Ο στόχος της παραμονής επετεύχθη με ‘έναν ομολογουμένως δραματικό τρόπο για την ομάδα της Ζακύνθου εκείνο το απόγευμα της 30ης Απριλίου. Από εκείνο το απόγευμα και μετά οι μηχανές της ομάδας έσβησαν (φυσικό άλλωστε) και ο σύλλογος βρίσκεται σε μια κατάσταση “stand by” (αναμονής) των επερχόμενων εξελίξεων, όποιες και να είναι αυτές.
Η διοίκηση του συλλόγου, περιμένει να ολοκληρωθούν οι εκλογές στην Ελλάδα στις 25 Ιουνίου για να πραγματοποιήσει την ετήσια απολογιστική (σε πρώτη φάση) Γενική Συνέλευση, όπως αυτή τοποθετείται λίγες ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές.
Τα θέματα που θα πρέπει να τρέξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι πολλά. Η δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της ομάδας Διονύσιου Κόκλα (Πετιλόν), ότι δεν θα ηγηθεί της ομάδας και θα αποχωρήσει από την θέση του προέδρου (παραμένει μέλος), βάζει τα πράγματα σε μια διαφορετική σειρά. Και αυτό έχει να κάνει με το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο, που παρά το καλό αρχικό ξεκίνημα “ξεφούσκωσε” με αποτέλεσμα λίγοι να είναι αυτοί που βοήθησαν (όπως θα έπρεπε) την ομάδα έως το τέλος της φετινής χρονιάς.
Ο πρόεδρος επωμίστηκε ένα πολύ μεγάλο βάρος στις πλάτες του και παρά τις αντίξοες συνθήκες άντεξε και έφερε εις πέρας την αποστολή του. Για να συμβεί αυτό βοήθησαν τα μέγιστα ο πρόεδρος των Παλαιμάχων του ΑΠΣ Ζάκυνθος Μάκης Πυλαρινός και φυσικά ο Νίκος Κοντονής ο άνθρωπος εκείνος που ισορρόπησε την διοίκηση στο αγωνιστικό κομμάτι.
Στην πορεία του Συλλόγου, κάποια αλλά μέλη του συλλόγου βοήθησαν ενώ κάποια αλλά μέλη έμειναν ανενεργά η αποχώρησαν. Αυτό φυσικά δεν βγήκε προς τα έξω, αλλά είμαι μια πραγματικότητα. Με δεδομένο την αποχώρηση του προέδρου από την θέση του και τις αποχωρήσεις άλλων μελών του ιστορικού συλλόγου, ο ΑΠΣ Ζάκυνθος θα οδηγηθεί είτε σε μια αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου ή και ακόμη σε εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου που θα βγουν μέσα από την Γενική Συνέλευση.
Η αλήθεια είναι, ότι η θητεία της διοίκησης την χρονιά που μας πέρασε, παρά τα σκαμπανεβάσματα κρίνεται πετυχημένη καθώς και χρήματα μπόρεσε να βρει από την κοινωνία και από τους επιχειρηματίες, αλλά και να βρει τα πατήματα της μετά από αρκετά λάθη που έγιναν στην αρχή.
Τα δεδομένα όμως στη Γ΄ Εθνική κατηγορία αλλάζουν τη νέα χρονιά. Η δημιουργία τεσσάρων ομίλων με 18 ομάδες έκαστος, ανεβάζουν κατά πολύ τον αγωνιστικό αλλά και οικονομικό πήχη και αυτό θα έχει συνέπειες με τις απαιτήσεις να αυξάνονται ραγδαία. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια κινητικότητα στους κόλπους της διοίκησης, κινητικότητα που έχει να κάνει με την εξεύρεση χορηγών που θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό την επόμενη (δύσκολη) ημέρα στον Σύλλογο.
Είναι συζητήσεις που δεν έχουν βγει προς τα έξω, ούτε καν με ποιους ανθρώπους μιλάει η διοίκηση. Όλα αυτά τα χρόνια, τέτοια εποχή, οι απανταχού φίλοι της ομάδας ονειρεύονται τον μεγάλο επενδυτή και μετά, στο τέλος, ο απλός κόσμος είναι αυτός που δίνει από το υστέρημα του για να βγει η χρονιά.
Ας ελπίσουμε ότι κάτι καλό θα βγει από αυτές τις κουβέντες που γίνονται. θέλουμε να πιστέψουμε ότι οι άνθρωποι της διοίκησης έχουν και εναλλακτικό σχέδιο αν “ναυαγήσουν” αυτές οι επαφές. Κατά την δική μας την άποψη, οι άνθρωποι της ομάδας, σε πρώτη φάση έπρεπε να βρουν μέσα από την κοινωνία, ικανά στελέχη που θα μπουν στο διοικητικό σχήμα και να βοηθήσουν τον σύλλογο, οικονομικά αλλά με την κατάλληλη τεχνογνωσία.
Οι ημέρες περνούν και σε ένα μήνα από τώρα η διοίκηση του ΑΠΣ Ζάκυνθος θα πρέπει να έχει βρει τον δρόμο που θα ακολουθήσει σε αυτή την ομολογουμένως δύσκολη χρονιά στη Γ΄ Εθνική. Πρέπει να έχει πλάνο και τους κατάλληλους ανθρώπους για να το κάνει. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές όταν αρχίσει το πρωτάθλημα θα έχουν τελειώσει που σημαίνει ότι η εισροή χρημάτων αλλά και το ενδιαφέρον για την ομάδα θα έχει ατονήσει και επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, όλα θα πρέπει να διευθετηθούν μέσα στο καλοκαίρι.