Βρέθηκε στην Ζάκυνθο για τρεις ημέρες. Υπήρξε παίκτης του ΑΠΣ Ζάκυνθος για 5 χρόνια και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς παράγοντες των επιτυχιών, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Πήρε την απόφαση να φύγει για τη μακρινή Αυστραλία και τώρα αγωνίζεται σε ελληνική ομάδα της Μελβούρνης. Συναντηθήκαμε μαζί του και μας μίλησε για τα χρόνια που πέρασε στο νησί, το οποίο και αγάπησε, για την απόφασή του να φύγει εκτός Ελλάδος και γενικά, πώς βλέπει μελλοντικά το ποδόσφαιρο. Ο λόγος για τον Κώστα Στρατομήτρο

14885854_10211218046670821_1850672726_n

Ο Κώστας Στρατομήτρος με την φανέλα της ελληνικής ομάδας της Μελβούρνης

Ioniansports: Καταρχάς θέλω να σε καλωσορίσω στο ioniansports και να σε ευχαριστήσω που δέχτηκες με χαρά να γίνει αυτή εδώ η συνέντευξη.

Κώστας Στρατομήτρος: Να σε καλωσορίσω και εγώ με την σειρά μου και να σε ευχαριστήσω για την πρόσκληση που μου κάνεις.

Ioniansports:Έχεις φύγει από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Ζάκυνθο 5 χρόνια. Πως νιώθεις αυτές τις ημέρες που βρίσκεσαι στο νησί;

Κώστας Στρατομήτρος: Η Ζάκυνθος για μένα αποτελεί ένα κομμάτι της ζωής μου. Όσο μπορώ πάντα θα την επισκέπτομαι γιατί την θεωρώ δεύτερο σπίτι μου. Έζησα όμορφα χρόνια στο νησί και όταν βρίσκομαι εδώ νιώθω ήρεμος…

Ioniansports: Αγωνίζεσαι σε ομάδα της Μελβούρνης. Πώς πήρες την απόφαση να φύγεις και τι ήταν αυτό που σε ώθεισαι να πεις το «ναι»;

Κώστας Στρατομήτρος: Ναι, αγωνίζομαι σε μια ελληνική ομάδα της Μελβούρνης. Έφυγα σε μια δύσκολη περίοδο για μένα. Έτσι, εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία και πήρα την απόφαση να δοκιμαστώ κι εκεί.

Ioniansports: Υπάρχουν διαφορές στο αυστραλιανό ποδόσφαιρο από το αντίστοιχο της Ελλάδας;

Κώστας Στρατομήτρος: Υπάρχουν αρκετές διαφορές. Εκεί το ποδόσφαιρο είναι πιο γρήγορο και αρκετά δυνατό, εν αντιθέσει, με το ελληνικό, το οποίο βασίζεται πολύ στην τεχνική και στην τακτική.

Ioniansports: Σκοπεύεις να μείνεις καιρό εκεί;

Κώστας Στρατομήτρος: Με ακρίβεια χρόνου δεν μπορώ να απαντήσω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρίσκομαι εκεί για ένα χρόνο ακόμη.

Ioniansports: Είσαι ευχαριστημένος όλα αυτά τα χρόνια που ζεις εκεί;

Κώστας Στρατομήτρος: Η προσαρμογή μου ήταν λίγο δύσκολη στην αρχή. Ωστόσο, τώρα έχω συνηθίσει πια. Δεν θα έλεγα ότι είμαι ευχαριστημένος, αλλά, ευτυχώς είμαι καλά.  

Ioniansports: Τι είναι αυτό που σου λείπει από την Ελλάδα;

Κώστας Στρατομήτρος:  Πρώτα από όλα μου λείπει η οικογένειά μου. Δεν είναι καθόλου εύκολο όταν βρίσκεσαι μακριά από αυτήν. Μου λείπουν, επίσης, οι φίλοι, η ζωή στην Ελλάδα, αλλά πολύ περισσότερο ο καιρός της.

Ioniansports: Κεφάλαιο ΑΠΣ Ζάκυνθος. Ήσουν ένα από τα βασικά «χαρτιά» που συνετέλεσαν στις επιτυχίες του τότε ΑΠΣ. Μίλησε μου για εκείνη την περίοδο.

Κώστας Στρατομήτρος: Είχα έρθει σε μια περίοδο που η ομάδα ξεκινούσε από την αρχή. Δημιουργήθηκε μια καινούργια ομάδα με σωστούς χαρακτήρες και καλούς παίκτες. Βοήθησε ο καθένας ξεχωριστά για να καταλήξει ο ΑΠΣ να παίζει σε επαγγελματικές κατηγορίες.

img_1890

Με την φανέλα της ομάδα του ΑΠΣ Ζάκυνθος το 2007/08 τότε που η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα στην Δ΄ Εθνική κατηγορία

Ioniansports: Ποια ήταν για σένα η καλύτερη στιγμή και ποια η χειρότερη;

Κώστας Στρατομήτρος:  Η καλύτερη στιγμή για μένα θεωρείται, όταν η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα για πρώτη χρονιά και έβαλε τις βάσεις για να ακολουθήσει μια πολύ ωραία πορεία. Η χειρότερή μου ήταν, όταν διεκδικούσα τα χρήματά του και ξαφνικά έγινα ο “κακός” στον φίλαθλο κόσμο της Ζακύνθου.

Ioniansports: Τη φετινή σεζόν Ο ΑΠΣ θα αγωνιστεί σε μια εντελώς διαφορετική κατηγορία απ’ αυτήν που είχαμε συνηθίσει τόσο καιρό. Πώς νιώθεις έχοντας παίξει με τα κυανοκίτρινα χρώματα επιτυχώς, να βλέπεις την ομάδα να αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος;

Κώστας Στρατομήτρος: Σίγουρα, συνετέλεσαν αρκετοί παράγοντες για να καταλήξει η ομάδα στο τοπικό πρωτάθλημα. Φυσικά, και δεν είναι ό,τι καλύτερο, όταν έχεις συνηθίσει την Ζάκυνθο να παίζει σε επαγγελματικές κατηγορίες, ξαφνικά, να υποβιβάζεται σε διαφορετικό πρωτάθλημα.

img_1588

η ομάδα της Ζακύνθου 2007/08 διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Αποστόλου, Χατζηαντωνίου, Παπαδόπουλος, Στρατομήτρος, Τσάνης, Καρύμπας. Κάτω από αριστερά: Λιβέρης, Τεπετός, Τσιριγώτης, Βυθούλκας, Κατσικάρης

Ioniansports: Στη Γενική Συνέλευση της Κυριακής 30 Οκτωβρίου, ακούστηκε τόσο από τον Πρόεδρο του ΑΠΣ, Στέλιο Γούναρη, όσο και από τον ιδιοκτήτη και προπονητή του Ζακυνθιακού, Στράτο Κουρούμαλο ότι, οι δυο ομάδες θα συνεργαστούν για τις μεταξύ τους μελλοντικές προοπτικές. Θεωρείς ότι μπορεί να ευοδωθούν οι στόχοι και των δύο ομάδων;

Κώστας Στρατομήτρος:  Θεωρώ ότι, είναι μια ευκαιρία η ομάδα να ξεκινήσει από την αρχή με σωστές βάσεις. Είναι έμπειρη σε πολλούς τομείς και πιστεύω ότι μπορεί να το καταφέρει. Εγώ εύχομαι να πάνε όλα καλά με αυτή την συνεργασία για το καλό και των δύο ομάδων.

Ioniansports: Θα σου αναφέρω κάποια πρόσωπα και θέλω σε παρακαλώ να μου πεις δυο λόγια για τον καθένα.

Στέλιος Γούναρης:

Κώστας Στρατομήτρος: Πιστεύω ότι του αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο στις επιτυχίες της ομάδας. Ε χει δώσει τα πάντα και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτό! Μεταξύ μας έχουν υπάρξει αρκετά επεισόδια, όμως, τον σέβομαι, τον εκτιμώ και αναγνωρίζω αυτό που έχει καταφέρει.

Παναγιώτης Γουσέτης

Κώστας Στρατομήτρος: Αγαπάει πολύ αυτό που κάνει και το δείχνει μέσα από τη δουλειά του. Είναι σοβαρός στο αντικείμενο αυτό και προσωπικά τον θεωρώ ένας από τους καλύτερους γυμναστές.

Τζο Παλατσίδης

Κώστας Στρατομήτρος: Πρόκειται για έναν σοβαρό προπονητή και ένας από τους καλύτερους που έχουν περάσει από το νησί.

stratomitros-palatsidis

Χειραψία με τον προπονητή Τζο Παλατσίδη στη Ζάκυνθο

Νίκος Κοντονής

Κώστας Στρατομήτρος: Είναι πάντα κοντά στην ομάδα όλα αυτά τα χρονιά, πράγμα το οποίο φαίνεται από την προσφορά του. Την αγαπάει και είναι κομμάτι αυτής.

Αείμνηστος Χρήστος Χαριάτης

Κώστας Στρατομήτρος:  “ΧΡΗΣΤΑΡΑ ΨΥΧΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΖΑΚΥΝΘΑΡΑ”. Ό,τι και να πεις για αυτό το παιδί είναι λίγο. Κάνεις δεν μπορεί να τον ξεχάσει και όλοι πρέπει να τον τιμούν με τον τρόπο τους.

img_2092

Ο πάγκος της Ζακύνθου διακρίνονται δύο αδικοχαμένοι ποδοσφαιριστές της ομάδας Χρήστος Χαριάτης και Γιώργος Χήσο

Ioniasports: Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή μας, θέλω να μου πεις. Αν ο ΑΠΣ επιστρέψει στα επαγγελματικά “σαλόνια” και σου γινόταν πρόταση, θα σκεφτόσουν να επιστρέψεις ξανά;

Κώστας Στρατομήτρος: Αν έμενα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή θα έπαιζα για τον ΑΠΣ…

Ioniansports: Θεωρώ ότι, καταλήξαμε σε αυτό που θα ήθελαν πολλοί να το ακούσουν από σένα… Σε ευχαριστώ πολύ για την αποδοχή της πρόσκλησής μου να γίνει αυτή εδώ η συνέντευξη. Σου εύχομαι από καρδιάς όλα να πάνε κατ’ ευχήν και να σε δούμε γρήγορα και μόνιμα πια στην Ελλάδα, και γιατί όχι, ξανά στον ΑΠΣ Ζάκυνθος. 

Κώστας Στρατομήτρος: Κι εγώ σε ευχαριστώ πολύ, Κωνσταντίνα. Εύχομαι γρήγορα να τα ξαναπούμε και η ομάδα να βρει ξανά τον σωστό της δρόμο.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.