Δύο ματς έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Ζακύνθου. Ο ΑΟΚ κέρδισε 2-1 τη Φλόγα Κυψέλης και με το ίδιο σκορ ο Αστέρας Μαχαιράδου τον ΑΠΣ Ζάκυνθος
“‘Έπεσε από την ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι” ο Αστέρας, 2-1 τον πολύ καλό ΑΠΣ Ζάκυνθος!
Μια σπουδαία νίκη πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου ο Αστέρας Μαχαιράδου ο οποίος επιβλήθηκε με 2-1 του ΑΠΣ Ζάκυνθος στο γήπεδο του Μαχαιράδου για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Ζακύνθου. Το ματς ήταν γρήγορο δυνατό με αρκετές φάσεις κυρίως από την πλευρά του ΑΠΣ Ζάκυνθος που ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες του σε γκολ και έτσι έφυγε από το γήπεδο με ήττα! Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι με αρκετές βασικές απουσίες (Παππάς, Τσουκαλάς, Αντ. και Νίκος Ασίμης και Παπαδάτος) είχαν την ουσία και κατάφεραν τις λίγες ευκαιρίες τους να τις κάνουν γκολ και με αυτό τον τρόπο να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Ορέστης Κόλα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του αστέρα στο 27΄ της αναμέτρησης. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στο Β΄ μέρος ο ΑΠΣ Ζάκυνθος είχε την καθολική υπεροχή. Κόντρα στην ροή του αγώνα ο Νίκος Κακολύρης με ένα γκολ “ποίημα” πέρασε την μπάλα πάνω από αμυντικούς και τερματοφύλακα κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του στο 58΄. Ο ΑΠΣ Ζάκυνθος προσπάθησε να “απαντήσει” και κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με τον Μαρουδά! Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι έχασαν σωρεία ευκαιριών με Μαρίνο δύο φορές με Μαρουδά άλλες τόσες με Γιατρά επίσης και με Παντελέων! Στο 98΄ ο γερόλυκος Φιλιάς ‘έκανε την επέμβαση του αγώνα σε σουτ του Αλέξανδρου Φυτόπουλου και κράτησε τη νίκη για την ομάδα του! Μετά από αυτή τη νίκη ο Αστέρας έφτασε τους 14 βαθμούς στον σχετικό πίνακα και ο ΑΠΣ Ζάκυνθος έμεινε στην προτελευταία θέση με 8 βαθμούς.
Τρίποντο ο ΑΟΚ 2-1 τη Φλόγα Κυψέλης


Σπουδαία νίκη πέτυχε ο ΑΟ Κατασταρίου το απόγευμα του Σαββάτου καθώς νίκησε με 2-1 τη Φλόγα Κυψέλης στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Ζακύνθου παίζοντας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ωραίο ποδόσφαιρο. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο με αρκετές ελλείψεις βασικών παικτών όπως οι Κλάδης, Κακολύρης και Καπαρέλης Γιάννης που είχαν αποβληθεί στο προηγούμενο ματς κόντρα στον ΑΟ Λεβάντε. Ο ΑΟΚ ήταν ανώτερος στο ματς. Είχε ευκαιρίες και έκανε ένα πολύ καλό και μεστό παιχνίδι παίρνοντας αυτό που πραγματικά ήθελε. Ο Διαμαντόπουλος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Ο Κρεζίας με απ΄ ευθείας εκτέλεση κόρνερ έφερε το ματς στα ίσια κάνοντας το 1-1. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στην επανάληψη, η Φλόγα προσπάθησε να πιέσει και να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Η γρήγορη όμως αποβολή με 2 κίτρινες κάρτες του Παν. Μαρούδα άλλαξε τα δεδομένα. Ο ΑΟΚ έγινε πιεστικός και κατάφερε με τον Καμπεράϊ να πετύχει το γκολ της νίκης στο 75΄ της αναμέτρησης. Έτσι λοιπόν, ο ΑΟΚ έφτασε στους 13 βαθμούς αφήνοντας αρκετά πίσω τη Φλόγα στους 9 βαθμούς.
Α΄ ΕΠΣ Ζακύνθου 9η αγωνιστική
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/1 (15.00)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ-ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2-1
ΑΟ ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ-ΦΛΟΓΑ ΚΥΨΕΛΗΣ 2-1
ΚΥΡΙΑΚΗ 18/1 (15.00)
ΑΟ ΤΣΙΛΙΒΗ-ΘΥΕΛΛΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
(ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ)
ΑΣΠΕΡΟΣ-ΑΟ ΛΕΒΑΝΤΕ
(ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 9Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
1) ΘΥΕΛΛΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (40-6) 22
2) ΑΟ ΛΕΒΑΝΤΕ (25-6) 22
3) ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ (15-13) 14
4) ΑΟ ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ (16-10) 13
5) ΑΟ ΤΣΙΛΙΒΗ (10-13) 10
6) ΦΛΟΓΑ ΚΥΨΕΛΗΣ (17-14) 9
7) ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ (13-23) 8
8) ΕΣΠΕΡΟΣ (8-57) 0
Στα παιχνίδια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του πατέρα του προέδρου του Συνδέσμου Διαιτητών Ζακύνθου Αν. Στραβοπόδη