Σιγά σιγά το νερό μπαίνει στο αυλάκι και η ομάδα του ΑΠΣ Ζάκυνθος, αρχίζει να βρίσκει τα πατήματα της στο νέο της αυτό ξεκίνημα. Μετά από την πρόσληψη του προπονητή του Θαλή Θεοδωρίδη οι άνθρωποι της διοίκησης έχουν στρέψει την προσοχή τους στις ανανεώσεις των ζακυνθινών παικτών που ήταν στην ομάδα.
Αλλά πριν φτάσουν έως εκεί κατάφεραν να ανανεώσουν την συνεργασία τους με τον άνθρωπο που έχει βάλει την δική του σφραγίδα στην ομάδα. Πρόκειται φυσικά για τον γυμναστή Παν. Γουσέτη ο οποίος συμφώνησε και θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ΑΠΣ Ζάκυνθος. Πρόκειται για μια σπουδαία κίνηση καθώς ο Γουσέτης έχει την μεγάλη εμπειρία να βοηθήσει τους παίκτες, αγαπάει την δουλειά του και φυσικά την ομάδα. Μάλιστα πέρυσι ήταν αυτός που την οδήγησε τις τελευταίες αγωνιστικές, όντας τον πάγκο της ομάδας μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Νόλη.
Από εκεί και πέρα, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες επαφές με τους ζακυνθινούς παίκτες που ήταν πέρυσι στην ομάδα. Πρόκειται για τους Στέλιο, Σούρμπη, Γιάννης Καλλιβωκά και Χρήστο Ντάση. Με τους δύο πρώτους υπάρχει μια μικρή διαφορά στο οικονομικό κομμάτι και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει εκ΄ νέου συνάντηση (με τους δύο) τις επόμενες ώρες για να επέλθει συμφωνία. Με τον τρίτο της παρέας τον Ντάση, η διοίκηση είναι πολύ κοντά στο να συμφωνήσει με τον ποδοσφαιριστή. Τις επόμενες ήμερες θα συνεχιστούν οι επαφές και με τους υπόλοιπους-νεαρούς παίκτες που ήταν στην ομάδα.
Στην συνέχεια η διοίκηση θα μιλήσει με ποδοσφαιριστές που δεν ήταν στον σύλλογο αλλά ενδιαφέρονται να αγωνιστούν στον ΑΠΣ Ζάκυνθος. Για την διοικηση, τώρα έχουν αρχίσει τα δύσκολα καθώς καλείται να συμφωνήσει με τους ζακυνθινούς παίκτες χωρίς να υπερβεί τα οικονομικά της όρια, κάτι που στην παρούσα φάση είναι δύσκολο και αυτό γιατί αν δεν επέλθει συμφωνία θα έχει αρνητικό αντίκτυπο τους φίλαθλους της ομάδας, πόσο μάλλον δε για τους 2 αρχηγούς του Συλλόγου, Στέλιο Σούρμπη και Γιάννη Καλλιβωκά.
Ο Κώστας Μυλωνάς ο οποίος θα έχει τον ρόλο του Γενικού Αρχηγού είναι ο άνθρωπος εκείνος που διαπραγματεύεται με τους παίκτες και είναι ο συνδετικός κρίκος διοίκησης με τον προπονητή. Δίπλα του στις διαπραγματεύεις είναι και ο πρόεδρος της ομάδας Διονύσιος Μουζάκης. Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα όσον αφορά το έμψυχο υλικό που θα πρέπει να έχει η ομάδα την νέα χρονιά στη Γ΄ Εθνική. Και αυτό γιατί σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν περιορισμοί και αυτοί είναι οι εξής:
1) Από την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 και μετά είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε σωματείου και καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα εννέα (9) ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.
2) Από την αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022 και μετά είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνος πέντε (5) ποδοσφαιριστών U21, οι οποίοι απαραιτήτως θα πρέπει να δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες και να είναι γεννηθέντες τα έτη 2001, 2002 και 2003 αντίστοιχα για τις αγωνιστικές περιόδους 2021 – 2022, 2022 – 2023 και 2023 – 2024.
3) Για τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους (2022 – 2023 και 2023 – 2024) επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δε δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες, από τους οποίους θα επιτρέπεται να αγωνίζονται έως δύο (2) ηλικίας κάτω των 28 ετών (γεννηθέντες πριν την 01.01.1994).
Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω η διοίκηση θα πρέπει να μεριμνήσει και να δει το πως θα διαμορφώσει το ρόστερ της. Αν πούμε ότι η ομάδα θα πάρει 4 ξένους κάτω των 28 και τουλάχιστον 6 παίκτες κάτω των 21, αυτόματα καταλαβαίνουμε όλοι ότι τα περιθώρια ελιγμών δεν είναι πολλά, καθώς το μισό ρόστερ έχει ήδη βγει. Από εκεί και πέρα αν υπολογίσουμε ότι θα γίνουν και μεταγραφές από την εγχώρια (Ελλάδα) αγορά, τότε μειώνεται δραματικά ο αριθμός των ζακυνθινών. Εδώ όμως υπάρχει ένα καλό νέο και αυτό έχει να κάνει με τους U21 καθώς ο ΑΠΣ Ζάκυνθος έχει νεαρούς παίκτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ομάδας.
Σε διοικητικό επίπεδο τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο της διοίκησης επισκέφτηκε τον Βουλευτή Ζακύνθου όπου του εξέθεσε τα προβλήματα, ζητώντας την βοήθεια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του νησιού μας.