Στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα μετράει! Αυτός είναι νόμος! Άλλωστε ποιος θα θυμάται σε λίγες ημέρες από τώρα, αν η Ζάκυνθος έως το 70′ ήταν μέτρια ποιοτικά και αν ο Αστέρας Πετριτή έως εκείνο το λεπτό είχε φέρει το ματς στα δικά του μέτρα! Η Ζάκυνθος  “καθάρισε την μπουγάδα’ μέσα σε λίγα λεπτά και το ματς απέκτησε στα τελευταία λεπτά διαδικαστικό χαραχτήρα.

Άλλωστε, οι πρεμιέρες πάντα εγκυμονούν κινδύνους για τις γηπεδούχος ομάδες. Η Ζάκυνθος, πρέπει να κρατήσει αυτό το αποτέλεσμα (3-1) και από εδώ και στο εξής να δείξει ακόμα περισσότερα στοιχεία της ποιότητας της. Σίγουρα το τρίποντο άφησε ικανοποιημένους τους 300 και πλέον φίλους της ομάδας. Πριν όμως την επίτευξη του πρώτου γκολ, υπήρχε μουρμούρα στην κερκίδα για την συνολική εικόνα της ομάδας, απέναντι στον Αστέρα Πετριτή που ήρθε στο νησί με ανανεωμένο ρόστερ και με νεαρούς παίκτες στο βασικό σχήμα.

Το ότι η Ζάκυνθος μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα είναι μια καλή αρχή και πάνω σε αυτή την αρχή πρέπει ο σύλλογος να |κτίσει” στην συνέχεια.

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος είχαν την εδαφική υπεροχή η οποία όμως δεν μετουσιώθηκε ποτέ σε σωστή δημιουργία παιχνιδιού με τι γραμμές να είναι μακριά η μια με την άλλη και ο Μακρής αποκομμένος. Η τοποθέτηση του Λιβέρη στα στόπερ έδωσε σιγουριά στα μετόπισθεν αλλά η ομάδα έχασε την δύναμή της στο χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η έντονη πίεση στην αντίπαλη άμυνα και αυτό γιατί η Ζάκυνθος δεν είχε εκεί ένα δημιουργικό χαφ Σίλβα-Σούρμπης-Ανανιάδης είχαν διαφορετικούς ρόλους).  

Ένα πρώτο μέρος που κύλησε στα μετρά της κερκυραϊκής ομάδας που με σωστή αμυντική λειτουργία κρατούσε τους επιθετικούς της Ζακύνθου εκτός μεγάλης περιοχής, μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Ρούσης έβγαλε σέντρα ο Αράδημος από κοντά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ!

Η ζάκυνθος απείλησε στο 19 με σουτ του Νικολακόπουλου με την μπάλα να κτυπάει σε πόδια αμυνόμενων και να καταλήγει κόρνερ! Οι γηπεδούχοι είχαν την πολυ μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι στο 37΄ του αγώνα όταν ο Σούρμπης έβγαλε ωραία σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα, Ο Μακρής έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τζαφέστα και να καταλήγει αουτ!

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε με τη Ζάκυνθο να έχει μια ανούσια υπεροχή και με τον Αστέρα να κρατάει καλά αυτό το 0-2. Ο τεχνικός της Ζακύνθου, διαπίστωσε το πρόβλημα της ανάπτυξης της ομάδας ‘έβαλε τον Λιβερη στα χαφ και πέρασε δίπλα τον Μούστα τον Αγγελούλη.

Η Ζάκυνθος έγινε πιο πιεστική αλλά και πάι έλειπε η τελική καλή προσπάθεια. Το σημείο καμπής του αγώνα ήταν το χέρι που έκανε ο Ζίλο στο 70΄ και το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Μακρής. Από εκεί και πέρα λύθηκε ο “γόρδιος δεσμός” και τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τους γηπεδούχους δύο λεπτά αργότερα όταν Πανανικόπουλος και Γουσέτης έκανα το 1-2 με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Τζαφέστα για το 2-0. Στο 76΄ μετά από ωραία ενέργεια του κορυφαίου του αγώνα Πανανικόπουλου ο Μακρής έκανε το 3-0 για την ομάδα του. Λίγο πριν το φινάλε του αγώνα ο Αστέρας μείωσε σε 3-1 με ένα καταπληκτικό γκολ του Μουζακίτη που χειροκροτήθηκε από όλους. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Νίκος Χρονάς με βοηθούς τους Σπυρόπουλο και Μπαλαρούτσο.

ΑΠΣ Ζάκυνθος: ( Kαραμαλίκης) Μπαλαούρας, Παρασκεύοπουλος, Λιβέρης, Μούστα, Σούρμπης, Ανανιάδης, Γουσέτης , Μακρής, Νικολακόπουλος, Σίλβα, Παπανικόπουλος.

Πάγκος: Tσουκαλάς, Μεταξάς, Αγκαλλίου, Γιατράς, Καραγιάννης, Δήμας, Νικολίτσας, Ζελέκου, Αγγελούλης.

Αστέρας Πετριτή : (Παν.Κορομπόκης) Τζαφέστας, Ξεπαπαδάκης Απ., Ζίλο, Ζεϊμπέκης, Ρουμελίωτης, Κρητικός Ν., Τσιάβος, Κρητικός Αγγ., ΡούσηςΓκρεμπερσιώτης, Αράθυμος.

Πάγκος: Mητσόπουλος, Ματζώρης, Ξεπαπαδάκης Χρ., Λούβρος, Κάνταρος, Μουζακίτης Αλ.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.