Λίγες ημέρες έμειναν για να φύγει και ο Αύγουστος και οι εξελίξεις στην ΕΠΣ Ζακύνθου μετά την παραίτηση του προέδρου Ανδρέα Παπανδρέου παραμένουν ανησυχητικά στάσιμες με τον χρόνο πλέον να αρχίζει να πιέζει και με τις εκκρεμότητες να είναι πολλές. Στην ΕΠΣ Ζακύνθου, ακόμα περιμένουν την απάντηση από το νομικό τμήμα της ΕΠΟ για το πως θα γίνουν οι εκλογές μετά την παραίτηση του προέδρου Ανδρέα Παπανδρέου.
Τα βήματα που έχουν γίνει από εκείνη την ημέρα στις 6 Αυγούστου και μετά είναι λιγοστά καθώς μετά την σεισμική δόνηση της παραίτησης η Ένωση δεν μπορεί να βρει τον βηματισμό της και το κυριότερο να αποκτήσει πρόσβαση στο πάρκο Γουδή, πρόσβαση που πλέον έχει χαθεί και ίσως είναι η μοναδική Ένωση που δεν έχει φωνή στα Εν Αθήναις γραφεία, κάτι που ενδεχομένως στα στοιχήσει πολύ ακριβά.
Προχθές έγινε ένα άτυπο διοικητικό συμβούλιο χωρίς να παρθεί καμιά ουσιαστική απόφαση με το θέμα της αναπλήρωσης της θέσης στο δ.σ. από το πρώτο αναπληρωματικό μέλος να κυριαρχεί αλλά επί της ουσίας δεν έγινε τίποτα, διότι δεν είχε καλεστεί η κα Λάππου για να αναλάβει την θέση της στο δ.σ.! Αυτό ενδεχομένως να συμβεί τις επόμενες ημέρες. Αυτό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει καθώς το καταστατικό της Ένωσης στο άρθρο 32 (Σύνθεση Εκτελεστικής Επιτροπής-Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Εκτάκτων θεμάτων) αναφέρει ότι την θέση του παραιτηθέντος προέδρου καταλαμβάνει το πρώτο αναπληρωματικό μέλος της Ε.Ε./Δ.Σ.
Από εκεί και πέρα με βάση το καταστατικό της Ένωσης μου είναι εναρμονισμένο με τον αθλητικό νόμο θα πρέπει να συνεδριάσει για να αναδείξει το νέο πρόεδρο μέσα από την εκλογική διαδικασία εντός Δ.Σ όπως αναφέρει το άρθρο 32 του καταστατικού παρ. 3: Αν η θέση του Προέδρου κενωθεί λόγω θανάτου, παραίτησης, ή εξαιτίας έκπτωσης από το αξίωμα ή οποιαδήποτε άλλου λόγου, ο νέος πρόεδρος εκλέγεται με απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Ε.Ε./Δ.Σ. Το πιο σημαντικό είναι αυτό που αναφέρει “Με απόλυτη πλειοψηφία” που σημαίνει ότι για να εκλεγεί κάποιος πρέπει να πάρει 5 ψήφους από τους 9 του διοικητικού συμβουλίου.
Αυτή είναι η μία πτυχή του θέματος και αυτό γιατί υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες του νόμου ακόμα και από έγκριτους νομικούς. Στο τραπέζι υπάρχει το σενάριο που λέει ότι ο πρόεδρος εκλέγεται από την βάση, άσχετα τι λέει το (εναρμονισμένο) καταστατικό της Ένωσης! Δηλαδή και λίγα λόγια “πιάσε το αυγό και κούρευτο” (!!!) Και αν συμβεί αυτό, τότε κανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνει το υπάρχον διοικητικό συμβούλιο, δηλαδή αν θα παραιτηθεί ή αν θα μείνει στην θέση του. Μέσα σε αυτό τον “στροβιλισμό” των εξελίξεων, αν ισχύσει να γίνουν εκλογές προέδρου από την βάση, τότε οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία της Ένωσης (Βερύκιος, Κοντονής, Κωστής) θα πρέπει να παραιτηθούν από το αξίωμα τους (μέλη δ.σ.) που αυτόματα σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει διοικητικό συμβούλιο! Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος να προσφύγει ακόμα και στα αρμόδια όργανα της ομοσπονδία για να προσβάλει τις διαδικασίες από την στιγμή που ενδεχομένως να θίγεται!
Η κατάσταση στην Ένωση παραμένει ένα άλυτος γρίφος και κανείς δεν γνωρίζει που θα καθίσει “η μπίλια” τόσο με τον πρόεδρο, όσο και με τα μέλη του δ.σ… Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές και οι τρεις (επίσημοι) υποψήφιοι κάνουν τον δικό τους αγώνα για να κερδίσουν στις εκλογές. Στο προσκήνιο μπορεί να φαίνεται ότι όλα βαίνουν καλώς αλλά στο παρασκήνιο, υπάρχουν κόντρες αι διάφορες κουβεντούλες που λέγονται. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο να επιβιώσει η Ένωση με την μορφή που υπάρχει σήμερα. Και σε αυτό υπάρχει επιχειρηματολογία που λέει ότι με οποιοδήποτε τρόπο θα γίνουν εκλογές κανείς δεν θα είναι ευχαριστημένος και θα ακολουθήσουν παραιτήσεις. Αν τελικά συμβεί αυτό, τότε η Ένωση θα μπει σε έναν φαύλο κύκλο εσωστρέφειας που θα οδηγήσει ακόμα πιο γρήγορα το ζακυνθινό ποδόσφαιρο στο γκρεμό! Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ομοσπονδία είναι ενήμερη για τα τεκταινόμενα και τις επόμενες ημέρες θα ασχοληθεί εκτενώς με τον θέμα της Ένωσης!