Το απόγευμα της Τρίτης 1η Οκτώβρη, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σαρακηνάδο, γράφτηκε ο επίλογος για τον Νίκο Γιαννούλη. Πλήθος κόσμου αλλα με αρκετές απουσίες αποχαιρέτησε έναν άνθρωπο που είχε συνδέσει το όνομα του με την ομάδα της Ζακύνθου. Ο βουβός πόνος αλλά και η συγκίνηση κυριάρχησαν στην εξόδιο ακολουθία. Η κυναοκίτρινη οικογένεια ήταν εκεί για το ύστατο χαίρε.

Παλαίμαχοι παίκτες του συλλόγου, άνθρωποι των πρώην και νυν διοικήσεων της ομάδας, εν ενέργεια παίκτες, παράγοντες σωματείων, μέλη της ΕΠΣ Ζακύνθου, φίλοι και αθλητικοί συντάκτες αποτίσαν φόρο τιμής στον πιο ένθερμο υποστηρικτή της κυανοκίτρινης ομάδας που έφυγε ξημερώματα της περασμένης Κυριακής από την ζωή, προδομένος από την καρδιά του.

Η τελευταία πράξη του δράματος ξετυλίχτηκε στο νεκροταφείο του Σαρακηνάδου, εκεί που η οικογένεια του τον αποχαιρέτησε για τελευταία φορά όπως και οι οικογένεια του ΑΠΣ Ζάκυνθος. Ακούστηκε ο ύμνος του Παναθηναίκού και ο ύμνος της Ζακύνθου ενώ ακούστηκε και το τραγούδι της Αρλέτα “Τα ήσυχα βράδια”.

Με αυτό τον τρόπο ο Νίκος Γιαννούλης πέρασε στην αιωνιότητα. Στην εκκλησία μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης τον επικήδειο εκφώνησε ο Δημήτρης Πέττας εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τα συναισθήματα των φίλων της ζακυνθιακής οικογένειας με τον κόσμο να ξεσπάει σε χειροκροτήματα.

Το τελευταίο κατευόδιο όπως ειπώθηκε από τον αθλητικό συντάκτη Δημήτρη Πέττα

Αδελφέ και συνοδοιπόρε Νίκο. Ήρθαμε εδώ για να σε αποχαιρετήσουμε, για το ταξίδι σου στην αιωνιότητα. Συντετριμμένη όλη η ζακυνθινή κοινωνία, προσπαθεί να συνέλθει από αυτήν, την είδηση του φευγιού σου που ήρθε τόσο πρόωρα και τόσο αναπάντεχα.

Φίλε Νίκο, είμαστε όλοι εδώ για να σου αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής. Είμαστε εδώ για να σου φωνάξουμε ότι είμαστε ευγνώμονες για όλα αυτά που έχεις προσφέρει. Ήσουν ένας άνθρωπος που έζησες με πάθος στη ζωή σου. Ακόμα και τις δύσκολες στιγμές τις αντιμετώπιζες με χαμόγελο. Η αγκαλιά σου χωρούσε τους πάντες μέσα. Πάντα είχες ένα καλό λόγο να πεις για τους συνανθρώπους σου. Δεν υπάρχει ζακυνθινός που να μην έχει ζήσει μια ιστορία μαζί σου.

Κυρίες και κύριοι.

Ο Νίκος Γιαννούλης δεν είναι πια ανάμεσά μας. Βρίσκεται πλέον σε μια άλλη διάσταση. Το στίγμα που άφησε από αυτή την σύντομη ζωή του είναι αποτυπωμένο σε όλη την κοινωνία.

Ο Νίκος κέρδισε πολλές μάχες, είχε πάντα τον τρόπο να βγαίνει νικητής. Δεν λύγισε ακόμα και όταν έμαθε για το πρόβλημα υγείας του. Το αντιμετώπισε με περίσσιο θάρρος, με δύναμη αλλά και αξιοπρέπεια. Κέρδισε τον σεβασμό όλων μας, με αυτό που ήταν και που πρέσβευε στα χρόνια που έζησε.

Αδελφέ μας Νίκο. Η οικογένεια του ΑΠΣ Ζάκυνθος είναι σήμερα εδώ. Είναι εδώ για να σε αποχαιρετήσει και να σου δείξει την αγάπη της και να σου πει ένα ταπεινό ευχαριστώ.

Αλλά τι μπορούμε εμείς να πούμε για αγάπη;  Η λέξη ΑΓΑΠΗ ήταν άρρηκτα συνδεμένη με την ιδία σου την ύπαρξη. Η λέξη πάθος ήταν αυτή που σε χαρακτήρισε δίπλα στην μεγάλη και μοναδική του αγαπημένη, την ομάδα της Ζακύνθου. Ήσουν ο πιο παθιασμένος ζακυνθιακός. Αυτός που έδωσε όλο του το είναι για να κυματίζει πάντα η σημαία στον ιστό της.

Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν αυτό που ήσουν και αυτά που έκανες για την μεγάλη ομάδα του νησιού μας. Πάντα με ανιδειοτέλεια ζούσες για την ΜΟΝΗ και ΩΡΑΙΑ Ζάκυνθο που σε κυρίευσε και έγινες ένα με αυτή.

Αγαπημένε μας Νικόλα. Εμείς, σιωπηρά με βαθύτατο πόνο μαζευτήκαμε εδώ για να σε αποχαιρετήσουμε και να σου πούμε ότι ήδη μας λείπεις! Η στεντόρεια φωνή σου δεν θα ακουστεί στις κερκίδες του σταδίου. Το πάμε ζακυνθάρα δεν θα βγει από τα χείλη σου.  

Γνωρίζουμε όμως , ότι θα είσαι πάντα εκεί. Δίπλα στην σημαία της ομάδας. Με τα χέρια απλωμένα θα αγκαλιάζεις τους χιλιάδες οπαδούς μας. Δίπλα στους παίκτες θα δίνεις, εσύ Νίκο το σύνθημα της νίκης.

Μαζί με τον φίλο σου τον Διον.  Καπανδρίτη,  τον Χρηστάκη τον Χαριάτη και όλους όσους έχουν φύγει,  θα είστε πάντα εκεί ψηλά για να προσέχετε την ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ του Ιονίου.

Οι ομάδες ψάχνουν για σέντερ φορ. Εμείς οι ζακυνθιακοί πάντα είχαμε τον καλύτερο. Αυτό που έβαζε πάντα την μπάλα στα δίχτυα!  Τον δικό μας Νίκο Γιαννούλη! 

Καλό ταξίδι φίλε συνοδοιπόρε-ζακυνθιακέ Νικόλα. Σε ευχαριστούμε για όλα όσα ζήσαμε μαζί. Για όλα αυτά που πρόσφερες μόνο με αγάπη και με την δύναμη της ψυχής σου

Εις το επανιδείν, Νίκο Γιαννούλη…     

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.