Οι «νησιώτες» ανοίγουν την Κυριακή την αυλαία στον 6ο όμιλο απέναντι στον Ατρόμητο Πατρών – Το πρώτο μεγάλο ματς μιας απαιτητικής διαδρομής
Η αντίστροφη μέτρηση τελείωσε. Η ώρα που ο ΑΟ Λεβάντε περίμενε εδώ και αρκετό καιρό έφτασε, καθώς την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου ανοίγει και επίσημα η αυλαία της νέας αγωνιστικής περιόδου στη Γ΄ Εθνική. Η ομάδα της Ζακύνθου θα κάνει την πρεμιέρα της στον 6ο όμιλο απέναντι στον Ατρόμητο Πατρών, σε μια αναμέτρηση που σηματοδοτεί την επιστροφή της στις εθνικές κατηγορίες και ταυτόχρονα την έναρξη μιας μεγάλης και δύσκολης ποδοσφαιρικής διαδρομής. Δεν είναι απλώς ένα ακόμη παιχνίδι. Είναι η πρώτη σελίδα μιας νέας ιστορίας για αυτό το σωματείο που πήρε την θέση της Θύελλας Αμπελοκήπων σε αυτή την κατηγορία
Από την προετοιμασία… στην πραγματικότητα
Για εβδομάδες οι ποδοσφαιριστές της Λεβάντε δούλεψαν στην προετοιμασία, μέσα από προπονήσεις και φιλικές αναμετρήσεις, με στόχο να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι όταν θα έρθει η στιγμή των επίσημων αγώνων. Βέβαια η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη, θέλει δουλειά και φυσικά ενίσχυση. Τώρα, όμως, τα φιλικά τελείωσαν. Οι βαθμοί μετρούν. Κάθε φάση, κάθε μονομαχία, κάθε γκολ αποκτά διαφορετική αξία. Η Γ΄ Εθνική είναι μια κατηγορία που απαιτεί διάρκεια, συνέπεια και αγωνιστική ετοιμότητα σε κάθε αγωνιστική. Και η Λεβάντε γνωρίζει ότι από την πρώτη κιόλας Κυριακή θα πρέπει να δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νέου πρωταθλήματος.
Πρεμιέρα απέναντι στον Ατρόμητο Πατρών
Απέναντι στη ζακυνθινή ομάδα θα βρεθεί ο Ατρόμητος Πατρών, σε ένα ζευγάρι που ανοίγει τις επίσημες υποχρεώσεις των δύο ομάδων στον 6ο όμιλο.
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής περιλαμβάνει επίσης τις αναμετρήσεις ΠΑΣ Πρέβεζας – Παναγρινιακός, ΑΕ Λευκίμμης – Τηλυκράτης Λευκάδας, ΟΦΑΜ – Άρης Φιλιατών, ΑΟ Πλαταριάς – Παλληξουριακός και Παναιγιάλειος – Παναχαϊκή.
Αυτό από μόνο του δείχνει ότι η φετινή διαδρομή θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, με αρκετές ομάδες να έχουν τους δικούς τους στόχους και τη δική τους δυναμική. Για τον Λεβάντε, όμως, το βλέμμα είναι αποκλειστικά στραμμένο στην πρεμιέρα.
Το πρώτο δείγμα γραφής
Κάθε πρεμιέρα έχει τη δική της ιδιαιτερότητα. Υπάρχει η αγωνία, υπάρχει η προσμονή, αλλά υπάρχει και η ανάγκη να μπουν από την αρχή οι βάσεις για τη συνέχεια. Ο ΑΟ Λεβάντε δεν χρειάζεται να αποδείξει τα πάντα σε ένα παιχνίδι. Χρειάζεται, όμως, να δείξει στοιχεία που θα αποτελέσουν οδηγό για τη συνέχεια: αγωνιστική πειθαρχία, σωστές αποστάσεις, πάθος στις μονομαχίες, καθαρό μυαλό και κυρίως διάρκεια. Σε μια κατηγορία όπως η Γ΄ Εθνική, οι λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
Και η πρεμιέρα είναι η πρώτη ευκαιρία για να φανεί στην πράξη η δουλειά που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα.
Μια διαφορετική σελίδα για το ζακυνθινό ποδόσφαιρο
Η παρουσία του ΑΟ Λεβάντε στη Γ΄ Εθνική αποτελεί ταυτόχρονα ένα σημαντικό γεγονός για το ζακυνθινό ποδόσφαιρο. Το νησί έχει πλέον μια ακόμη ομάδα που εκπροσωπεί τη Ζάκυνθο σε εθνικό επίπεδο και αυτό δημιουργεί μια διαφορετική πραγματικότητα για το τοπικό ποδόσφαιρο. Ο ΑΟ Λεβάντε καλείται να βαδίσει στον δικό του δρόμο, γνωρίζοντας ότι οι απαιτήσεις είναι αυξημένες, αλλά και ότι η συμμετοχή σε μια εθνική κατηγορία αποτελεί από μόνη της μια σημαντική πρόκληση. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει σταθερότητα και να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα μπορεί να ανταποκρίνεται εβδομάδα με την εβδομάδα.
