Η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου είναι η πιο σημαντική στιγμή για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, πόσο μάλλον δε, όταν αυτό συμβαίνει στην μακρινή Ταϊλάνδη και στην πρωτεύουσα της,  την Μπαγκόνκ,  από τη σχολή πολεμικών τεχνών “Aspis Jiu Jitsu Academy” από το νησί της Ζακύνθου και από την αθλήτρια αυτής Δήμητρα Μαρέντη (!!!). Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν αυτό το μεγαλείο όταν η Γαλανόλευκη κυμάτισε ψηλά στον ιστό και ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε από τα μεγάφωνα του σταδίου. ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Η Δήμητρα Μαρέντη είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κατηγορία U18 στο ΝοGi και 5η στο Gi (To NoGi είναι χωρίς στην άσπρη στολή και το Gi είναι με στολή), Η αθλήτρια της σχολής ‘Ασπίς”  του Διον.  Κολύβα κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και να κάνει το νησί της Ζακύνθου υπερήφανο. Στο Gi η Δήμητρα Μαρέντη κατέλαβε την 5η θέση.

Η επιτυχία αυτή είναι ένα ιστορικό γεγονός για τη σχολή, για το νησί της Ζακύνθου αλλά και για τον χώρο των πολεμικών τεχνών! Ο χρυσή-παγκόσμια αθλήτρια, πανευτυχής δήλωσε τα εξής:  

“To ταξίδι αυτό έφτασε στο τέλος τους με μια σπουδαία διάκριση. Ένα ταξίδι γεμάτο συναισθήματα που θα θυμάμαι για πάντα. Αγωνίστηκα στις κατηγορίες U18 στο +70 κg Gi και NoGi καταφέρνοντας με πολύ δουλειά και αφοσίωση να πετύχω τον στόχο μου στο NoGi όπου κατέκτησαν την 1η θέση. Στο Gi παρά την προσπάθεια μου αποκλείστηκα στο ημιτελικό. η συναθλήτρια μου Βιβή Καλογέρη, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό σε όλη την προετοιμασία, αν και δεν δικαιώθηκε όπως άξιζε είμαι πραγματικά υπερήφανή για εκείνη και ξέρω ότι θα συνεχίσει να κυνηγά με πάθος τους στόχους της. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον  δάσκαλο μου Διον Κολυβά, χωρίς τον οποίο δεν θα κατάφερνα να ανέβω στο βάθρο, την ομάδα μου “Aspis Academy” και όλους τους συναθλητές του για την στήριξη-αυτή η νίκη ανήκε σε όλους μας. Ευχαριστώ επίσης την οικογένεια μου και τους γονείς μου που ήταν δίπλα μου σε κάθε μου βήμα. Είμαι βαθιά ευγνώμων στον χορηγό μου Μπάμπη Μουζάκη και το Barrace Club που πίστεψαν στις δυνατότητες μου από την αρχή και με στηρίζουν”.

Από την δική του πλευρά ο προπονητής Διον. Κολυβάς ανέφερε τα εξής:

“Συγχαρητήρια στις αθλήτριες μας Δήμητρα Μαρέντη και Βιβή Καλογέρη που εκπροσώπησαν επάξια την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊλάνδη. Η Δήμητρα κατέκτησε την 1η θέση στο NoGi ενώ στο Gi έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Η Βιβή παρά τα λάθη που της στέρησαν την διάκριση αξίζει θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την μαχητικότητά της. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που είναι πάντα δίπλα μας και στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών τους. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Fitness 365 και το κο Κων/νο Παπαπαναή για την στήριξή τους στους αθλητές του συλλόγου μας καθώς το Barrace και τον Μπάμπη Μουζάκη για την κάλυψη των εξόδων της Δήμητρας Μαρέντη. Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση, στόχους και όρεξή για δουλειά, ώστε να έρθουν ακόμα περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον”.      

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.