Η Επιτροπή Εφέσεων ανακοινώνει το πρωί της Πέμπτης (14/07) την απόφασή της για την Ελευσίνα και την φερόμενη απόπειρα δωροδοκίας του Γιώργου Λαμπρόπουλου.

Διαδικασία express. Την Τρίτη (12/07) κατατέθηκε η έφεση του Πανελευσινιακού κατά της απόφασης υποβιβασμού για την υπόθεση της φερόμενης απόπειρας δωροδοκίας, την Τετάρτη (13/07) αυτή εκδικάστηκε και την Πέμπτη (14/07) το πρωί αναμένεται η απόφαση! Εξάλλου, η διοργανώτρια έχει προγραμματίσει για την Παρασκευή (15/07) εκλογές, γι’ αυτό και οι εκκρεμοδικίες… τρέχουν. Το flnews βρέθηκε στην εκδίκαση και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ…

Η ΠΑΕ Πανελευσινιακός εμφανίστηκε με νέο νομικό, τον Γιώργο Γιάνναρο, καθώ ο Γιώργος Παναγόπουλος παύτηκε. Μάλιστα, μετά από αίτημα των «σταχυοφόρων» το «παρών» έδωσαν ως μάρτυρες ο ποδοσφαιριστής, Γιώργος Λαμπρόπουλος και ο πρώην πρόεδρος της Παναχαϊκής, Ποτής Τσιριμπής, σε μία εκδίκαση που κράτησε περίπου 1,5 ώρα.

Οι δύο τελευταίοι απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις της έδρας και είναι χαρακτηριστικό ότι κατέθεσαν ξεχωριστά ο ένας από τον άλλο. Αντίθετα, οι ΠΑΕ Παναχαϊκή, Ζάκυνθος δεν έκαναν παράσταση μέσω νομικού εκπροσώπου αν και έχουν έννομο συμφέρον, οπότε στο ενδεχόμενο αθώωσης λογικά καμία δεν μπορεί να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, γιατί δεν είναι διάδικος.

Εξετάστηκαν, λοιπόν, δύο μάρτυρες. Ο Γιώργος Λαμπρόπουλος που ήταν το κεντρικό πρόσωπο της απόπειρας, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, τόσο στις αθλητικές αρχές, όσο και στην Αστυνομία και ο Πότης Τσιριμπής, πρόεδρος της ομάδας της Παναχαϊκής.

Την ώρα που κατέθετε, μάλιστα, ο Λαμπρόπουλος, ο Τσιριμπής ήταν εκτός αίθουσας, ώστε να μην επηρεαστεί ο ένας από τα λεγόμενα του άλλου και, φυσικά, το δικαστήριο να κρίνει αν υπάρχουν αντιφάσεις ανάμεσα στα όσα θα κατέθεταν.

Λαμπρόπουλος: «Είχαμε να μιλήσουμε από το 2013»

Ο Λαμπρόπουλος υποστήριξε πως ο Κώστας Γκαλούφας τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του ζήτησε ραντεβού στο Λουτράκι για ένα σοβαρό θέμα και παρά τις προσπάθειες του πρώτου δεν του το αποκάλυψε και επέμενε πως θα τα πουν από κοντά. Ο ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής τόνισε πως ειδοποίησε την Αστυνομία τρεις ώρες πριν από το συμβάν και ήταν αρκετοί διασκορπισμένοι στον χώρο την ώρα της συνάντησής τους. Του είπαν πως δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μικρόφωνα, επειδή δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να οργανωθεί η επιχείρηση, ενώ αποκάλυψε πως ο Γκαλούφας του ζήτησε να κλείσει το κινητό του και τα τοποθέτησαν και οι δύο μακριά από το τραπέζι ώστε να μην υπάρχει περιθώριο καταγραφής των όσων θα έλεγαν.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιώργου Λαμπρόπουλου, του είπε πως υπάρχει ένα ποσό γύρω στις 8.000 με 10.000 ευρώ, ώστε να κάτσουν να χάσουν από τον Πανελευσινιακό και παρά τις ερωτήσεις του, δεν απάντησε για το αν πίσω από αυτή την απόπειρα ήταν κάποιος από την διοίκηση της ομάδας της Ελευσίνας. Ανέφερε ακόμη πως ο Γκαλούφας του είπε να μην ανησυχεί και την Παρασκευή θα του έλεγε τις λεπτομέρειες. Του ζήτησε να βρει ακόμη τρεις με τέσσερις ποδοσφαιριστές να επηρεάσει και όταν θα του έλεγε πόσους έχει τελικά θα κατέληγαν και στο ακριβές ποσό.

Η Αστυνομία συμβούλεψε τον ποδοσφαιριστή να ζητήσει περισσότερα, ώστε να μην γίνει αντιληπτή η παγίδα, αλλά τελικά ακυρώθηκε το ραντεβού της Παρασκευής και δεν υπήρξε οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη. Μάλιστα, τόνισε πως όταν αποκαλύφθηκαν όλα ήρθε ένα μήνυμα από τον Γκαλούφα που έλεγε πως παρανόησε τα όσα ειπώθηκαν στην κουβέντα τους και πρόθεσή του ήταν να του προτείνει την μεταγραφή του στον ΑΟ Χαλκίς.

Σε εκείνο το σημείο ρωτήθηκε ο Λαμπρόπουλος από την έδρα πώς συνδύασε το ξαφνικό τηλεφώνημα του Γκαλούφα με απόπειρα δωροδοκίας, αφού είχε υποστηρίξει προηγουμένως πως είχαν να μιλήσουν από το 2013, όταν έπαιζε στον Ηρακλή Ψαχνών. Απάντησε πως δεν του φάνηκε ξεκάθαρο αυτό το τηλεφώνημα και προχώρησε σε αυτές τις ενέργειες.

Στις επανειλημμένες ερωτήσεις από τους δικαστές, απάντησε πως δεν του ανέφερε ποτέ το όνομα του Πανελευσινιακού, ή κάποιου μέλους της διοίκησης της ΠΑΕ ο Γκαλούφας και ο ίδιος υπέθεσε πως ήταν από εκεί, αφού αυτό το παιχνίδι ακολουθούσε στο πρόγραμμα.
Μετά υποστήριξε πως μπορεί να έδρασε από μόνος του για να έχει κάποιο κέρδος από το στοίχημα και να μην υπήρχε κανένας από πίσω του.

Οι δικαστές τον ρώτησαν αν είχε οικονομικά προβλήματα, αφού στην κατάθεσή του ο Γκαλούφας υποστηρίζει πως ο Λαμπρόπουλος τον κάλεσε στο τηλέφωνο, του ζήτησε 3.000 ευρώ επειδή έχει οικονομικά προβλήματα και επειδή του αρνήθηκε τον έμπλεξε σε αυτή την ιστορία.

Τσιριμπής: «Δεν θα υπήρχε δεύτερο ραντεβού»

Από την πλευρά του ο Πότης Τσιριμπής ξεκίνησε την κατάθεσή του και μίλησε για περίεργη υπόθεση που έρχεται στο φως μετά από έξι σχεδόν μήνες, κάτι που δεν θα είχε γίνει αν δεν ήταν η Ζάκυνθος εκείνη που ευνοείται από τον υποβιβασμό του Πανελευσινιακού. Μετά τον πρόλογό του τόνισε πως τον κάνει να απορεί για το ότι είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται μπροστά σε κάποια δικαστική αρχή για μια από τις σπάνιες υποθέσεις δωροδοκίας που έχουν αποκαλυφθεί.

Για το κύριο μέρος της υπόθεσης, τόνισε πως ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία Κορίνθου και κλήθηκε να καταθέσει στον αξιωματικό υπηρεσίας μετά την συνάντηση του Γκαλούφα με τον Λαμπρόπουλο. «Τους ρώτησα γιατί δεν τον συνέλαβαν αμέσως και τους είπα πως δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερο ραντεβού, αφού το θέμα έφτασε στην Αστυνομία. Δικαιώθηκα και ξέρω πως η πληροφορία θα έφτανε εύκολα στην Ελευσίνα, αφού οι περισσότεροι που υπηρετούν στην Κόρινθο είναι από εκείνη την περιοχή».

Τόνισε πως δεν είναι σίγουρος, αν τα θυμάται καλά όλα μετά από τόσους μήνες και, σίγουρα, όλες οι συζητήσεις που έχουν γίνει για αυτό το θέμα μπερδεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. «Μου είπε για το περιστατικό, για τη συνάντηση και του είπα πως πρέπει να δράσει όπως ορίζει η συνείδησή του.

Δεν είμαι σίγουρος αν μου ανέφερε κάποιο όνομα από την διοίκηση της Ελευσίνας, αλλά νομίζω πως μου είπε για έναν από τους αδερφούς Δημόπουλους. Μετά πήρα τηλέφωνο τον Σπύρο Δημόπουλο και του είπα πως αν το έχει κάνει, θα υπάρχει πρόβλημα. Για να βρισκόμαστε και οι δύο στην ίδια αίθουσα σήμερα σημαίνει πως δεν είναι σίγουρος τι έχει συμβεί και ποιος το έχει κάνει».

Πηγή: flnews

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.