Τελικά ποιός ήταν ο κερδισμένος στο ματς της Παναχαϊκής με τη Ζάκυνθο; Οι γηπεδούχοι; ή οι φιλοξενούμενοι; ίσως όμως κανένας από τους δύο παρά μόνο ο ΠΑΣ Πύργος και ο Παναιγιάλειος (!!!). Η ισοπαλία (1-1) από την “μάχη” της Αγιυάς έφερε χαμόγελα στις δύο ανταγωνίστριες ομάδες της Ζακύνθου. ΠΑΣ Πύργος και Παναιγιάλειος κέρδισαν και ο πρώτος διεύρυνε την διαφορά από την ομάδα της Ζακύνθου στο +4 (38) και ο δεύτερος είναι μόλις έναν βαθμό πίσω (33).

Αυτή λοιπόν είναι η ανάγνωση ενός αγώνα που πέρασε στην ιστορία με το ποτήρι να είναι μισοάδειο και ενίοτε μισογεμάτο! Η Ζάκυνθος δεν μπόρεσε να περάσει από αυτή την καυτή και δύσκολη έδρα, αλλά ο έμμεσος ανταγωνιστής που είναι ο Πύργος πέρασε και πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το ζητούμενο για τους νησιώτες ήταν να κερδίσουν για να μπορέσουν να μείνουν σε τροχιά πρωταθλήματος. Αυτό τελικά δεν επετεύχθη και τώρα η ομάδα του Ιονίου θα πρέπει να μην χάσει άλλους βαθμούς, μέχρι το ντέρμπι με τον Πύργο στο νησί σε 3 αγωνιστικές από τώρα.

‘Οπως έχει διαμορφωθεί πλέον η βαθμολογία η Ζάκυνθος παραμένει η καλύτερη 2η ομάδα από τους ομίλους (4,5,6) καθώς με 34 βαθμούς έχει μια διαφορά ασφαλείας από τη Νέα Αρτάκη (5ος όμιλος) που έχει 28 βαθμούς και τον Αστέρα Βάρης (6ος όμιλος) που έχει 26!

Η αλήθεια είναι ότι η Ζάκυνθος στο τέλος θα μπορούσε να χάσει το ματς αλλά ο “Άγιος” Μένκα δύο φορές στο 83΄ και στο 87΄ την κράτησε όρθια σε σουτ του Νιφορόπουλου! Για τους νησιώτες, φυσικά δεν χάθηκε τίποτα. Η ομάδα και όλος ο οργανισμός θα πρέπει να μείνουν ψύχραιμοι και να διορθώσουν τις όποιες ατέλειες υπάρχουν. Το πρωτάθλημα τώρα επί της ουσίας ξεκινά, αλλά από εδώ και πέρα, δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες βαθμολογικές απώλειες.  

Στο αγωνιστικό επίπεδο ο μεσσήνιος τεχνικός της Ζακυνθινής ομάδας Ηλίας Φυντάνης παρουσίασε μια 11’αδα με νέα πρόσωπα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μένκα, δεξιά ο Γυφτομήτρος, αριστερά ο Λαζαρίδης, στο κέντρο της άμυνας ο Σμίλτος με τον Σίνγκ. Στην μεσαία γραμμή σε ρόλο αμυντικού χαφ ο Σίλβα σε ρόλο επιθετικού χαφ ο Κουλούσιας, αριστερά ο Πολυμίλης, δεξιά ο Γουσέτης, σε ρόλο επιτελικού μέσου ο Κέρη και μοναδικός προωθημένος ο Δούμας.

Η Ζάκυνθος μπήκε φουριόζα στο ματς. Είχε μια μεγάλη στιγμή, όταν στο 2΄ ο Δούμας βγήκε τετ α τετ μετά από μπαλιά του Πολυμίλη αλλά νικήθηκε από τον Συνοδινό. Στο 18΄  μετά από σέντρα και πάλι του  ο Γουσέτης δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά.  Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς σε μια ισορροπία και προσπάθησαν να φανούν επιθετικοί.   Στο 31′ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή της Παναχαϊκής με τον Αγουρίδη να σουτάρει πάνω στα σώματα των παικτών της Ζακύνθου. Στο 34΄ όμως ο Νιφορόπουλος με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Μένκα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάτι διαφορετικό και έτσι η Παναχαϊκή και Ζάκυνθος πήγαν στην ανάπαυλα με αυτό το 1-0.

Με το “καλημέρα” στην επανάληψη, η Ζάκυνθος ευτύχισε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Δαιμόνιος Πλυμίλης ανατράπηκε από τον Αγουρίδη εντός περιοχής και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Ο Ιβάν Σίλβα ήταν εύστοχος από την “άσπρη βούλα” και έκανε το 1-1 στο 47΄! Από εκεί και πέρα το ματς πήγε περισσότερο στην δύναμη και όχι στην δημιουργία! Και οι δύο αρκέστηκαν σε ένα παιχνίδι που ήταν μέτριο ποιοτικά. Η Παναχαϊκή έβγαινε συχνά-πυκνά σε αντεπιθέσεις και η Ζάκυνθος προσπαθούσε να πιέσει χωρίς ωστόσο να το κάνει ορθολογικά.

Όλα αυτά μέχρι το 82΄ του αγώνα, διότι από εκεί και μετά, οι γηπεδούχοι είχαν τις δύο μεγάλες φάσεις να κερδίσουν τον αγώνα αλλά “λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο” που στην παρούσα κατάσταση ήταν ο τερματοφύλακας της Ζακύνθου Ορέστης Μένκα!   Στο 83′ ο Νιφορόπουλος βρέθηκε σε φάση για γκολ αλλά ο Μένκα έκανε εξαιρετική επέμβαση, ενώ τέσσερα λεπτά μετά πάλι ο ίδιος ποδοσφαιριστής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μένκα που έκανε σπουδαία απόκρουση και με αυτό τον τρόπο έδωσε-έσωσε τον βαθμό για τους νησιώτες.

Έτσι λοιπόν, η Παναχαϊκή με 18 βαθμούς έμεινε στην 7η θέση της βαθμολογίας και η Ζάκυνθος με 34 βαθμούς στην 2η θέση του σχετικού πίνακα. Επόμενο ματς για την ομάδα της Ζακύνθου εκτός έδρας με αντίπαλο το Λουτράκι.

Ο Σερραίος διαιτητής, Κωνσταντίνος Σαφούρης Αργυρόπουλος ήταν ο άρχω του αγώνα καθώς η Ζάκυνθος ζήτησε την αλλαγή του Ήλειου, Βασίλη Τσάκαλη λόγω εντοπιότητας (σ.σ. είναι από τον Πύργο). Έτσι, η ΚΕΔ έκρινε ότι η Ζάκυνθος είχε δίκιο και έτσι όρισε τον Σαφούρη. Βοηθοί του ήταν ο Ρουσλάν Ιακωβίδης από την Λακωνία και ο Νίκος Μαυροκορδόπουλος από την Αργολίδα.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Αντωνόπουλος) Σταθόπουλος, Γασπαρινάτος (82’ Συρμής), Καμπεράϊ, Νιφορόπουλος, Συνοδινός, Βερβίτας, Μούλας, Αγουρίδης (59’ Κατσαΐτης), Γερολυμάτος, Παπαευθυμίου (59’ Ξηνταρόπουλος), Τσεκούρας (71’ Σμπόρας)

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Φυντάνης) Μένκα, Σινγκ, Γουσέτης (39’ Αναστασόπουλος), Πολυμίλης, Δούμας, Κέρη, Κουλούσιας, Γυφτομήτρος, Σίλβα, Σμίλτος (74’ Μίχος), Λαζαρίδης (74’ Μπαστακός).

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.