Πέρασε το εμπόδιο του Παναρτεμισιακού το Τσιλιβή τον οποίο κέρδισε με 4-1 εκτός έδρας και παραμένει στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας των αγώνων κατάταξης για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Ζακύνθου.

Οι “κόκκινοι” δυσκολεύτηκαν μέχρι να κάμψουν την αντίσταση του ψυχωμένου και καλού Παναρτεμισιακού που στο τέλος ξέμεινε από δυνάμεις και λύσεις.

Με ηγέτη τον Σάκη Γεωργίου που έκανε όλο το ματς του ΑΟ Τσιλιβή και με σκόρερ τους Κακολύρη, Σόρα και Γουσέτη (2) η ομάδα του Πλάνου κράτησε αυτό το +2 από το Καταστάρι και όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί την 4η αγωνιστική στο γήπεδο του Πλάνου με τους “κόκκινους” να παραμένουν το μεγάλο φαβορί

Πολύ καλή παρουσία του Παναρτεμισιακού που έβαλε δύσκολα στον αντίπαλο, είχε όμως μια ατυχή στιγμή με τον τραυματισμό και τη αποχώρηση του Κώστα Αρκαδιανού στο 21′ του αγώνα κατάφερε να μειώσει με τον Παύλο Τσιώλη στο 82΄ και να χάσει μια σπουδαία ευκαιρία με τον ίδιο παίκτη στο 87΄

*Οι αρχηγοί Γεωργίου και Τσιώλης με τους διαιτητές Καλογεράκο, Μποζίκη και Κόκλα

*Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε για τον χαμό του Σμηναγού της ΠΑ Γιώργου Μπαλταδώρου

Κρατά την τύχη και την κούπα του πρωταθλήματος στα δικά του χέρια! Αυτή είναι η πραγματικότητα  για την ομάδα του Τσιλιβή που πέρασε έστω και δύσκολα παρά το 4-1 το εμπόδιο του σκληροτράχηλου Παναρτεμισιακού το απόγευμα της Κυριακής,  στο γήπεδο του Μαχαιράδου.

Η ομάδα του Νίκου Ντρόβου έδειξε την ποιότητα της αλλά και την δυναμική της και πήρε μια δίκαιη νίκη. Μια νίκη που τις δίνει το δικαίωμα να παραμείνει στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος αγώνων κατάταξης. Το παιχνίδι πήγε όπως το φανταζόταν ο κάθε ένας ποδοσφαιρόφιλος που ξέρει πρόσωπα και πράγματα στο χώρο της Α΄ κατηγορίας. Οι γηπεδούχοι με ασφυκτικό πρέσινγκ ψηλά και ανασταλτική λειτουργία και οι φιλοξενούμενοι να προσπαθούν να φτιάξουν παιχνίδι και να πατήσουν την περιοχή του Φαραού.

*Η ομάδα του Παναρτεμισιακού

*Η ομάδα του ΑΟ Τσιλιβή

Πραγματικά για 20 λεπτά η ομάδα του Διονύση Μουζάκη έκανε αυτό που έπρεπε στον αγωνιστικό χώρο. “Βραχυκύκλωσε” τους κόκκινους που παρά την εδαφική τους υπεροχή δεν μπορούσαν να φτιάξουν σπουδαία ευκαιρία.  Σε αυτό το λεπτό (20΄) Κακολύρης και Waly έδειξαν την ποιότητα τους αφού συνεργάστηκαν άψογα με τον πρώτο με ωραίο διαγώνιο σουτ να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του κάνοντας το 0-1.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε και νέο πλήγμα για τα Έλάφια” καθώς Σόρα και Αρκαδιανός σε μια μονομαχία συγκρούστηκαν με τον τελευταίο να πέφτει στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους! Λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησε ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός αφήνοντας ένα κενό στην θέση του που δεν αναπληρώθηκε ποτέ! Στα επόμενα 20 λεπτά το ματς ήταν πάρα πολυ δυνατό και έλειψαν οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Το “Εύθραυστο” 0-1 ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να σπάσει από τον Παναρτεμισιακό που έδειχνε να έχει δυνάμεις.

Στο 40΄ οι κόκκινοι” έφτασαν πολύ κοντά στο 0-1 όταν ο Βελλίδης με μια μακριά μπαλιά βρήκε τον Waly ο οποίος με προβολή πήγε να βάλει το γκολ του αγώνα αλλά ο Φαραός ήταν αυτός που έκανε την επέμβαση του ματς σώζοντας την ομάδα του από βέβαιο γκολ!

*Waly και Καπετάνης σε μια μονομαχία

*Γεωργίου και Μπάστας διεκδικούν την μπάλα

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι. Οι δύο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο σκηνικό. Από το 46΄ ‘έως και το 65΄ το ματς πήγε ξανά στην δύναμη χωρίς φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 65΄ όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ¨κλειδώσουν¨” τη νίκη και να διώξουν το άγχος καθώς ο Γεωργίου με μια σέντρα ακριβείας βρήκε το νεαρό Γουσέτη αφύλακτο και μόνο στην μικρή περιοχή και το ταλαντούχος μεσοεπιθετικός με πολύ ωραία και ψύχραιμη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην γωνία του Φαραού κάνοντας το 0-2 για την ομάδα του.

*Μαρούδας και Χριστοδουλόπουλος σε μια μονομαχία

Από εκεί και πέρα οι κόκκινοι κυριάρχησαν  σε όλο το γήπεδο και κατάφεραν να πετύχουν άλλο ένα πολυ όμορφο γκολ στο 70′ με τον Σόρα ο οποίος σε αντεπίθεση κατάφερε να στείλε την μπάλα στα δίχτυα του Φαραού γράφοντας το 0-3 για την ομάδα του. Το ματς είχε πλέον κριθεί με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν την ροή του παιχνιδιού. Στο 82΄ ο Τσιώλης με κεφαλιά μείωσε για τα “Έλάφια”  σε 1-3 και στο 87΄ ο ίδιος παίκτης έχασε μοναδική στιγμή να βάλει την ομάδα του και πάλι στο ματς όταν βρέθηκε σε θέση φορ, στοπάρισε την μπάλα, σούταρε αλλά αυτή δεν του έκανε το χατίρι αφού πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κλάδη!.

Το “κερασάκι στην τούρτα”  το έβαλε ο νεαρός παίκτης του Τσιλιβή Ντάνιελ Γουσέτης στο 90+2 όταν ο Βελλίδης εξαπέλυσε έναν κεραυνό, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Φαραού, στην επαναφορά ο πιτσιρικάς με ολύμπια  ψυχραιμία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναρτεμισιακού κάνοντας το τελικό 1-4. Ο νεαρός αυτός ποδοσφαιριστής δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι ότι αποκτά ωριμότητα παρά το νεαρό της ηλικίας του και αν προσεχθεί και προσέξει και ο ίδιος μπορεί να ανέβει ακόμα πιο ψηλά με σκληρή δουλειά και ταπεινότητα.

Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα του ΑΟ Τσιλιβή δίκαιη νικήτρια με 4-1 και τον Παναρτεμισιακό νικητή των εντυπώσεων καθώς δεν παράτησε ποτέ το ματς ακόμα και όταν βρέθηκε με 3 γκολ πίσω!

Σε ένα δυνατό ματς και με γρήγορο ρυθμό η διαιτησία του Γιάννη Καλογεράκου δεν υπέπεσε σε σοβαρό λάθος. Απλά ο ρέφερι ήταν πάρα πολύ ελαστικός στις κίτρινες κάρτες, οι άνθρωποι του Παναρτεμισιακού διαμαρτυρήθηκαν (δικαίως)  για 2η κίτρινη που δεν δόθηκε στον Τσάνη στο α΄ μέρος!   Επίσης δεν “κιτρινίστηκαν” αρκετοί παίκτες και των δύο ομάδων για το σκληρό τους παιχνίδι . Καλοί ήταν οι επόπτες χωρίς λάθη. Για την φάση που ζήτησαν πέναλτι οι παίκτες του ΑΟ Τσιλιβή σε χέρι του Τσιώλη ο διαιτητης σωστά έπραξε και δεν έδωσε πέναλτι.

Διαιτητές: Καλογεράκος, Μποζίκης, Κόκλας, Ψάρρης (τέταρτος)

ΠΑΝΑΡΤΕΜΙΣΙΑΚΟΣ (Μουζάκης Δ.): Φαραός, Τσιόλης, Χριστοδουλόπουλος, Καπετάνης, Αρκαδιανός (22’ ΄λ.τρ Πολίτης), Μπάστας, Σκιαδόπουλος Κ., Κλάδης Β., Μαρούδας Π. (79’ Ραυτόπουλος Π.), Σταμίρης Ι. (83’ Λούντζης), Κορφιάτης (87’ Γιοβάνης)

ΤΣΙΛΙΒΗ (Ντόβρος Ν.): Κλάδης Β., Γιακουμέλος, Βελλίδης, Δρόσος Ανδρ., Τζιαφέρης Θ., Γουάλι (70’ Νικολόπουλος Κ.), Τσάνης, Γεωργίου Αθ., Μαρούδας Μ. (64’ Γουσέτης Ντ.), Κακολύρης Ν. (55’ Κότσα), Σόρα (81’ Γιακουμέλος Τ.)

* Τα σκουπίδια όμως “βουνό” στο γήπεδο!


Στον Αγγερικό το Καταστάρι κέρδιζε από το ημίχρονο με 4-0 τον Εθνικό Σκουλικάδο και επιβλήθηκε χωρίς δυσκολία με 6-0. Δυο γκολ πέτυχε ο Μαλαφούρης, ένώ από ένα τέρμα σημείωσαν οι Κομιώτης Αλ., Κάρδαρης, Δρόσος και Μαρούδας. Έτσι με αυτή τη νίκη ο ΑΟΚ συνεχίζει να κυνηγά τον ΑΟ Τσιλιβή και όλα όπως δίχνουν θα κριθούν στο μεταξύ τους ματς την 4η αγωνιστική

Διαιτητές: Tρομπούκης, Πέττας, Στραβοπόδης


Βαθμολογία
1.Τσιλιβή 15
2.Καταστάρι 13
3.Παναρτεμισιακός 9
4.Εθνικός Σκουλικάδου 0


Επόμενη (3η Αγ.) – 18/04:

Τσιλιβή – Εθν. Σκουλικάδου,

Καταστάρι – Παναρτεμισιακός,

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.