Ο Αμρ Ουάρντα, ο Ισπανός φορ Ντάνι Σελμά, ο Νίκος Λώλης και ο Χρήστος Κρυπαράκος ντύνονται στα κυανοκίτρινα, ενισχύοντας σημαντικά το ρόστερ των «κυανοκίτρινων» στη Super League 2.
Λίγη ώρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία για τις μεταγραφές των ελευθέρων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, η ομάδα της Ζακύνθου έκανε όχι μία αλλά τέσσερεις συνολικά μεταγραφές έτσι ώστε να ενισχυθεί στην προσπάθεια που κάνει για να πετύχει το στόχο της παραμονής στην κατηγορία. Συγκεκριμένα λοιπόν, η Ζάκυνθος απέκτησε τον Αμρ Ουάρντα, Τον Daniel Selma, τον Νίκο Λώλη και τον Χρήστο Κρυπαράκο!
Ο Ουάρνα με την σπουδαία καριέρα!
Το μεγάλο όνομα φυσικά είναι ο Αμρ Ουάρντα ο οποίος συμφώνησε σε όλα με τη Ζάκυνθο και αυτός σπουδαίος ποδοσφαιριστής θα φορέσει την φανέλα της Ζακύνθου. Ο Αμρ Μεντάτ Μόχσεν Ουάρντα (Amr Medhat Mohsen Warda) γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1993 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και αγωνίζεται κυρίως ως μεσοεπιθετικός, αλλά και ως επιθετικός. Έχει ύψος 1,76 μ. και διαθέτει σημαντική εμπειρία από το ελληνικό και το κυπριακό πρωτάθλημα, ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα της Εθνικής Αιγύπτου. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία από την Alexandria Sporting και στη συνέχεια εντάχθηκε στις ακαδημίες της Αλ Αχλί, μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες της Αιγύπτου. Σε ηλικία 20 ετών έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Αλ Αχλί, κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα Αιγύπτου τη σεζόν 2013-14.
Το 2015 έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του, καθώς μετακόμισε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναιτωλικού. Στο Αγρίνιο πραγματοποίησε 39 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και σημείωσε 9 γκολ, αφήνοντας ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις. Οι εμφανίσεις του με τον Παναιτωλικό αποτέλεσαν το εισιτήριο για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2017. Με τον Δικέφαλο κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 2017, ενώ αγωνίστηκε συνολικά σε τρεις διαφορετικές περιόδους με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ο Ουάρντα αγωνίστηκε ως δανεικός στον Ατρόμητο, όπου πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν το 2017-18. Σε εκείνη την περίοδο κατέγραψε 23 συμμετοχές και 8 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ αναδείχθηκε καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής της Super League και παίκτης της σεζόν 2017-18 στα σχετικά βραβεία. Στη συνέχεια επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, ενώ αγωνίστηκε εκ νέου ως δανεικός στον Ατρόμητο και στην ΑΕΛ, με την οποία είχε 22 συμμετοχές και 6 γκολ σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία. Ακολούθησε ο Βόλος, πριν επιστρέψει στον ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2020-21. Εκεί κατέκτησε για δεύτερη φορά το Κύπελλο Ελλάδας, συμμετέχοντας στην κατάκτηση του τροπαίου. Το καλοκαίρι του 2021 πήρε τον δρόμο για την Κύπρο, όπου αγωνίστηκε με την Ανόρθωση. Εκεί πραγματοποίησε μια από τις πιο παραγωγικές περιόδους της καριέρας του και τη σεζόν 2021-22 αναδείχθηκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς στο κυπριακό πρωτάθλημα, σύμφωνα με τα σχετικά βραβεία.
Μετά την Ανόρθωση αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Λεμεσού, ενώ το 2023 πέρασε από τη Ράτζα Καζαμπλάνκα, τη Δόξα Κατωκοπιάς και τη Φάρκο της Αιγύπτου. Τον Ιανουάριο του 2024 επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Πανσερραϊκό, όπου σημείωσε 5 γκολ σε 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Την επόμενη σεζόν φόρεσε ξανά τη φανέλα του Ατρομήτου, καταγράφοντας 27 συμμετοχές και 4 γκολ στη Super League. Τον Σεπτέμβριο του 2025 επέστρεψε στην ΑΕΛ, ενώ το 2026 εντάχθηκε στον Ηρακλή, συνεχίζοντας την παρουσία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Εθνική Αιγύπτου
Ο Ουάρντα πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Αιγύπτου το 2015, σε φιλικό παιχνίδι απέναντι στη Ζάμπια. Συνολικά έχει καταγράψει 30 συμμετοχές και 1 γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ενώ συμμετείχε και στην αποστολή της Αιγύπτου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία. Το 2017 συμμετείχε στην πορεία της Αιγύπτου μέχρι τον τελικό του Κόπα Άφρικα, ενώ είχε ρόλο στην πορεία της ομάδας μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.
Οι σημαντικότεροι σταθμοί
- Αλ Αχλί – Αίγυπτος
- Παναιτωλικός – Ελλάδα
- ΠΑΟΚ – Ελλάδα
- Ατρόμητος – Ελλάδα
- ΑΕΛ – Ελλάδα
- Βόλος – Ελλάδα
- Ανόρθωση – Κύπρος
- Απόλλων Λεμεσού – Κύπρος
- Ράτζα Καζαμπλάνκα – Μαρόκο
- Δόξα Κατωκοπιάς – Κύπρος
- Φάρκο – Αίγυπτος
- Πανσερραϊκός – Ελλάδα
- Ατρόμητος – Ελλάδα
- ΑΕΛ – Ελλάδα
- Ηρακλής – Ελλάδα
Στην ελληνική του διαδρομή ο Ουάρντα έχει αγωνιστεί σε Παναιτωλικό, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, ΑΕΛ, Βόλο και Πανσερραϊκό, έχοντας αφήσει το στίγμα του σε αρκετές από τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε.
Ντάνι Σελμά: Ο Ισπανός «πύργος» που έρχεται στη Ζάκυνθο
Ο Daniel Selma Mercader, γνωστός ποδοσφαιρικά ως Dani Selma, είναι Ισπανός επιθετικός, γεννημένος την 1η Μαρτίου 2001 στη L’Eliana της Βαλένθια. Είναι 25 ετών, έχει ύψος 1,86 μ. και αγωνίζεται κυρίως ως σέντερ φορ, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από την αριστερή πλευρά της επίθεσης. Είναι αριστεροπόδαρος. Ο Σελμά έχει διαμορφώσει την ποδοσφαιρική του πορεία μέσα από αρκετές ακαδημίες της περιοχής της Βαλένθια. Πέρασε μεταξύ άλλων από τις Marítimo Cabañal, Alboraya, Levante, La Vall και San José, πριν επιστρέψει στην Alboraya, όπου ολοκλήρωσε τα τελευταία χρόνια της αναπτυξιακής του πορείας.
Το ξεκίνημα στην Ισπανία
Το 2020 έκανε το πρώτο του βήμα στο ανδρικό ποδόσφαιρο με την CD Acero, ομάδα της Βαλένθια. Σε δύο σεζόν κατέγραψε 47 συμμετοχές και 5 γκολ, πριν μετακομίσει στην Τενερίφη για λογαριασμό της CD Tenerife B. Με τη δεύτερη ομάδα της Τενερίφης έκανε ιδιαίτερα παραγωγική σεζόν το 2022-23, σημειώνοντας 9 γκολ σε 26 συμμετοχές. Οι εμφανίσεις του οδήγησαν στην προώθησή του στην πρώτη ομάδα.
Το ντεμπούτο στη Segunda División
Η εξέλιξή του του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί με την CD Tenerife στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Τη σεζόν 2022-23 πήρε μέρος σε 5 παιχνίδια της Segunda División, πραγματοποιώντας το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε ηλικία μόλις 21 ετών. Ακολούθησε ο δανεισμός του στη San Fernando CD, όπου αγωνίστηκε στην Primera Federación και είχε 16 συμμετοχές και 3 γκολ. Στο δεύτερο μισό της ίδιας σεζόν μετακινήθηκε στην CD Alcoyano, με την οποία σημείωσε 2 γκολ σε 17 αγώνες.
Η γεμάτη χρονιά στην Αμορεμπιέτα
Το καλοκαίρι του 2024 η SD Amorebieta απέκτησε τον Σελμά από την Τενερίφη. Ο ίδιος ο ισπανικός σύλλογος τον παρουσίασε ως επιθετικό που είχε ήδη αποκτήσει σημαντική εμπειρία στην Primera Federación. Η σεζόν 2024-25 ήταν μέχρι τότε η πιο γεμάτη της επαγγελματικής του καριέρας. Με την Αμορεμπιέτα πραγματοποίησε 36 συμμετοχές στην Primera Federación και πέτυχε 5 γκολ, έχοντας σημαντικό χρόνο συμμετοχής.
Πέρασμα από Ποντεβέδρα και Μαρμπέγια
Τον Αύγουστο του 2025 πήρε μεταγραφή στην Pontevedra CF, επίσης της Primera Federación. Στο πρώτο μισό της σεζόν 2025-26 είχε 12 συμμετοχές και 1 γκολ στο πρωτάθλημα. Τον Ιανουάριο του 2026 μετακινήθηκε στη Marbella FC, με την οποία συνέχισε στην Primera Federación. Ο σύλλογος, κατά την παρουσίασή του, τον χαρακτήρισε σέντερ φορ με σημαντική σωματοδομή, δυνατό στο ψηλό παιχνίδι και με έφεση στο τελείωμα των φάσεων. Παράλληλα, σημείωσε ότι μπορεί να αγωνιστεί ως δεύτερος επιθετικός αλλά και γενικότερα σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Με τη Μαρμπέγια κατέγραψε 20 συμμετοχές και 1 γκολ στο πρωτάθλημα της Primera Federación κατά το δεύτερο μισό της σεζόν 2025-26.
Ένας επιθετικός με εμπειρία σε υψηλό επίπεδο
Συνολικά, τα διαθέσιμα στατιστικά καταγράφουν τον Σελμά με περισσότερες από 100 συμμετοχές στην Primera Federación και τη Segunda División, έχοντας αγωνιστεί σε ομάδες όπως οι Tenerife, San Fernando, Alcoyano, Amorebieta, Pontevedra και Marbella. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη περάσει από αρκετά διαφορετικά περιβάλλοντα του ισπανικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου και έχει αγωνιστεί σε σημαντικό αριθμό αγώνων της τρίτης κατηγορίας της χώρας. Στη Ζάκυνθο έρχεται πλέον να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, με τους «κυανοκίτρινους» να προσθέτουν στο ρόστερ τους έναν 25χρονο Ισπανό επιθετικό ύψους 1,86 μ., ο οποίος έχει εμπειρία τόσο ως καθαρόαιμος φορ όσο και ως παίκτης που μπορεί να κινηθεί περιφερειακά στην επίθεση.
Νίκος Λώλης: Ο πολυθεσίτης του κέντρου
Ο Νίκος Λώλης γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2005 και κατάγεται από το Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας. Έχει ύψος 1,87 μ. και αγωνίζεται κυρίως ως κεντρικός μέσος, έχοντας όμως τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και σε πιο προωθημένους ρόλους, ακόμη και στην κορυφή της επίθεσης. Είναι δεξιοπόδαρος και ξεχωρίζει για την προσαρμοστικότητά του στις ανάγκες της ομάδας. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην ακαδημία του ΠΑΣ Λαδοχωρίου, πριν μεταπηδήσει στις υποδομές του ΠΑΣ Γιάννινα. Εκεί εξελίχθηκε μέσα από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου και γρήγορα άρχισε να θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα της γενιάς του. Το 2022, σε ηλικία μόλις 17 ετών, ο Λώλης υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκείνη την περίοδο είχε ήδη ξεχωρίσει στην Κ17, ενώ πήρε την ευκαιρία να αγωνιστεί και στην Κ19, παρότι ήταν μικρότερος ηλικιακά από τους περισσότερους συμπαίκτες του.
Η μεταγραφή στον Ολυμπιακό
Οι εμφανίσεις του με τον ΠΑΣ Γιάννινα προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ο οποίος απέκτησε τον νεαρό μέσο και τον ενέταξε στα τμήματα υποδομής του. Με τους «ερυθρόλευκους» ο Λώλης συμμετείχε στην ομάδα Κ19 που κατέκτησε το UEFA Youth League της σεζόν 2023-24. Αγωνίστηκε στη σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, παίρνοντας μέρος και στην αναμέτρηση με τη Λανς στη φάση των «16». Παράλληλα, βρέθηκε και στην αποστολή του Ολυμπιακού για τον τελικό του Διηπειρωτικού Κ20 απέναντι στη Φλαμένγκο, αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες σε κορυφαίο διεθνές επίπεδο για ποδοσφαιριστή της ηλικίας του.
Το ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα
Η εξέλιξή του δεν πέρασε απαρατήρητη από τον τότε προπονητή της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος τεχνικός τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στις 9 Μαρτίου 2025, στο ιστορικό παιχνίδι για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού. Ο Λώλης έκανε τότε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, καταγράφοντας την πρώτη του συμμετοχή στη Super League. Η παρουσία του στην πρώτη ομάδα αποτέλεσε σημαντικό σταθμό στην καριέρα του, καθώς ο Μεντιλίμπαρ είχε ήδη παρακολουθήσει την εξέλιξή του και του είχε δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί και σε φιλικό παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο.
Ο πολυθεσίτης του κέντρου
Ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Λώλη είναι η πολυθεσία του. Παρότι η βασική του θέση είναι αυτή του κεντρικού μέσου, μπορεί να αγωνιστεί πιο μπροστά, ενώ κατά περιόδους έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως σέντερ φορ. Η συγκεκριμένη δυνατότητα να καλύπτει διαφορετικούς ρόλους αποτέλεσε ένα από τα στοιχεία που ξεχώρισαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στην εξέλιξή του.
Ολυμπιακός Β’
Από τη σεζόν 2025-26 ο Λώλης βρίσκεται στον Ολυμπιακό Β’, συνεχίζοντας την πορεία του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και έχοντας πλέον την ευκαιρία να αγωνίζεται σε επίπεδο ανδρικού πρωταθλήματος. Τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία τον καταγράφουν ως ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Β’, με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027. Παράλληλα, έχει εκπροσωπήσει την Εθνική Ελλάδας U19, προσθέτοντας διεθνείς εμπειρίες στο βιογραφικό του.
Τα βασικά στοιχεία
Ονοματεπώνυμο: Νίκος Λώλης
Ημερομηνία γέννησης: 20 Ιανουαρίου 2005
Τόπος καταγωγής: Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας
Ύψος: 1,87 μ.
Θέση: Κεντρικός μέσος
Καλό πόδι: Δεξί
Πρώτη ομάδα: ΠΑΣ Λαδοχωρίου
Ακαδημία: ΠΑΣ Γιάννινα
Ολυμπιακός: Κ19 – Ολυμπιακός Β’ – πρώτη ομάδα
Εθνική: Ελλάδα U19
Σημαντική διάκριση: UEFA Youth League 2023-24 με τον Ολυμπιακό
Ντεμπούτο Super League: Ολυμπιακός – ΟΦΗ, 9 Μαρτίου 2025
Χρήστος Κρυπαράκος: Από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού στη Super League 2
Ο Χρήστος Κρυπαράκος γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 2003 στην Αθήνα και αγωνίζεται κυρίως ως αριστερός εξτρέμ, ενώ μπορεί να παίξει και ως επιτελικός μέσος ή στη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Είναι δεξιοπόδαρος και έχει ύψος 1,74 μ. Ο Κρυπαράκος εντάχθηκε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού το 2015, σε ηλικία 12 ετών, και παρέμεινε στα τμήματα υποδομής του συλλόγου μέχρι το 2021. Ακολούθησε η προώθησή του στον Παναθηναϊκό Β, με τον οποίο άρχισε να αποκτά εμπειρίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Η παρουσία του στον Παναθηναϊκό Β
Από το 2021 μέχρι το 2024 αποτέλεσε μέλος του Παναθηναϊκού Β στη Super League 2. Στο διάστημα αυτό κατέγραψε 67 συμμετοχές και ένα γκολ στο πρωτάθλημα, αποτελώντας έναν από τους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την αναπτυξιακή ομάδα του «τριφυλλιού» προς το επαγγελματικό επίπεδο. Η αγωνιστική του εξέλιξη και η παρουσία του στις μικρές εθνικές ομάδες οδήγησαν τον Παναθηναϊκό να τον εντάξει στο δυναμικό της πρώτης ομάδας το 2024.
Δανεισμός στη Νίκη Βόλου
Τη σεζόν 2024-25 παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Νίκη Βόλου, προκειμένου να συνεχίσει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία στο ανδρικό ποδόσφαιρο. Με τη Νίκη Βόλου κατέγραψε 14 συμμετοχές και ένα γκολ στο πρωτάθλημα της Super League 2.
ΠΑΣ Γιάννινα
Την αγωνιστική περίοδο 2025-26 ακολούθησε νέος δανεισμός, αυτή τη φορά στον ΠΑΣ Γιάννινα. Στην ομάδα των Ιωαννίνων είχε σημαντική παρουσία, καταγράφοντας 23 συμμετοχές, ένα γκολ και μία ασίστ σύμφωνα με τα διαθέσιμα αγωνιστικά στοιχεία. Μάλιστα, στις 26 Απριλίου 2026, ο Κρυπαράκος πέτυχε γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα – Καμπανιακός, διαμορφώνοντας το τελικό 4-3.
Διεθνής παρουσία
Ο Κρυπαράκος έχει αγωνιστεί και με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Ελλάδας. Έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής U17, της U19 και της U21. Με την U19 κατέγραψε πέντε συμμετοχές και δύο γκολ, ενώ με την U21 έχει συνολικά δέκα συμμετοχές.
Αγωνιστικό προφίλ
Ο Κρυπαράκος είναι ένας ποδοσφαιριστής που κινείται κυρίως στα άκρα της επίθεσης. Η βασική του θέση είναι αυτή του αριστερού εξτρέμ, όμως έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και ως επιτελικός μέσος ή στη δεξιά πλευρά. Η πολυθεσία του στην επιθετική γραμμή, σε συνδυασμό με την εμπειρία του στη Super League 2, αποτελούν βασικά στοιχεία του αγωνιστικού του προφίλ.
Τα βασικά στοιχεία
Ονοματεπώνυμο: Χρήστος Κρυπαράκος
Ημερομηνία γέννησης: 12 Ιουνίου 2003
Τόπος γέννησης: Αθήνα
Ύψος: 1,74 μ.
Θέση: Αριστερό εξτρέμ / μεσοεπιθετικός
Καλό πόδι: Δεξί
Ακαδημία: Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός Β: 2021-2024
Νίκη Βόλου: 2024-25, δανεικός
ΠΑΣ Γιάννινα: 2025-26, δανεικός
Εθνικές ομάδες: Ελλάδα U17, U19, U21
Συμβόλαιο με Παναθηναϊκό: έως το 2027, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία.
