Ο Μιχάλης Γρηγορίου μίλησε στην εκπομπή του ΟΤΕ ΤV για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι του Ιονίου της 23ης αγωνιστικής της Football League ανάμεσα στην Ζάκυνθο και την Κασσιόπη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Καμιά φορά η σιωπή εκλαμβάνεται ως αδυναμία, ή αποδοχή. Για αυτό θέλω να τοποθετηθώ. Τα αγγλικά του κ. Κολονέλο δεν είναι η καλύτερή του γλώσσα. Προσπάθησα να μιλήσω μαζί του κατά την διακοπή του μεταξύ μας αγώνα, δεν κατάλαβε προφανώς τί του είπα. Τού είπα πως δεν μου πάει στο μυαλό, ότι στο αρχικό μέρος ενός ματς, στο 10′, ή στο 20′, κάτι που συνέβη στη Ζάκυνθο, μπορεί να υπάρχει εντολή σε ποδοσφαιριστές να πέφτουν κάτω για να σπάσουν το ρυθμό μιας ομάδας. Νόμιζε ότι του είπα πως fair play υπάρχει στο πρώτο ημίχρονο και όχι στο δεύτερο. Κάτι τέτοιο δεν ειπώθηκε.

Για εμένα τι είναι πραγματικά fair play; Να σεβόμαστε αυτούς που έρχονται στο γήπεδο και οι οποίοι από το υστέρημά τους έρχονται να παρακολουθήσουν το εκάστοτε παιχνίδι. Αυτά τα 10€ στις εποχές που ζούμε. Να σεβόμαστε δύο ώρες τον τηλεθεατή, να σεβόμαστε τους παίκτες. Πόσοι από εμάς δεν έχουμε δυσανασχετήσει βλέποντας από το 60′, το 70′ και μετά παιχνίδια να μην παίζονται πλέον. Να γίνονται οι γιατροί και οι φυσικοθεραπευτές οι πρωταγωνιστές των αγώνων. εκπροσωπούμε, και επειδή εμείς πληρωνόμαστε από αυτό, όλοι οι άλλοι πληρώνουν για να το δουν, θα πρέπει ο καθένας να συμβάλει, ώστε να κάνουμε ένα μικρό βήμα για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου μας.

Αν το καταστρέψουμε, δεν θα έχουμε καμία τύχη, και δεν θα είμαστε άμοιροι ευθυνών. Το να δίνουμε εντολές σε ποδοσφαιριστές να πέφτουν κάτω, το να δίνουμε εντολές από το 60′ να μην παιχτεί ματς, τότε δεν καλυτερεύουμε το ποδόσφαιρο. Αυτό δεν είναι fair play. Τέτοιας συμπεριφοράς τύχαμε και στο ματς με τον Ηρακλή. Σε όλο το δεύτερο μέρος λίγο ποδόσφαιρο παίχτηκε. Ο κ. Όγιος είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος που κάθεται δίπλα σε αυτόν τον κύριο. Και εννοούσε εμένα. Από εκεί και πέρα, οι μόνοι αρμόδιοι για να μιλήσουν για το ήθος μου είναι οι ποδοσφαιριστές, οι παράγοντες, οι διαιτητές, οι φίλαθλοι. Όλοι αυτοί με τους οποίους συνεργάστηκα αυτά τα λίγα, τα 12 χρόνια, που είμαι προπονητής».

Σε ερώτηση για το αν εμπεριέχεται ρίσκο με τέτοιες εντολές, να μην διώχνεται δηλαδή η μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου όταν έχει χτυπήσει κάποιος ποδοσφαιριστής, είπε:

«Δεν διαφωνώ καθόλου. Η ουσιώδης διαφορά είναι ότι αν αυτό γίνεται 15 φορές, δεν μπορείς να το δεχτείς. Γενικά η φιλοσοφία η δική μας είναι να μην πέφτουμε στον αγωνιστικό χώρο και να κάνουμε καθυστερήσεις. Δεν πέφτουμε κάτω επειδή έχουμε το αποτέλεσμα από το 50′ και στα εναπομείναντα λεπτά δεν μας ενδιαφέρει τίποτα. Αντιλαμβάνομαι την ερώτηση που μου κάνετε και το ρίσκο που υπάρχει, αλλά όταν αγανακτάς όλη η εξέδρα, ακόμα και η δική τους, τότε είμαστε σε λάθος δρόμο».

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.