Δεν έβγαλε πρόεδρο η εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στα γραφεία της Ένωσης στο Γαϊτάνι. Εκλογική διαδικασία μέσω του Δ.Σ. όπου οι τρεις υποψήφιοι (Βερύκιος, Κοντονής και Κωστής” μοιράστηκαν και στις 2 εκλογικές αναμετρήσεις από τρεις ψήφους έκαστος! Οπότε ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί από την βάση μέσω της Γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί μετά από απόφαση του Δ.Σ.

Ευθυγράμμιση (3)  πλανητών στην ΕΠΣ Ζακύνθου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας όπου οι τρεις υποψήφιοι μοιράστηκαν κατά το κλισέ βαθμούς και εντυπώσεις σε αυτό το απίθανο 3-3-3 (!!!), που πηγαίνει το ματς στην παράταση και ίσως στα πέναλτι με την διαδικασία της εκλογής από την βάση πλέον που είναι οι 15 ομάδες που θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!

Και ναι! Συνέβη και αυτό! Κανείς από τους τρεις υποψήφιους δεν “πήρε κεφάλι” ούτε στην πρώτη ούτε και στην 2η διαδικασία! Εκλογές που έγιναν παρουσία δικηγόρου (Κας Δεμέτη) και με παρόντα και τα 9 μέλη του Δ.Σ. Τα ψηφοδέλτια ήταν τυπωμένα τα ονόματα των υποψηφίων προέδρων και ακολουθήθηκε η διαδικασία. Η ψηφοφορία ήταν μυστική και μόνο ο Παναγιώτης Βελιανίτης μπροστά σε όλους στην 2η διαδικασία είπε ότι ψήφισε και στις 2 φορές τον Νίκο Κοντονή και μάλιστα το τόνισε αυτό έτσι ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.

Και στις 2 ψηφοφορίες το αποτέλεσμα παρέμεινε το ίδιο (3-3-3) κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση. Από εκεί και πέρα… η απόφαση που πάρθηκε μετά το τέλος της διαδικασίας είναι να συγκληθεί ένα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο την ερχόμενη Παρασκευή με θέμα την πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής συνέλευσης η οποία θα αποφασίσει πως και με τι τρόπο θα γίνουν οι εκλογές από την βάση για την ανάδειξη προέδρου! Όλη αυτή η διαδικασία απαιτεί πλέον πάρα πολύ χρόνο και η Ένωση πιέζεται καθώς σε λίγες ημέρες μπαίνει ο Σεπτέμβριος και όλα αυτή την στιγμή είναι στον αέρα!

Μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν ασάφειες αλλά και διαφορετικές ερμηνείες στον αθλητικό νόμο που δεν ξεκαθαρίζει πως και με τι τρόπο θα γίνουν εκλογές από την στιγμή που υπάρχει ένα διοικητικό συμβούλιο και δεν προτίθενται να παραιτηθεί μόνο και μόνο για να μη χάσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι! Ο Γιάννης Βερύκιος ο πιο παλιός στην Ένωση στο τέλος δήλωσε ότι “αν δε μας απαντήσει η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ πως και με τι τρόπο θα πορευτούμε δεν μπορούμε να πάρουμε καμιά απόφαση”.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το κλίμα μεταξύ των συμβούλων ήταν πάρα πολύ καλό από την αρχή έως στο τέλος και αυτό δείχνει ότι παρά τις διαφωνίες και τα παρασκήνια των τελευταίων ημερών, υπήρχε κλίμα ενότητας. Βέβαια, το μείζον θέμα συνεχίζει να υφίσταται και να  ταλαιπωρεί την Ένωση και δεν είναι άλλο ότι πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες διεξαγωγής του πρωταθλήματος και στις δύο κατηγορίες, και επίσης πρέπει να δοθεί η νέα προκήρυξη στις ομάδες. Μετά τη νέα τροπή των γεγονότων, θα είναι πολύ δύσκολο εντός του Σεπτεμβρίου να έχει βρεθεί λύση στο διοικητικό αδιέξοδο.    

Γιάννης Βερύκιος, Νίκος Κοντονής, Παν. Βελιανίτης, Άγγελος Κωστής, Νίκος Παπαναγιώτου, Χρήστος Μαρμαράς, Νικολέτα Λάππου, Νίκος Γαρδέλης και Νίκος Κυπριώτης ήταν τα μέλη του Δ.Σ. που ψήφισαν.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.