Σε μια ακόμα σπουδαία διάκριση συνολικά έφτασε ο Αλκίμαχος Ζακύνθου, ο οποίος έφερε σημαντικά μετάλλια και μεγάλες διακρίσεις στο Πανελλήνιο Κύπελλο. Ο σύλλογος πολεμικών τεχνών από το νησί μας κατέκτησε, 3 χρυσά, 3 ασημένια και 4 χάλκινα μετάλλια κάνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση, παρουσία και του προπονητή Διονύση Παπαδάτου, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι πίσω από αυτές τις διακρίσεις υπάρχει ταλέντο που συνδυάζεται από την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην εν’ λόγω σχολή.
Η ανακοίνωση του Αλκίμαχου
“Για άλλη μια φορά οι αθλήτριες και οι αθλητές του Αλκίμαχου Ζακύνθου έκαναν υπερήφανο το νησί μας και χάρισαν χαμόγελα χαράς και αισιοδοξίας στους γονείς τους και σε όλη την αθλητική οικογένεια του.
Με 13 αθλήτριες και αθλητές σε ένα κύπελλο που άγγιξε τις 2000 συμμετοχές ο Αλκίμαχος Ζακύνθου κατάφερε να συμμετάσχει σε 6 τελικούς κατακτώντας 3 χρυσά και 3 ασημένια μετάλλια αλλά να δει να ανεβαίνουν στο βάθρο και άλλοι 4 αθλητές του κατακτώντας το χάλκκινο μετάλλιο. Ενώ οι άλλοι 3 αθλητές του έφτασαν έναν αγώνα πριν τα μετάλλια πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις .
Οι αγώνες έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο στάδιο κλειστού στίβου στην Παιανία σε ένα κόσμημα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων μιας και οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές καθώς και ο αριθμός των συγγενών των αθλητών.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι αθλήτριες και οι αθλητές του Αλκίμαχου χειροκροτήθηκαν και αναγνωρίστηκαν από αντίπαλους προπονητές και αθλητές για το ήθος τους την εντιμότητα τους και το υψηλό επίπεδο του Ευ Αγωνίζεσθαι,
σημάδια του χαρακτήρα των παιδιών και των αξιών με τις οποίες έχουν γαλουχηθεί από τις οικογένειες τους.
Οι αθλήτριες και οι αθλητές του Αλκίμαχου αφιέρωσαν τα μετάλλια τους στο δάσκαλο και προπονητή τους ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟ ο οποίος κάνει τη στρατιωτική του θητεία στην ακριτική βραχονησίδα Ρω, μια προσωπική του επιλογή για να μπορέσει να είναι όσο πιο σύντομα γίνεται κοντά τούς.
Τα μετάλλια κατέκτησαν:
ΧΡΥΣΑ : Μαριντένια Καλογερία, Αντώνης Τσίπηρας, Μαρία Ραψομανίκη
ΑΣΗΜΕΝΙΑ: Γιάννης Ζούγρας, Διονύσης Εγγλέζος, Βασίλης Ραψομανίκης
ΧΑΛΚΙΝΑ: Κρίσα Ζολάνι, Σταύρος Πούλι, Γιάννης Κλάδης, Διονύσης Μαρίνος
Εκπληκτικούς αγώνες πραγματοποίησαν οι: Γιώργος Καρατζάς, Ευαγγελία Χατζή, Ειρήνη Ραζή
Να σημειώσουμε επίσης ότι χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Διονύσης Ρούσσος που ανήκει στην Αττική Δύναμη αλλά προπονείται στον ΑΛΚΙΜΑΧΟ ΖΑΚΎΝΘΟΥ
Ακόμη χρυσό μετάλλιο κατέκτησε άλλο ένα παιδί της οικογένειας του Αλκίμαχου ο Θεμιστοκλής Τσώλας,ο οποίος λόγω των σπουδών του αγωνίζεται με τον αθλητικό σύλλογο Κουμγκαν.
Το Δ.Σ του συλλόγου συγχαίρει όλες τις αθλήτριες και όλους τους αθλητές του ,που συμμετείχαν στους αγώνες και τους ευχαριστεί που εκτός από το αγωνιστικό τους επίπεδο κοσμούν το σύλλογο και τη Ζάκυνθο γενικότερα με το ΗΘΟΣ ΤΟΥΣ”.