Μια νίκη ψυχής που τόσο χρειαζόταν πανηγύρισε κόντρα στον Αιγινιακό ο ΑΠΣ Ζάκυνθος, κάνοντας ένα σημαντικό “βήμα” για την παραμονή του στη Β’ Εθνική Κατηγορία.Οι Κυανοκίτρινοι πήραν αυτό που τόσο πολύ ήθελαν, για να διεκδικήσουν ένα ακόμη τρίποντο την ερχόμενη Τετάρτη κόντρα στον Τύρναβο και να “δέσουν” χειροπόδαρα την παρουσία τους στα “σαλόνια” και τη νέα χρονιά.

Ήταν ένα ακόμη ματς ακατάλληλο για καρδιακούς, με τους νησιώτες να έχουν πολύ καλή παρουσία στο πρώτο μέρος και να δικαιούνται κάτι παραπάνω από το 1-0 με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη παρότι ο Αιγινιακός έπαιζε με 9 παίχτες έναντι 10 του ΑΠΣ, υπήρξε μεγάλη νευρικότητα, άγχος και πίεση, με κύριο μέλημα των παιχτών του Ντάνι Ακίνο να είναι η διατήρηση του υπερ-πολύτιμου τριπόντου με την επίτευξη ενός ακόμη γκολ που θα έδιωχνε οποιαδήποτε ανησυχία από τον ουρανό του Δημοτικού σταδίου.

Παρότι οι γηπεδούχοι έπαιξαν και πάλι με τη “φωτιά” κατάφεραν να φύγουν νικητές από το τεραίν, έχοντας μια μεγάλη ευκαιρία την Τετάρτη κόντρα στον φορμαρισμένο Τύρναβο, αρκεί φυσικά να επικρατήσουν κόντρα στους Θεσσαλούς ακόμη και με το λεγόμενο “μισό-μηδέν”.

Το ματς ήταν ένας πραγματικός “πόλεμος” αφού έπεσαν “κορμιά” στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που αποδεικνύουν οι πολλοί τραυματισμοί και οι αναγκαστικές αλλαγές των δύο τεχνικών.

Οι Φαμπίνιο (χτύπησε σοβαρά στο πόδι), Βαρέλα, Γουέλκαμ, Καλλιβωκάς δε μπόρεσαν να ολοκληρώσουν το 90λεπτο, δείγμα του πόσο σκληρό ήταν το ματς.

Σημαντική συμβολή στην επικράτηση των γηπεδούχων είχε και ο κόσμος, που έδωσε σημαντικό παρόν στις εξέδρες δεδομένης της εποχής που βρισκόμαστε. Οι φίλοι της Ζακύνθου έχουν και αυτοί το δικό τους μερίδιο στο τρίποντο, δίνοντας μια έξτρα ώθηση στους παίχτες του Ντάνι Ακίνο.

Ιδιαίτερα οι φανατικοί των “Απέναντι”, ήταν πιο ενεργοί από ποτέ φέτος, κάνοντας και αυτοί ότι περισσότερο μπορούσαν για να βοηθήσουν την ομάδα τους.

Μετά τη νίκη του Τυρνάβου επί της Αναγέννησης Καρδίτσας, ο Βόρειος Όμιλος έχει γίνει “ροντέο”. Την Τετάρτη παίζεται η μισή και… βάλε κατηγορία για τους νησιώτες, που πρέπει να ξεχάσουν άμεσα τους πανηγυρισμούς και να αφοσιωθούν ψυχή τε και σώματι, στο μεγαλύτερο ματς της σαιζόν!

Το ματς περιληπτικά

Μόνο μια επιδίωξη είχαν οι δύο ομάδες στη μετωπική μεταξύ τους “σύγκρουση” στο “χαλί” του “Ζακυνθίων Ολυμπιονικών”. Τη νίκη και μόνο. Η Ζάκυνθος για να πάει στους 14 πόντους και να τα δώσει όλα για ένα ακόμη τρίποντο κόντρα στον Τύρναβο την Τετάρτη, έχοντας την ευκαιρία να “αγκαλιάσει” την παραμονή,

Ο Αιγινιακός είχε μείνει πίσω στη βαθμολογία και έπρεπε να επανέρθει στις “ράγες” του, ειδάλλως θα βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. Κάτι η θέληση των γηπεδούχων για επικράτηση, κάτι η “καυτή” ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στα πρώτα λεπτά από το κοινό των γηπεδούχων, εξηγούν το γιατί οι παίχτες του Ντάνι Ακίνο πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0. Στο πρώτο 45λεπτο μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Με πολύ πάθος, αυτοσυγκέντρωση και πολλές δυνάμεις ο ΑΠΣ έδειχνε ότι το “είχε” το ματς.

“Φωτιά” στο στάδιο… έβαλε ο επανακάμψας Αποστόλου

Το γρήγορο γκολ του Αποστόλου στο 8′ ήταν ότι έπρεπε… για το ιδανικό ξεκίνημα στο ματς. Ο ταλαντούχος αμυντικός-μέσος που επανήλθε στη δράση μετά από ένα μήνα, έγινε δέκτης ωραίας πάσας του συγκλονιστικού Κρολ, που έκλεψε από τ’ αντίπαλα στόπερ και με ωραία πάσα βρήκε τον σκόρερ, που δεν δίστασε να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Τόλιου, βάζοντας “φωτιά” στο στάδιο για το 1-0.

Ο σκόρερ “παρέα” με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, αφιέρωσαν το γκολ στο μεγάλο άτυχο Λεωνίδα Κουτσούκη που πρόσφατα υπεβλήθη σε επέμβαση στο χιαστό.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Κρολ ξανακέρδισε άπαντες κατά κράτος (μετά από βολέ του Ξενοδόχοβ) και με ωραίο γυριστό έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τόλιου, για να σκοράρει στην επαναφορά ο Βαρέλα που σύμφωνα με τον πρώτο βοηθό Σινιοράκη βρισκόταν σε θέση οφσάιντ (ακυρώθηκε το τέρμα του).

Η Ζάκυνθος είχε “πνίξει” τον Αιγινιακό στο πρώτο 20λεπτο, με ανελέητο πρέσινγκ μέχρι και την αντίπαλη περιοχή. Στο 34′ και το 37′ είχαν δημιουργηθεί κάποιες προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ, με μια εκτέλεση φάουλ του Βαρέλα (έφυγε άουτ) αλλά και μια ημιτελή προσπάθεια του Κρολ που έκλεψε από τον Μπάρος αλλά πριν βγει τετ-α-τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ θα χάσει το κοντρόλ της μπάλας.

Δεν “είδε” χέρι ο Βάτσιος, απευθείας κόκκινες σε Αποστόλου και Φαμπίνιο

Στο 41′ οι γηπεδούχοι θα φωνάξουν για πέναλτι σε χέρι του Φαμπίνιο εντός περιοχής, με τον διαιτητή Βάτσιο να θεωρεί ακούσια την παράβαση και να αφήνει το ματς να συνεχιστεί. Στην συνέχεια της φάσης ο Βραζιλιάνος χαφ θα τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι (οι πρώτες ενδείξεις έκαναν λόγο ακόμη και για σπάσιμο), με τον πρώτο βοηθό να υποδεικνύει στο Βάτσιο την απευθείας αποβολή του σκόρερ Αποστόλου (για επικίνδυνο μαρκάρισμα) αλλά και του Φαμπίνιο για εξύβριση, με τον έμπειρο χαφ να βρίσκεται εκτός εαυτού.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση (8 λεπτών) μετά την διακοπή από τον τραυματισμό του Φαμπίνιο, για να έρθει μια σημαντική στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 6ο λεπτό του έξτρα χρόνου, με τον Γιαζιτζόγλου να αστοχεί από πλεονεκτικότατη θέση σε πλάγιο τετ-α-τετ με τον Ξενοδόχοβ.

Με εννέα ο Αιγινιακός λόγω της αποβολή του Πολύζου

Στην επανάληψη (που ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω της άρνησης του Αιγινιακού να βγει από τη φυσούνα, λόγω επίθεσης των οπαδών των γηπεδούχων στα αποδυτήρια τους), τα αριθμητικά δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν ξανά, αυτή τη φορά εις βάρος των Κατερινιωτών. Ο Πολύζος θα αντικρίσει την δεύτερη κίτρινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Οικονόμου, αφήνοντας την ομάδα του με 9 παίχτες.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό,θα χαθεί πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΣ, όταν ο Κρολ θα πιάσει ένα “κεραυνό” με το δεξί μέσα από την περιοχή με τον Τόλιο να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. Στο 54′ ο Βαρέλα θα έχει επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ, με τη μπάλα να χτυπά στο τείχος και να καταλήγει σε κόρνερ.

Όσο περνούσε η ώρα το άγχος έκανε την εμφάνιση του στους γηπεδούχους. Μάλιστα στο 70′ ο Γεννάδιος Ξενοδόχοβ θα αποτρέψει τα “εμφράγματα” στην κερκίδα, με τεράστια επέμβαση σε τετ-α-τετ “θάνατος” με το Βλάση Καζάκη. Ο 27χρονος γκολκίπερ κράτησε όρθια τη Ζάκυνθο σε πολύ καθοριστικό σημείο, διαβάζοντας άψογα τη φάση με έγκαιρη επέμβαση.

Στο μεταξύ οι γηπεδούχοι θα αλλάξουν τους ακραίους τους αφού τη θέση των Βαρέλα, Λέκκα θα πάρουν οι Κυριακίδης και Πιτταράς. Παράλληλα ο Αιγινιακός θα χάσει το Γουέλκαμ με τραυματισμό με τον Κυνηγόπουλο να παίρνει τη θέση του άτυχου φορ.

“Ροντέο” το ματς στα τελευταία λεπτά, κράτησε γερά η ψυχωμένη Ζάκυνθος

Στο 71′ ο Κυριακίδης θα σουτάρει δυνατά με το δεξί, μόλις άουτ και πέντε λεπτά αργότερα θα χαθεί μοναδική ευκαιρία για το 2-0, όταν ο Οικονόμου θα βγάλει σέντρα “πάρε-βάλε” στον Κρολ, που εξ’ επαφής με την κενή εστία δε βρει τη μπάλα για να την στείλει στα αντίπαλα δίχτυα.

Το τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε “ροντέο”, με τις δύο ομάδες να έχουν από μια σπουδαία φάση για γκολ. Στο 82′ ο Οικονόμου θα βγει μπροστά με πολλές δυνάμεις και απέναντι στον Τόλιο, θα νικηθεί από τον έμπειρο τερματοφύλακα που θα κρατήσει “ζωντανό” τον Αιγινιακό στο ματς.

Στο 86′ ο Μπονίγια θα βγάλει σέντρα “ξυράφι” στο δεύτερο δοκάρι, με τον Κυνηγόπουλο να μην μπορεί να την “σπρώξει” στα δίχτυα του Ξενοδόχοβ, την ώρα που άπαντες είχαν σαστίσει παρακολουθώντας την πορεία της μπάλας.

Στο τέλος οι γηπεδούχοι άντεξαν στην πίεση, βγάζοντας μπόλικη ψυχή. Με τον Καμπούρη να αντικαθιστά επάξια τον Καλλιβωκά και τον Κρολ να μετατρέπεται σε στόπερ, “καθαρίζοντας” τα πάντα από αέρος!

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν με τους φιλάθλους τους το πολύτιμο τρίποντο, χωρίς να ξεχνούν ότι πρέπει να τελειώσουν τη “δουλειά” την προσεχή Τετάρτη κόντρα στον Τύρναβο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βάτσιος του Συνδέσμου Δυτ. Αττικής με βοηθούς τον Σινιοράκη του Συνδέσμου Πειραιά και τον Δόση του Συνδέσμου Αθηνών.

ΑΠΣ Ζάκυνθος (Ντάνι Ακίνο): Ξενοδόχοφ, Στασινόπουλος, Ουνγιαλίδης, Καλλιβωκάς (λ.τρ. 76′ Καμπούρης), Κρισμάρεβιτς, Οικονόμου, Αποστόλου, Βαρέλα (λ.τρ.67′ Κυριακίδης), Λέκκας (68′ Πιτταράς), Κρολ, Νόνης.

Αιγινιακός (Άγγελος Διγκόζης): Τόλιος, Αραμπατζής, Γιαζιτζόγλου (79′ Κυνηγόπουλος), Μπάρος, Λιόλιος (55′ Ζούρκος), Φαμπίνιο, Ρίκα, Πολύζος, Δερμιτζόγλου, Μπονίγια, Γουέλκαμ (λ.τρ. 58′ Καζάκης).

Η βαθμολογία σε 7 αγώνες

1. Αγροτικός Αστέρας 16

2. ΑΠΣ Ζάκυνθος 14

3. Τύρναβος 14

4. Αναγέννηση Καρδίτσας 13

5. Αιγινιακός 9

6. Πιερικός -4

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.