθηση βρίσκεται και πάλι σε υψηλό επίπεδο, η “φλόγα” της παραμονής έχει δυναμώσει ξανά και όλοι μαζί ενωμένοι, μοιάζουν έτοιμοι για… την τελική ευθεία.

Ο Πανζακυνθινός ξεσηκωμός είναι πλέον γεγονός και ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα! Θυμίζουμε ότι οι δύο αντίπαλοι έχουν ακριβώς τους ίδιους βαθμούς (14), με τη Ζάκυνθο να έχει ένα θετικό σερί τριών αήττητων αγώνων και τον Τύρναβο να έχει πάρει τα “πάνω” του κάνοντας εκπληκτικό ντεμαράζ από εκεί που οι περισσότεροι δεν του έδιναν την παραμικρή τύχη να τα καταφέρει. Στα φετινά παιχνίδια των δύο ομάδων, ο ΑΠΣ υπερέχει ξεκάθαρα με δύο νίκες και μια ισοπαλία σε τρία ματς.

Στο άλλο ματς (με μεγάλη επίσης σημασία) ο Αγροτικός Αστέρας των 16 βαθμών, θα υποδεχτεί την Αναγέννηση Καρδίτσας των 13, με τον Αιγινιακό να παίρνει τη νίκη στα “χαρτιά” επί του Πιερικού που δεν συμμετέχει πια στα πλέϊ-άουτ. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο αξιολογημένος Ηλίας Σπάθας του Συνδέσμου Πειραιά, με βοηθούς τους Φαντόπουλο (Πειραιώς) και Μπαλτά (Αχαΐας). Τέταρτος θα είναι ο Στυλιάρας από την Αιτωλοακαρνανία. Τα εισιτήρια εξακολουθούν να διατίθενται στην προπώληση στην τιμή των δέκα ευρώ, ενώ στην “πόρτα” θα κοστίζουν κατά 5 ευρώ παραπάνω.

Χωρίς Αποστόλου αλλά με… φορτωμένο “οπλοστάσιο” ο Ντάνι Ακίνο

“Πάνοπλος” μετά από αρκετό καιρό θα εμφανιστεί σε επίσημο παιχνίδι του, ο ΑΠΣ Ζάκυνθος! Ο Ντάνι Ακίνο θα έχει άπαντες στην διάθεση του πλην Σπύρου Αποστόλου που αποβλήθηκε στο ματς με τον Αιγινιακό. Συγκεκριμένα οι Ευθυμιάδης, Τσόπελας και Μπλέτσας εξέτισαν ενώ και όλοι οι υπόλοιποι θα δώσουν κανονικά το παρόν, παρά την κούραση από μια εξίσου ψυχοφθόρα και δύσκολη “μονομαχία” απέναντι στους Κατερινιώτες. Η αποστολή θα ανακοινωθεί λίγη ώρα πριν το μεγάλο ματς. Η ομάδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της το πρωί της Τρίτης, με χαλάρωμα και στημένες φάσεις, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Με στόχο την συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα στο νησί ο Τύρναβος

Από τη μεριά των φιλοξενούμενων ο Απόστολος Χαραλαμπίδης άφησε στη Λάρισα τον Σέρβο μέσο Ζόραν Μιλουτίνοβιτς αλλά και τους Σιάτρα, Εμμανουήλ, Τσούκαλο και Λίταινα. Συγκεκριμένα ο έμπειρος τεχνικός πήρε μαζί του, τους: Πρίφτη, Ντάλλα, Στεργιανό, Σουλιώτη, Λαμπρόπουλο, Χαλούλο, Καραμανλή, Παπασάββα, Ιβανίδη, Κυριάκο, Παληγεώργο, Ντατίδη, Γεωργίου, Δημητρίου, Πογκόνγκ, Όττα, Αλεξίου και Γκούρτσα. Στόχος των Κυανέρυθρων είναι το θετικό αποτέλεσμα, που θα τους δώσει την ευκαιρία να “καθαρίσουν” την παραμονή τους στα εναπομείναντα ματς με Πιερικό (άνευ αγώνος) και Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.