ο υγειονομικό πρωτόκολλο και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία στις προπονήσεις και στους αγώνες.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο όπως τονίζεται «αποτελεί μια κατευθυντήρια γραμμή για όλα τα σωματεία τα οποία θα είναι υποχρεωμένα να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα που αναφέρονται παρακάτω, ούτως ώστε να γίνει δυνατή η επανέναρξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις λαμβάνοντας υπόψη τα καθημερινά προβλήματα. Για την καλύτερη κατανόηση και εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων συστήνεται ο διαχωρισμός της κάθε αθλητικής εγκατάστασης σε τρεις ζώνες».

ΟΙ ΖΩΝΕΣ

Η 1η Ζώνη αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος, η 2η τ’ αποδυτήρια και η 3η τον προσβάσιμο ελεύθερο χώρο γύρω από την αθλητική εγκατάσταση. Σημειώνεται ότι πιθανές εγκαταστάσεις γύρω από την 3η Ζώνη (κυλικεία, καντίνες κ.α.) υπόκεινται στα ισχύοντα πρωτόκολλα των αρμόδιων υγειονομικών υπηρεσιών.

Οι Γενικοί Κανόνες
1. Στις Ζώνες 2 και 3 είναι υποχρεωτική η απόσταση του 1,5 -2m (μέτρων) μεταξύ των ατόμων.
2. Απαγορεύονται οι πανηγυρισμοί με σωματική επαφή (εναγκαλισμοί, χειραψίες).
3. Να τηρούνται οι κανόνες σωστής υγιεινής συμπεριφοράς σε περίπτωση βήχα, φτερνίσματος (χρήση χαρτομάντηλου, χρήση του αγκώνα του χεριού για το βήξιμο).
4. Πλύσιμο χεριών με σαπούνι (τουλάχιστον για 30 δευτερόλεπτα) ή/και απολύμανση χεριών.
5. Αποφεύγονται φτυσίματα και απέκκριση υγρών από τη μύτη στους αθλητικούς χώρους.

Ατομα κατά ζώνες
Ζώνη 1:
Α) αθλητές -τριές, τεχνικές και ιατρικές ομάδες και βοηθητικό προσωπικό
Β) διαιτητές
Γ) τραυματιοφορείς
Δ) υπεύθυνοι εφαρμογής υγειονομικού πρωτοκόλλου
Ε) πιθανά διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, φωτογράφοι.
Θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και να χρησιμοποιείται η προστατευτική μάσκα από όσους δεν συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα

Ζώνη 2 (αποδυτήρια):
Α) αθλητές -τριές, τεχνικές και ιατρικές ομάδες και βοηθητικό προσωπικό
Β) διαιτητές
Γ) υπεύθυνοι εφαρμογής υγειονομικού πρωτοκόλλου.
Η είσοδος και η έξοδος από τα αποδυτήρια συστήνεται να γίνεται ξεχωριστά για την κάθε μία ομάδα, τηρώντας και τις κατάλληλες αποστάσεις. Για τον λόγο αυτό συστήνεται οι προπονήσεις να οργανώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός κατά την είσοδο και έξοδο των προπονητικών γκρουπ στον χώρο. Για τις προπονήσεις εφαρμόζονται και οι Οδηγίες Ασφαλούς Άσκησης Γ΄ Φάσης της Γ.Γ.Α. Oδηγίες ασφαλούς άσκησης Γ’ Φάσης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους από 01/06/2020. συμπληρωματικά με το Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας.

Ζώνη 3:
Ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται στη Ζώνη 3 πρέπει να είναι γνωστός καθ’ όλη τη διάρκεια της αθλητικής εκδήλωσης με υποχρεωτική καταγραφή των στοιχείων των ατόμων αυτών (προσαρμογή στις διατάξεις της περιοχής). Αν είναι δυνατόν να υπάρχουν ξεχωριστές είσοδοι και έξοδοι. Δεν επιτρέπονται θεατές κατά την προπόνηση ή τους αγώνες.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΣΗ
Η θερμομέτρηση σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο είναι υποχρεωτική για κάθε εισερχόμενο στις εγκαταστάσεις. Δικαίωμα συμμετοχής σε προπονήσεις και αγώνες έχουν ποδοσφαιριστές μόνο αν τηρούν τις νομικές προϋποθέσεις για άθληση όπως περιγράφονται από τη ΓΓΑ και αφού συμπληρώσουν τα σχετικά έντυπα.

Ατομα με συμπτώματα θα πρέπει να εγκαταλείπουν άμεσα την αθλητική εγκατάσταση, ενώ σε περίπτωση θετικού τεστ θα ισχύσουν όλοι οι περιορισμοί που εφαρμόζονται από τις υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής και επιβάλλεται οπωσδήποτε καραντίνα 14 ημερών στο άτομο με το θετικό τεστ.

mikriliga.com

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.