Αυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει; Είναι ρητορικό το ερώτημα διότι χρησιμοποιείται ως τέχνασμα λόγου για την ενδυνάμωση των επιχειρημάτων αλλά και για να κεντρίσει το αίσθημα της αθλητικής κοινωνίας του νησιού. Το ποιος θα πάρει αυτό το πρωτάθλημα μπορεί να το μάθουμε σε μεγάλο βαθμό την Κυριακή το απόγευμα, ή στο ματς της 5ης αγωνιστικής στον 2ο γύρο αυτού του ειδικού πρωταθλήματος.
Το Κυριακάτικο παιχνίδι στο γήπεδο του Μαχαιράδου ανάμεσα στον ΑΟ Λεβάντε και τη Θύελλα Αμπελοκήπων είναι ζωτικής σημασίας για τις δύο ομάδες. Πολύ περισσότερο δε, για την φιλοξενούμενη που αν ηττηθεί θα χάσει και το πρωτάθλημα. Η διαφορά του ενός βαθμού υπέρ του Λεβάντε δείχνει την σημασία αυτού του αγώνα. 23 βαθμοί για τους Λεβαντίνους 22 βαθμοί για την ομάδα των Αμπελοκήπων.
Καταλαβαίνει κανείς πως αυτό το παιχνίδι είναι “match point” για την ομάδα του Γαλάρου και των Αγίων Πάντων. Αν το κερδίσει τότε κερδίζει και το πρωτάθλημα, διότι ότι και να γίνει στο ματς της 5ης αγωνιστικής η διαφορά δεν θα μπορεί να καλυφθεί και με δεδομένο ότι καμιά άλλη ομάδα (Αστέρας ή Φλόγα) θα μπορέσουν μετά να κόψουν βαθμούς. Αν έρθει ισοπαλία, μπορούν να πάρουν την 5η αγωνιστική άλλη μια ισοπαλία και να πανηγυρίσουν την κούπα. Ακόμα και να ηττηθούν, μένουν ζωντανοί αλλά θα θέλουν μόνο νίκη την 5η αγωνιστική μέσα στο Ρόϊδο!
Στην αντίπερα όχθη, για την Θύελλα αυτός ο αγώνας είναι ζωής η θανάτου! Αυτό το γνωρίζουν στην ομάδα. Σε περίπτωση ήττας αποχαιρετούν την κούπα. Σε περίπτωση ισοπαλίας μένουν στο -1 αλλά αν κερδίσουν στην έδρας τους κατακτούν το πρωτάθλημα! Σε περίπτωση νίκης την Κυριακή θα ανέβουν στο +2 και τους αρκεί μια ισοπαλία την 5η αγωνιστική για να χριστούν αυτοί πρωταθλητές.
Άρα λοιπόν, το κυριακάτικο ματς έχει ιντριγκάρει όλη τη ζακυνθινή ποδοσφαιρική φίλαθλη κοινωνία που περιμένει με αγωνία την έκβαση αυτής της μάχης. Οι δύο ομάδες προετοιμάζονται καταλλήλως για το ματς της χρονιάς. Να θυμίσουμε ότι στα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος ο ΑΟ Λεβάντε απέσπασε ισοπαλία μέσα στην έδρα της Θύελλας σε αυτό το συγκλονιστικό ματς 3-3, ενώ στον 2ο γύρο ο ΑΟ Λεβάντε επικρότησε της Θύελλας με 1-0. Το ενδεχόμενο στο τέλος της ισοβαθμίας έχει λίγες πιθανότητες διότι και οι δύο πολύ δύσκολα θα χάσουν κάπου αλλού βαθμούς.
Ο Πλέσσας άρχων του αγώνα Λεβάντε-Θύελλα!- Διαβουλεύσεις το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΠΣ για το θέμα των ορισμών
Το ματς της χρονιάς πλησιάζει για τις δύο ομάδες και για το ζακυνθινό ποδόσφαιρο. Η 2 αγωνιστική των Play off βρίσκει Λεβάντε και Θύελλα Αμπελοκήπων σε θέσεις μάχης, διότι από το παιχνίδι της Κυριακής ίσως ακόμα να κριθεί από τόσο νωρίς ο τίτλος, αν φυσικά κερδίσουν οι γηπεδούχοι. Η επιτροπή διαιτησίας όρισε διαιτητή του αγώνα τον Διονύσιο Πλέσσα, τον ρέφερι όπου στο προηγούμενο ματς των δύο ομάδων για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, στο ίδιο γήπεδο τα πήγε περίφημα με άριστη διαιτησία. Ο Αρχιδιαιτητής Αντώνης Μποζίκης επέλεξε να ορίσει και πάλι τον κο Πλέσσα δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη του στον ανερχόμενο ρέφερι. Βοηθοί του θα είναι οι έμπειροι Βασίλης Μπέης και Θωμάς Τρομπούκης ενώ 4ος θα είναι ο επίσης έμπειρος και παλιός διαιτητής Δημήτρης Στεριώτης. Βέβαια μέχρι και την τελευταία στιγμή (Το βράδυ της πέμπτης στης ΕΠΣ Ζακύνθου) υπήρξε έντονο παρασκήνιο καθώς πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου της ΕΠΣ Ζακύνθου με τον αρχιδιαιτητή για να ξεκαθαρίσουν το θέμα των ορισμών της τετράδας. Μετά από αρκετή ώρα συζητήσεων και μετά από τηλεφωνήματα που έγιναν διαπιστώθηκε ότι (τελικά) δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους ορισμούς και ξεκαθάρισε το τοπίο, αν και αρχικά στα τηλέφωνα της ΕΠΣ Ζακύνθου, αλλά και τον ανθρώπων της, τις προηγούμενες ημέρες είχαν πάρει φωτιά (!!!).