Από την 1η του Απρίλη που τελείωσε το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας έχουν περάσει μέρες, εβδομάδες, μήνες, χωρίς ωστόσο να βγαίνει κάποια είδηση από την κυανοκίτρινη ομάδα.
Είναι απολύτως λογικό ο κόσμος να αγωνιά, καθώς δεν γνωρίζει το τι ακριβώς συμβαίνει στα ενδότερα της μεγάλης ομάδας του νησιού. Η περσινή μάχη (της Γ΄ Εθνικής) χάθηκε με την ομάδα να βρίσκεται ξανά στις τοπικές κατηγορίες. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι μέχρι πρότινος κρυφές ελπίδες για παραμονή στην Τρίτη Εθνική, μέσω διαφόρων γεγονότων, έχουν σχεδόν εξανεμιστεί, καθώς, όλα αυτά που περίμεναν να συμβούν στα εν Αθήναις γραφεία (ΕΠΟ) δεν συνέβησαν ποτέ.
Ούτε αναδιαρθρώσεις, ούτε ομάδες που για α ή β λόγους δεν θα συμμετείχαν στο πρωτάθλημα! Με μια πρώτη ματιά τα πράγματα για την ομάδα της Ζακύνθου είναι παγωμένα εν μέσω θέρους… Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα πρέπει να αγωνιά ο κάθε πιστός κυανοκίτρινος φίλος ή αν θα πρέπει να περιμένει κάτι. Η απάντηση είναι ότι δεν θα πρέπει να αγωνιά, αλλά ούτε και να περιμένει κάτι, πλην αυτών που θα συμβούν για την ομάδα στο τοπικό της ΕΠΣ Ζακυνθού. Το “πικρόν ποτήριον” τούτο του υποβιβασμού θα πρέπει να πιωθεί μέχρι τέλους για όλους όσους αγαπούν πραγματικά την κυανοκίτρινη ομάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δυστυχώς οι ελπίδες παραμονής είναι μηδαμινές και αυτό θα πρέπει όλοι (βάζω και τον αυτό μου μέσα) να το αποδεχτούμε.
Η αποδοχή θα πρέπει να γίνει συνειδητά έτσι ώστε να μπορέσουμε όλοι να πάμε παρακάτω. Τι σημαίνει αυτό; ότι ο ΑΠΣ Ζάκυνθος όπως όλα δείχνουν θα αγωνιστεί στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Ζάκυνθου! Μέσα σε 2 και κάτι χρόνια η ομάδα έχει δώσει χαρές αλλά και πίκρες στους φίλους της. Με δεδομένο ότι η ομάδα θα αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα, είναι εύλογο οι φίλαθλοι να ζητούν κάποιες απαντήσεις.
Ως γνωστόν, Στέλιος Γούναρης και Στράτος Κουρούμαλος τα βρήκαν και στο οικονομικό και έτσι αφού καταβλήθηκε η πρώτη δόση από τον πρώτο στον δεύτερο, η ομάδα παραμένει με ένα μόνο “αφεντικό” και αυτό θα είναι ο κος Γούναρης. Από εκεί και πέρα όλα τα δελτία των ποδοσφαιριστών (εν ζακύνθω) μένουν στο Σωματείο και με αυτά θα “κτίσει” ο Στέλιος Γούναρης τη νέα Ζάκυνθο. Δηλαδή με 6-7 πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στις μεγαλύτερες κατηγορίες.
Σταύρος Κίτος, Μιχάλης Κυριάζος, Σπύρος Μαρίνος ( είναι φαντάρος στην αεροπορία), Βαλάντης Τσουκαλάς, Στέλιος Σούρμπης, Χρήστος Ντάσης, Αλέξανδρος Σπύρη. Είναι οι παίκτες που θα χτιστεί η νέα Ζάκυνθος. Ίσως να παραμείνει και ο έμπειρος τερματοφύλακας Λέναδρος Διαμαντής. Ο Ηλίας Τσιριγώτης ζήτησε το δελτίο του να αποχωρήσει από την ομάδα. Τη νέα χρονιά δεν θα είναι στην ομάδα ο νεαρός Ραφαήλ Πέττας ο οποίος θα αναζητήσει την τύχη του εκτός νησιού.
Με τα δεδομένα που υπάρχουν ο οξυδερκής πρόεδρος της ομάδας, στο παρασκήνιο κάνει κινήσεις και σίγουρα θα φέρει στο νησί παίκτες που μπορούν να σηκώσουν το βάρος του πρωταθλητισμού έστω και στην Α΄ κατηγορία του τοπικού. Όσον αφορά το θέμα του προπονητή ο κος Γούναρης δεν ανησυχεί, ξέρει και μπορεί λόγω των γνωριμιών του να φέρει στο νησί πολύ καλό προπονητή. Όλα αυτά όμως θα συμβούν πολύ αργότερα, αφού περάσει η “μπόρα” του καλοκαιριού για να μπορεί να κοιμίσει τους ξένους παίκτες σε ξενοδοχεία. Τώρα αν θα φτιάξει καλή ομάδα που θα μπορέσει να κτυπήσει την πολύ ισχυρή ομάδα του Τσιλιβή, αυτό είναι “άλλου παπά ευαγγέλιο” όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.
Όμως η Ζάκυνθος, έστω και στο τοπικό είναι υποχρεωμένη όχι μόνο να αγωνιστεί, όχι μόνο να πρωταγωνιστεί αλλά και να ξανανέβει εκεί που ήταν! Στις Εθνικές κατηγορίες. Το ηθικό των απανταχού φίλων της είναι καταρρακωμένο και η αλήθεια είναι ότι το Σωματείο έχει πέσει σε απαξίωση. Αυτό άμεσα θα πρέπει να αλλάξει. Κακώς δεν έγινε ούτε μια συνάντηση, κακώς δεν ειπώθηκε καμιά κουβέντα για το πως μια ομάδα που μόλις γεννήθηκε και καθαρή σαν τα γάργαρα νερά πήγε ξανά στον πάτο της ποδοσφαιρικής θάλασσας του περιφερειακού ποδοσφαίρου. Υπάρχουν και οι αισιόδοξοι που λένε ότι ο η ομάδα σύντομα θα βρει τον δρόμο. Εμείς λέμε μακάρι!