Ο Έσπερος, ομάδα που ανήκει στην ΕΠΣ Ζακύνθου, είναι ένα ιστορικό σωματείο και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης στο νησί. Η ομάδα στα τέλη της δεκαετίας του 80’ και αρχές της δεκαετίας του 90΄ ήταν το αντίπαλο δέος της μεγάλης ομάδας του νησιού του ΑΠΣ Ζάκυνθος, έχοντας κατακτήσει στην ιστορία του 3 πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ζακύνθου (1989, 1991, 1993).

Επίσης η ομάδα αποτέλεσε για πολλά χρόνια τον προθάλαμο παικτών για να φτάσουν στον ΑΠΣ Ζάκυνθος. Δεκάδες είναι οι παίκτες εκείνοι που άρχισαν την ποδοσφαιρική τους καριέρα στον Έσπερο και που αργότερα φόρεσαν την φανέλα του ΑΠΣ Ζάκυνθος.

Τα τελευταία 15 χρόνια η ομάδα ανήκει στον Στράτο Κουρούμαλο όπου την χρησιμοποίησε σαν ένα σκαλοπάτι των παικτών της Ακαδημίας του στο να αγωνιστούν στον Ζακυνθιακό (της Α΄ ΕΠΣ Ζακύθου).

Η ομάδα αυτά τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην Β΄ κατηγορία της ΕΠΣ Ζακύνθου και μέσα από αυτήν έχουν αναδειχτεί σπουδαίοι παίκτες που κάποιοι εξ΄ αυτών αγωνίζονται και εκτός νησιού σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Η συγχώνευση του Ζακυνθιακού με τον ΑΠΣ Ζάκυνθος και η ουσιαστική διάλυση του έφεραν τον Έσπερο και πάλι στο προσκήνιο. Ο Στράτος Κουρούμαλος με μια ομάδα πλέον στα δικά του χέρια, προσπάθησε τα τελευταία χρόνια να αναπληρώσει την θέση του Ζακυνθιακού με τον Έσπερο με στόχο πάντα την ανάδειξη ταλέντων.

Φέτος ο Έσπερος όντας η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Ζακύνθου αναδείχτηκε πρωταθλητής 2024-2025 και πήρε το εισιτήριο της ανόδου στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Ζακύνθου. Στον 1ο αγώνα μπαράζ αναδείχτηκε ισόπαλος σε 3-3 με τον ΑΟ Βασιλικού και σε συνδυασμό του +3 της βαθμολογίας αλλά και την καλύτερη διαφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια πήρε το πρωτάθλημα, άσχετα αν ο ΑΟ Βασιλικού δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στο 2ο και τελευταίο παιχνίδι.  

Η φιέστα τίτλου πραγματοποιήθηκε την πρωτομαγιά στο Στάδιο, εκεί όπου απονεμήθηκε το τρόπαιο στον πρωταθλητή από τον πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ζακυνθου Νίκο Παπαναγιώτου και το μέλος της επιτροπής Παν. Βελλιανίτη.

Τα παιδιά του Στράτου Κουρούμαλου έπαιξαν δύο 35λεπτα προσφέροντας ωραίο θέαμα και στην συνέχεια σήκωσαν την κούπα, παίρνοντας και τα αναμνηστικά τους μετάλλια σε μια όμορφη και σεμνή εκδήλωση. Αργότερα στο γήπεδο του Στράτου Κουρούμαλου ακολούθησαν τα ψητά εδέσματα!  

Ο Έσπερος λοιπόν την νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Ζακυνθου με τον «δάσκαλο» Στράτο Κουρούμαλο μέσω της εκπονπής  “EL CLASICO”  να απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους παίκτες που έχουν περάσει από Έσπερο και Ζακυνθιακό να βοηθήσουν αγωνιστικά την ομάδα τη νέα χρονιά.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.