Μια όμορφη βραδιά απόλαυσαν όσοι και όσες παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ζακύνθου στη γνωστή ταβέρνα “Η Θέα τση Ρίζας” στο Γαλάρο-Άγιοι Πάντες, στο βράδυ της περασμένης Τρίτης. Άλλωστε η κοπή πίτας της “μητέρας” όλων των ερασιτεχνικών σωματείων του νησιού μας , πάντα είναι ένα σημαντικό γεγονός και σηματοδοτεί την εξέλιξη του αθλήματος αλλά και στην σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στα σωματεία του νησιού μας, που (δυστυχώς” κάθε χρόνο μειώνονται.

Το κλίμα ήταν πολύ καλό,  οικογενειακό, καθώς οι στιγμές ήταν στιγμές χαλάρωσης μακριά από τις αγωνίες της καθημερινότητας. Αν και δεν έλειψαν τα παράπονα για έλλειψη υποδομών (γηπέδων) από την πλειοψηφία των παρεβρισκόμενων. Πάντα όμως βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές με υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς ωστόσο αυτό ποτέ να συμβαίνει. Καλό θα είναι φυσικά, οι αρχές του τόπου, σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, πέραν από τις ευχές που πλέον είναι κοινότυπες, να προσθέσουν στο λεξιλόγιο τους την λέξη “όραμα”. Κάτι που να δείξει ότι είναι οι εμπνευστές ενός καλύτερου αύριο για την αθλητική νεολαία του νησιού μας αρχικά με λόγια και εν συνεχεία με πράξεις.

Και σε αυτή την κοπή της πίτας δεν έλειψαν οι ευχές αλλά και ότι η εξουσία είναι κοντά στο ζακυνθινό ποδόσφαιρο, μόνο που… είμαστε και πάλι στο σημείο μηδέν, χωρίς υποδομές και χωρίς την επαρκή συντήρηση των υπαρχόντων γηπέδων. Αυτό τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ζακύνθου Θωμάς Τρομούκης. Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναγνωστόπουλος ο, οποίος ευχαρίστησε εκ μέρους της Ένωσης τους παρεβρισκόμενους.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ κ. Νίκος Κοντονής ανέφερε την προσπάθεια που γίνεται από την Ένωση να στηριχθούν τα σωματεία και τόνισε ότι χρειάζονται νέα γήπεδα αλλά και οικονομική στήριξη στους συλλόγους από την τοπική αλλά και από την κεντρική εξουσία, τέλος ευχαρίστησε τον Χρήστο Ξένο για την στήριξη που έδωσε για την ανάπλαση των γραφείων της Ένωσης, αλλά και τον μεγάλο χορηγό του πρωταθλήματος τον Βασίλη Χριστοδουλόπουλο. Επίσης, ο υπεύθυνος της γραμματείας Σωκράτης Λειβαδάς, διάβασε τον σύντομο χαιρετισμό του βουλευτή Ζακύνθου Διον. Ακτύπη ο οποίος ήταν εκτός νησιού.

Για παρεμβάσεις στα γήπεδα αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Στασινόπουλος ο οποίος ευχήθηκε καλή ποδοσφαιρική χρονιά. Επίσης μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Γεωργίας Κτηνοτροφίας και Αλιείας κ. Κωνσταντίνος Τσιριγώτης αλλά και ο Ιωάννης Βυθούλκας από την Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Ζακύνθου. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου Βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΑΠΣ Ζάκυνθος Μάκης Πυλαρινός ο οποίος εξήρε το έργο της Ένωσης αλλά αλλά και την βοήθεια των χορηγών. Επίσης μίλησε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Διονύσης Κλάδης που εκπροσώπησε τον Άγιο Λέοντα τονίζοντας τα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αλλά και ο πρόεδρος του ΑΟ Βασιλικού κ. Νίκος Βαρδακαστάνης που κάλεσε τους πάντες να στηρίξουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι στη εκδήλωση παραβρέθηκε ο υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου Ζακύνθου Παν. Δρόσος.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι το φλουρί έτυχε στην ομάδα του ΑΟ Κατασταρίου. Από την εκδήλωση της πίτας απουσίαζαν 3 σωματεία, η Θύελλα Αμπελοκήπων, η Δόξα Πηγαδακίων και η Δόξα Λιθακιάς. Από την ΕΠΣ Ζακύνθου στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος Νίκος Κοντονής, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Άγγελος Κωστής, ο Γραμματέας Γιάννης Βερύκιος, ο πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος Νίκος Παπαναγιώτου, ο ταμίας Νίκος Γαρδέλης και το μέλος Χρηστός Μαρμαράς. Επίσης, παραβρέθηκαν και οι δυο προπονητές των Μικτών ομάδων Βασίλης Λούλος και Σπύρος Μαρίνος. Τον Σύνδεσμο διαιτητών εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ Ζακύνθου Αντώνης Μποζίκης, ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου Θώμας Τρομπούκης, ο εκπαιδευτής διαιτησίας Δημήτρης Κωστάκης και οι διαιτητές Φώτης Κοριανίτης και Βασίλης Μπέης. Επίσης, παραβρέθηκαν  οι δύο αθλητές ο παραολυμπιονίκης  Αριστοτέλης Μαρίνος αθλητής στίβου (ΑμεΑ)  Σταύρος Παντής, αλλά και δύο άνθρωποι που βοηθούν το ποδόσφαιρο. Ο Χρήστος Ξένος (Καπετάνιος) και ο μεγάλος χορηγός της ΕΠΣ Ζακύνθου Βασίλης Χριστοδουλόπουλος. Την εκδήλωση ομόρφυναν με την παρουσία τους και 4 γοητευτικές γυναίκες που είναι οι γιατροί στους ποδοσφαιρικούς αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων. Η βραδιά κύλησε όμορφα με νόστιμο φαγητό και πολλά πηγαδάκια μεταξύ των παραγόντων.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.